icon

Očkovanie trojmesačného dieťaťa

dominika0126
1. máj 2021

Ahojte. Minuly tyzden v piatok sme boli prvykrat na ockovani. Dali sme ho zaockovat aj na rotavirus.
Od vtedy ako keby utalo. Maly sa stale chce nosit len na rukach, polozime ho a velmi place, napina sa a vykruca sa ako keby sa chcel na brusko otocit. Nepomaha absolutne nic. Ani vajicko, ani vysia poloha v kociku.
Chcem sa spytat, ci ste mali nieco podobne aj vy.
Prosim vas, reci typu, ze sme si ho naucili na rukach si odpustite.

Strana
z2
s_a
1. máj 2021

To vám dali naraz očkovanie do nožičiek aj rotavirus? 🥺 Tak to sa mu nečudujem že to takto znáša.. ja pri ročnom očkovaní dám rozdeliť dávky a len do jednej nožičky jedno očkovanie.. lebo tiež to zle znáša

dominika0126
autor
1. máj 2021

@s_a Áno. Naliala mu to do ust a potom do obidvoch noziciek...

lucia147852
1. máj 2021

Nahlásiť nežiadúce účinky a pýtať sa na neurologiu. Prepínanie do luku mala kamoska so synom. Majú odporučenie viac neockovat kvôli vážnym NU

belllinka
1. máj 2021

@dominika0126 ani sa necuduj, 3 vakciny naraz, dostal dobre zabrat. Nabuduce urcite rozdel, rozostup minimalne 3 tyzdne

dominika0126
autor
1. máj 2021

@lucia147852 Teraz ste ma vazne vystrasili...

diaalex
1. máj 2021

@dominika0126 aj moja bola presne takto ockovana, do 2 nožičiek + este vypila rota 🙁 našťastie u nás bolo vsetko ok, ale my sme si dali urobiť TREC KREC test presne kvôli tomuto 🤗
No každopádne by som šla na pohotovosť a tam majú vždy aj neurológa nech sa na malé pozrie, určite by som už nečakala do pondelka

e1i
1. máj 2021

@dominika0126 my sme mali tiez tak ako vy hexu, prevenar aj rotateq a bez problémov. Este je aj predcasne narodená. Mala 3,5 mesiaca bio, 3 týždne korigo vek (odratava sa tolko o co skor bola narodena), ziadne rozlozenia davok ani posuvanie.

00ivi00
1. máj 2021

@dominika0126 určite riešiť neurológa a odporúčam si aj niečo prečítať viac o vakcínach a aj o rizikách očkovania, pretože o tom ti pediatri nič nepovedia. Držím palce nech je všetko v poriadku

dominika0126
autor
1. máj 2021

Vysetrenie u neurologa ako prebieha?
Ja snad ani nezaspim teraz...

angi07
1. máj 2021

Prave preto sme zacali s ockovanim az po 1 roku 😊 aktualne ma 16 mes.a ma iba druhu davku z prvej vakciny.znasala to bez problemov, ziaden plac, ziadne teploty - zmena nalady...

gelifil
1. máj 2021

ako toto mozu urobit rodicia vlastnemu dietatu?😢😢😢

ariannazara
1. máj 2021

Môj bol tak očkovaný tiež a v pohode každé dieťa to znáša inak.

ariannazara
1. máj 2021

@gelifil no NORMÁLNE si predstav. Môj je tiež tak očkovaný a nic mu nebolo čo matka je veštica že vie co bude nasledovať?

lienka.7
1. máj 2021

@dominika0126 aj nas takto ockovali, cize reci typu ze co si to urobila rozhodne nepocuvaj 😔
Nepises kolko ma maly. Nesnazi sa otacat?
Ide o to, ci to maly robi stale alebo len obcas alebo ako. Dieta sa meni, aj jeho "preferencie".
Nemusi to este nic znamenat. My sme mali obdobia ze kazdy vecer reeev ako hovado, cely den ale ok. A vecer ako by utal. Normalne som z toho mala deplu ako sa blizila 20ta hodina...Mala sa doslova rucickami fackala, viazala som ju do perinky aby sa vobec vyspala... tiez mi hovorili ze to nie je normalne. A nic.. proste vyvoj a vyvin... aj teraz ako jej idu zubky, posledny tyzden zaspava len na rukach, to je "tvrda" do 10 minut. V postielke??? Vyvadza aj hodinu a ma doslova zachvat. Tak ju uspim na rukach a dam potom dalej spat do postielky... a je to.
Pokial ti to neda, spytaj sa pediatricky. Ale neplas sa hned dopredu. Drzim prsty ✊✊✊✊

