icon

Vedľajšie príznaky po mumps, rubeole a osýpky vakcíne

edvelyn
25. dec 2014

Prosím len mamičky, ktoré maju so svojimi detičkami toto očkovanie za sebou.nechcem vediet žiadne extremne vedlajsie ucinky.chcem vediet ci po tomto ockovani malo vase dieta zhorsený spanok a bolo viac placlive.a ci to casom preslo!?..dakujem

aristka
Odpoveď bola odstránená
denduska
30. dec 2014

@aristka hej jasné zabudla, vidíš...asi preto, že môj príspevok sa týkal len zvyšovania počtu autistických detí, nie príčin, prečo je to tak ( a o tom sa odmietam handrkovať).

aristka
31. dec 2014

@denduska čo sa týka len autist .detí tvoja príbuzná by mala ,keď s nimi pracuje o nich vedieť mnoho aj čo sa týka diagnostiky pretože @zita19 ti píše pravdu ,psychiatria ,je tiež vedný odbor ,kde sa zaznamenali obrovské pokroky za posledné roky aj ohľadom diagnostiky či liečby a ak si zoberieme ,že autizmus je dg .celková tj je treba zapojiť viac vedných odborov ,je obrovský pokrok čo sa v tomto smere udialo a dúfajme ,že vedeckou prácou a skúsenosťami sa dokáže eliminovať či už príznaky danej dg a zlepšiť život postih.alebo blízkemu príbuzenstvu ....bohužiaľ autisti tu boli a budú tak ako tu bola rakovina os praveku ,tak ako tu bola celiakia odkedy ľudia papajú obilniny a dúfajme ,že mladý ľudia si vstúpia do svedomia a osvetou budú zdravšie žiť a nebudú ráno o 7 hod .sa napchávať chipsami ....fakt nemáš ani tušenia v akom zdr, stave je naše obyv.len preto ,že namiesto jablka si dajú burger a k tomu cigošku ...

denduska
31. dec 2014

@aristka láskavo ťa prosím, ako už raz zas, nevyjadruj sa o mne a už vobec nie o mojich príbuzných a ich kvalifikácii. Určite dám skôr na blízkeho človeka, ktorý svoj život zasvätil s láskou týmto deťom (a často aj na vlastné náklady), ako samozvanej internetovej navšetko odborníčke. Teba do mňa a mojej rodiny nič. @mariosmykal už zas aristka rýpe prosím.

denduska
31. dec 2014

A ešte som to aj zle vyskloňovala..do rici 😀

zita19
31. dec 2014

@denduska nehnevaj sa na mna, ale @aristka do teba nerype. Vyjadrila sa k tvojmu prispevku. Vyjadrila k nemu svoj nazor, ktory urcite nie je rypavy. Prva si pouzila svoju pribuznu v prispavku ty, takze aj v odpovedi sa objavila. Urcite tvoja pribuzna o týchto ludoch vie viac ako si tu prezentovala. Urcite sa nevyjadruje len takto tendencne ako si to napisala ty... Ale mozes pouzit vety vytrhnute z kontextu. Nebude ti v tom nikto branit. Lenze treba ratat aj s nesúhlasom. Nesuhlas automaticky neznamena rypanie. Podla mna sa zbytocne dovolavas akmina... @mariosmykal

denduska
31. dec 2014

@zita19 😀 ja som nikde nenapísala, že si nemôže myslieť, čo si myslí. Kopíruje ten odstavec o ohriatych semenníkoch už hádam všade. Ale prepáč, nebude ma tu poučovať, čo by mala, nemala moja príbuzná vedieť. Alebo či ja mám, nemám o niečom poňatia. Nie je to jej starosť. A ty určite tiež nevieš ako sa moja príbuzná vyjadruje. Odkiaľ vôbec beriete tú drzosť písať tu o niekom, koho absolútne nepoznáte? Len preto, že vám to nezapadá do vašich predstáv. Neuveriteľné toto, chcela by som toto vaše sebavedomie vidieť "live".

zita19
31. dec 2014

@denduska klud, hlavne klud... Snazila som ti slusne, naozaj slusne nieco napisat na margo tvojho sporu s @aristka. Vidim, ze je to uplne zbytocne. Prajem prijemny zvysok tohto roka.

denduska
31. dec 2014

@zita19 niekto iný sa nevie vpratať do kože, bohužiaľ. Aj tebe pekný deň.

fotoarch
31. dec 2014

Do roka bol syn tabulkove dieta, vysmiate, kludne, spokojne, komunikativne, bez ziadnej choroby, ani len sopel nemal .... Ockovanie v roku.... Nasledne o par dni doma upadol do bezvedomia, siva pokozka, pretocene oci, fialove pery, jazyk zapadnuty a sekundy isli ..... Dnes ma 7 a ma neurologicke poruchy, podozrenie na aspergerov syndrom - co je autisticke spektrum, plus OCD .....

