Očkovanie Rotarix
aky mate na toto ockovanie nazor?
@peter952 len stale nechápem preco musis sustavne o svojej pravde presviedcat nas ostatnych. Neockuj, ale prosim uz nas neotravuj, nezaujima nas to. My ostatni spravime podla svojho presvedčenia, ci uz budeme alebo nebudeme ockovat. Nezaujima nas tvoj nazor, si tak trocha ako diktator, vymyvac mozgov, stale svoje dokola. Nieco mi to pripomina, aha, tvoje vlastne prispevky, len z opacnej strany
@peter952 a teda v akom odbormon casopise bol publikovany a recenzovany? Lebo toto je len nejaky clanok, co napisal lekar, rewiew article o empirickej liecbe SM. Empiricka znamena skusobna,ja som tam konkretny priklad pacienta s dokumentaciou nenasla. Ked sa robi nejaky odborny clanok,toboz kazuistika, byva dobrym zvykom prilozit aj fakty- labaky, fotodokumentaciu atd. Takze vypovedna hodnota tohto clanku 0 bodov. Ale takym ako ty staci.
@peter952 ja som lekar a o neziaducich ucinkoch vakcin viem, nikto netvrdi,ze neexistuju. Pozriet sa treba na benefit v.s. uzitok. Ine ti nemam k tomu co napisat. Co sa tyka tych knih, radsej si kupujem odbornu literaturu, ktora ma pre mna prinos,takze dakujem za odporucenie,ale nie, nekupim si ich. Co sa tyka HPV ja nemam dovod sa ockovat nakolko nezijem promiskuitnym sposobom zivota. Bavime sa tu o ockovani deti snad a ked si taky odbornik na HPV asi vies,ze ten sa ockuje v 12 roku zivota,nakolko u dospelych zien nema uz vyznam. Ale vlastne neviem, naco ti to vysvetlujem ☺
@peter952 kedze porovnavacia studia neziaducich ucinkov vakcin u ockovanych deti a neockovanych deti nevznikla,link ti neprilozim. A vies z akeho dovodu. Ked neockujes,je jasne,ze neziaduci ucinok nemoze vzniknut,takze porovnanie neziaducich ucinkov vakcin u deti ,ktorym neboli podane s detmi ktorym boli podane by bolo zaujimave. Najprv rozmyslaj a potom pis ☺
@peter952 pretoze hpv nerobi problemy len v krcku, ale aj v oblasti hrtana, hltana a ustnej dutiny(oralny sex), ockuje sa prave predtým, nez niekto zacne so sexulanym zivotom, aby ta ochrana bola uz predtým, okrem toho, podla kolegu onkogynekologa, ktory ma s tymto bohate skusenosti sa osvedcilo ockovat zeny aj vo vyssom veku, hlavne ak podstupili operaciu krcka, tie, ktore suhlasili s ockovanim, mali mensiu navratovost problemov v krckovej oblasti, telo bojovali s hpv vdaka ockvaniu a ten nasledne tak nerobil problemy
@alicka850 on na to spominal len tak medzi recou pri obede, ze coraz viac v ramci jeho suboru pacientiek sa mu potvrdzuje, ze je ta profilaxia aj potom, on tie pacientky sleduje aj potom po oprecii, ako potencionalne onko paicentky chodia na pravidelne prehliadky, a ked sa este jedna o mlade baby, ktore chcu mat deti, minule nam takto s radostou oznamoval, ze dostal fotku novoredniatka, od pacietnky, ktoru pred par rokmi operoval, to vzdy zahreje na srdci 🙂
@peter952 sa mi rata ako si dokazes protirecit v dvoch prispevkoch.. na jednej strane tu argumentujes s individualitou , ako je sebeckost najpodstatnejsou hodnotou a kolektiv je nepodstatny a na druhej strane tu apwlujes s nejakou spolocnostou - cize pre tvoju spolocnost su nebezpecni ti ktori prave dbaju o spolocnost😉 moj mily - trosku logiky by ti nezaskodilo...
Pises tu o ludoch so vzdelanim ako o oveckach beuvedomujuc si ze tu jasne ako ovecka vystupujes len ty - precital si 5 knih ( pravdepodobne podla stylu argumentacie jedine v tbojom zivote ) a hras sa na mudreho tym ze vytvoris nejaku konspiraciu s pochybnymi zdrojmi...
Rob si co chces - kludne ohrozuj svoje deti na zdravi ale nasledne nemrnci a nepozaduj bezplatne zdravotnictvo - ty si rodic a nes si zodpovednost za tvoje blaboly... a ked ti zena ci decko ochoreju tak bez za elekkvou , nechaj si vyvestit z ruky a napar sa nad salviou - nasledne si daj zo 2 vitaminy c , zaplat jej 100 a dufaj v uzdraveniu - beotravuj tu potom ale ten zly system a blbych lekarov so svojimi problemami!
@peter952 kontroluj si slovnik! aj ked samozrejme, ked nie su argumenty nastupuje agresivita...
ty mas pocit ze teraz ockovania takto funguju ako si popisal? si normalny?
Moj syn sa narodil predcasne s podpriemernou hmotnostou - automaticky sa vsetky ockovania odkladali - prve dostal az v 2och rokoch kedy mal dostatocnu imunitu, vahu, bol zdravy on a cela nasa rodina etc. ... pediatricka si dala velky pozor nato kedy ockovanie dava... Mojej 5rocnej dcere 4x prelozila preockovanie len preto lebo niekto z rodiny ( nie ona ) mal sople... akoze ty nemozes byt chlap, taketo histericky spravanie dokazu preukazovat len niektore zeny ako ty - dramatizovat, zvelicovat, fabulovat ... a podkladat namiesto faktov konspiracie!
uvedomujes si preco sa niektore choroby 60 rokov nevyskytuju na Slovensku? ci ani na toto tvoja kapacita nestaci!
Akoze ked sa to tu zvrhne na temu o vakcine proti zivaniu, je na case zdvihnut kotvy, damy a pani.
@peter952 moj syn mal 2700 g -cize je nad tvoju hranicu - aj tak do neho nic nenapichali...! cize opaet fabulujes...
choroby ktore vymizli tu nie su hlavne vdaka plosnej vakcinacii a zvysenej hygiene...
Moje deti okrem povinnych ockovani nemaju ziadne ine - o kazdom ockovani sa radim s odbornikmi, nie sarlatanmi a radibyinternetovymi vsevedkami a rozhodujem sa podla svojho uvazenia... cize pis si fabulacie dalej hlavne o sebe a nespamuj tu!
a ano, zial tu mozgovu kapacitu a jej uroven dokazujes kazdym tvojim dalsim prispevkom☹