Očkovanie - ovčie kiahne
Deti boli v kontakte so susedom, hrali sa spolu celé doobedie v stane, v byte, pili po sebe z jedného pohára. Už v ten deň bol trochu vyhadzany ale nikoho nenapadlo, že sú to kiahne. Za 2 týždne máme ísť na dovolenku, podľa inkubacnej doby to vychádza akurát na ten termín. Myslíte, že je vhodné ich dať rýchlo zaočkovať? Aj keď vírus už v sebe zrejme majú....
@slawka2208 len boli spolu uz 6 dní dozadu, to ma trošku odrádza. Škoda že ma to skôr nenapadlo. A neviem sa dovolať pediatričke, čo mi na to povie, zajtra tam budem musieť ísť osobne.
tak to je už neskoro, lebo ja ked som sa informovala tak očkujú iba do 72 hodín od kontaktu s nakazením. to ti ich už nezaočkuje pediatrička.
@slawka2208 hej, už som sa jej dovolala. Tiež mi to povedala, že už je neskoro

ja osobne by som ich dala zaočkovať, aj keď kiahne môžu dostať ale nemusí mať taký priebeh zlý.
U nás v škôlke úradovali kiahne máj, jún. Bola som v depke keďže ja v 8-9 mesiaci tehotná, kiahne som ja nemala o tom som mala strach keď prídem z pôrodnice čo bábätko.
Momentálne dcéra dostala kiahne 2 týždeň júnovi, ja som prišla z pôrodnice 4 júna, zatiaľ ani ja ani bábätko sme kiahne nedostali ale tŕpnem stále, kedže inkubačná doba je 14-21 dní, v škôlke dostali kiahne aj po 42 dňoch súrodenec, druhá mamička má 3 detí kúpala ich naschval spolu aby už dostali všetci kiahne, nedostali mal to len jeden, ono tieto kiahne sú také buď alebo. niekto má ľahký priebeh 3 kiahne ako moja dcéra, no niekto má ťažký priebeh.