gelifil
1. máj 2021

@lienka.7 urcite nie tolkymi kmenmi naraz

ariannazara
1. máj 2021

@lienka.7 presne bože keď si to všetko spetne vezmem. Spankove regresie, kade co vkuse som stresovala pripisovala očkovaniu kade čomu a nakoniec to bolo len bežný vývin proste treba zachovať chladnú hlavu a neplasit sa ako píšeš 🙂

lienka.7
1. máj 2021

@gelifil prosim ta, prestan tu strasit... 🙉🙉🙉

dominika0126
autor
1. máj 2021

@lienka.7 má 3 mesiace, a ano snazil sa otacat, ale proste takto sa prehyba s nervami. Cely je cerveny. Chce byt iba na rukach chrbtom ku mne. Ja sa velmi teraz bojim, uz som sa aj vyplakala...

gelifil
1. máj 2021

@lienka.7 to je realita, ktora sa na slovensku zamlcuje a tu ziadne neziaduce ucinky neexistuju, vsade vo svete ich priznavaju a aj odskodnuju

dominika0126
autor
1. máj 2021

@gelifil Ste normalna? Keby som vedela, ze mu to ublizi, tak by som to nikdy nedopustila. Dychala by som zanho, tak laskavo ma nespochybnujte ako rodica

lienka.7
1. máj 2021

@ariannazara presne! Ale milujem tu take co hned pisu ze za to moze ockovanie 👌👌👌
Treba to proste vydrzat. Trpezlivost a pevne nervy. Hned nepanikarit... kazde dieta zvlada ockovanie inak, ja som bola vzdy viac na nervy ako mala mam pocit.

ariannazara
1. máj 2021

@dominika0126 nevšímaj si ju je to 🐄 píše bludy. Naša pediatricka to tiež tak robí 5 kamošiek ma tak očkované deti a každé je v pohode.

lienka.7
1. máj 2021

@dominika0126 paneboze, nepocuvaj ju 😔😔😔😔😔😔
Maly moze mat pokojne len nepokojnejsie obdobie... ako sme mali my. Nelakaj sa zbyticne prosim ta 👌👌👌

ariannazara
1. máj 2021

@lienka.7 do roka sú tieto stresy odpodstatnene😂 po roku už ide iba ci si nevybije zuby keď beží ako besny 😂

lienka.7
1. máj 2021

@ariannazara 🤣🤣🤣🤣 presne 🙈🙈🙈
Odkedy chodime, vidim len to ze ked padne, na ktorom rohu si vyrazi zub 🙉🙉🙉
Tak som rada, ze nie som jedina "psycho" 🤣🤣🤣🤣🤣

dominika0126
autor
1. máj 2021

Dufam, ze mate pravdu. Budem v pondelok volat pediatricke. Tak ci onak, dnes urcite uz nezaspim..

lienka.7
1. máj 2021

@dominika0126 hlavne pokoj... pomajkaj maleho nech ta citi ❤❤❤
Inak teraz pozeram, ze maly ma 3 mesiace. Mne sa moja v 4 uz otacala... pokojne to mozu byt zaciatky ze sa vselijako vytaca... tiez sa prehynala ako luk ze som kukala ako puk. Hlacne klud a zachovaj chladnu hlavu 🤗🤗🤗🤗🤗

ariannazara
1. máj 2021

@dominika0126 neboj sa určite to nakoniec nebude mať nič spoločné s tým. Uvidíš sama, zbytočne sa trápis 🙂❤️

00ivi00
1. máj 2021

@dominika0126 ver svojim inštinktom, ak sa ti nezdá v poriadku, čo robí tvoje dieťa, tak je to na mieste. Isto zavolaj pediatričke a poprípade si vyžiadaj tu prehliadku u neurológa. Nemyslím si, že nejaké nepríčetné revi a prehýbanie sa patrí k vývoju, to som v živote nepočula. A plač ti nepomôže, ver svojim pocitom a ak budeš kľudnejšia po vyšetreniach, tak na ne proste choď.

gelifil
1. máj 2021

@dominika0126 dychala by ste zanho, ale date mu naraz pichnut tri vakciny....a co si takto daco vopred nastudovat namiesto slepej viery farmapriemyslu a lekarom, ktorých jedinym cielom je vytvarat zisk?

Strana
z2