icon

Vakcína v chladničke pri menej ako 0 stupňoch

23. sep 2023

Podarilo sa mi zohnat momentalne takmer nedostupnu vakcinu, mam ju od vcera v chladnicke a pri nej teplomer a teraz otvorim chladnicku a na teplomeri -0.2 stupna. Vakcina sa ma skladovat pri 2 az 8 stupnoch. Nechapem ako je mozne, ze mi v danej policke teplote klesla pod 0, chladnicku mam nastavenu na 5 stupnov, teraz som zvysila na 6. Ale neviem, co mam spravit, v pondelok iste zavolam doktorke, ci to vyhodit alebo pouzit. Nemate niekto podobnu skusenost? Co ma najviac hneva, tento system s vakcinami, preco ja to mam drzat doma, kde tomu neviem zabezpecit stabilni teplotu.

autor
23. sep 2023

Teplotu som prestavila na obed, lebo mi teplomer ukazoval 7 stupnov, tak som o stupen stiahla a skocilo to na -0,2. Fakt ma asi porazi. Je to vakcina pre dieta.

luliu
23. sep 2023

To je systém a chyba tvojej lekárky. V živote som žiadnu vakcínu nemala doma, nesúhlasila by som, je to riziko.

autor
23. sep 2023

@luliu aj moja obvodna ma taky isty system. Predpise recept a ty si mas zohnat vakcinu a prist s nou. Ako to funguje u tvojej lekarky? Vakcinu ti predpise ale zaroven ona ju zaobstara a drzi ju u seba v ambulancii?

luliu
23. sep 2023

Áno presne tak. Ja s ňou vôbec neprichadzam do styku. Aj u predchádzajúcej pediatricky sme to mali rovnako. Kamoška zase vyzdvihne cestou na očkovanie....

autor
23. sep 2023

@luliu normalne by som aj ja vyzdvihla cestou na ockovanie, ale teraz je vakcina takmer nedostupna, tak som zhanala v lekarnach aj dalej od pediatricky. Kazdopadne aj ked vyzdvihujem v leakarni blizko doktorky, tak aj tak som v strese, lebo tam idem s casovou rezervou, aby som nemeskala k lekarke a potom, ked ma nedajboze zoberie este aj lekarka s meskanim, tak si hned predstavujem, ze vakcina uz nebude ucinna. Minule som sa takto ja sama bola ockovat, mala som zaplateny presny termin a doktorka este vybavovala niekoho ineho a ja som uz nervozne klopala sestricke, ze mam pri sebe vakcinu a mala by byt v chlade a ona ze, to nevadi ked je pri 20tich stupnoch, ze pokial nie je 40, tak hodina v teple jej neuskodi. No neviem, nespoliehala by som sa na nazor sestricky.

romco3
15. okt 2025

no ja mam opacny problem, vakcina havrix v chladnicke piaty den a zistil som ze chladnicka slabo chladi (izbovy teplomer v chladnicke nameral 16 stupnov, neviem ci to je realne), neviem odkedy to tak je, mam dojem ze nie dlho, ale uz aj vcera sa mi to nezdalo. Co teraz?

autor
17. okt 2025
@romco3

no ja mam opacny problem, vakcina havrix v chladnicke piaty den a zistil som ze chladnicka slabo chladi (izbovy teplomer v chladnicke nameral 16 stupnov, neviem ci to je realne), neviem odkedy to tak je, mam dojem ze nie dlho, ale uz aj vcera sa mi to nezdalo. Co teraz?

@romco3 ja by som ju vyhodila a kupila novu