aristka
31. dec 2014

@fotoarch pár dní po očkovaní bezvedomie ,cyanóza ,tj nedostatok kyslíka ,ako ste riešili prvú pomoc tj spriechodnenie dých.ciest a dýchanie z úst do nosa ,aby neprišlo k hypoxémii až hypoxii mozgu lebo to neurologické následky zanechá tj nedostatok kyslíka ,prečo upadol do bezvedomia tj čo tomu predchádzalo tj bezprostredne ....to sa asi nedozvieme .....ps .moje dieťa mesačné prestalo dýchať ,bolo cyanotické a doslovne som mala v rukách handru ,poskytla som mu ako profesionálka pp ,jednoducho som mu dala umelé dýchanie a moje dieťa neurologické problémy nemá ....plus doteraz neviem prečo sa to stalo ,možno zabehla slinka ..jednoducho neviem ....
@denduska nejak mi uniká pointa o čom točíš .....

denduska
31. dec 2014

@aristka vôbec, ale vôbec ma to neprekvapuje. Radšej chlaď šampáňo 😉

aristka
31. dec 2014

@denduska do príspevku o očku príspevok o šampanskom .... 😕

sorciera24
Odpoveď bola odstránená
zita19
31. dec 2014

@sorciera24 vaz slovnik...

sorciera24
31. dec 2014

@zita19 vazim si ine veci, ale nie toto tu....a bavim sa s denduskou;)....a za svojim nazorom si stojim....

zita19
31. dec 2014

@sorciera24 ale bavis sa o iných a pouzivas dost nestandardny slovnik. Za jemnejsiu terminologiu boli odtial diskutujuci vykazani. Ak chces pouzivat tento slovnik, potom cez IP. Je jedno pravidlo MK: Nenadavaj...
@mariosmykal

sorciera24
Odpoveď bola odstránená
denduska
31. dec 2014

@sorciera24 jj, som triedny nepriateľ 😀 no bohužiaľ, ja som si nevybrala, že raz budem stáť "na druhej strane barikády". Tu platí neprežiješ-nepochopíš, tak sa snažím byť aspoň zhovievavá. My sa tu nikdy pravdy nedopátrame, nech je akákoľvek. Aj vám krásny večer a všetko dobré v novom roku 😉

mariosmykal
2. jan 2015

@denduska Ahoj. Pozrel som si diskusiu a príspevky @aristka sa mi zdajú v poriadku. V tomto prípade sú bežnou reakciou na tvoje príspevky bez zlého úmyslu, preto mi ostáva len zapriať pekný deň 🙂 cc @zita19

denduska
2. jan 2015

@mariosmykal vďaka za odpoveď. Mne sa to nezdá, nuž je to môj problém. Každopádne už prispievať nebudem, nech sa na mne neodbavuje v každej ne-očkovacej téme (napriek tomu, že som ju opakovane žiadala nech to nerobí). Pekný deň aj tebe.

alex137
2. jan 2015

kožný výsev a nechutenstvo

aristka
2. jan 2015

@mariosmykal ďakujem

silvia44
3. jan 2015

Dobry den, mame toto ockovanie pred sebou a neviem co robit... Poznam chlapceka, ma dva roky a presne to iste ako pise nikimax a reluska ☹ dovtedy blabotal, rozpraval...Po tomto ockovani sa zrazu zmenil na uplne ine dieta. Ziadny ocny kontakt, ludi ani deti si nevsima akoby tam neboli. Poradte co robit? Vsetky ockovania boli u nas zatial bez problemov, az na teplotu.

veriiii
3. jan 2015

@sissmiss nie je to len jeden, vedci davaju do suvisu viacero..a kvoli comu pribuda podla tvoje prednasajucej?

veriiii
3. jan 2015

@jeemima 40 C horucky indikuju pridruzene ochorenie,afty detto.
Teploty,ktore su do 38C a su bez inych priznakov akutneho inf ochorenia-soplik, hrdlo atd suvisia s ockovanim, vyssie uz s pridruzenou infekciou...cize, je dost mozne,ze sa ockovalo s niecim v inkubacnje dobe.co lekar nemohol vediet..alebo sa nakazil niecim o ,co ma super kratku inkub.dobu..
co sa tyka MMR,z NAJCASTEJCICH VEDLAJSICH UCINKOV ako-teplota do 38C , bolest a mierny opuch v mieste vpichu a stym napr spojene,ze dieta moze odmietat par dni chodit, ak je do nozky ockovane) su u niektorych deti aj pritomne VYSEV a opuch uzlin v urcitom case,tu je rozpis:
MMR is made up of three different vaccines ( measles, mumps and rubella) and these can each cause reactions at different times after the injection.

After six to ten days, the measles vaccine may cause a fever, a measles-like rash, and loss of appetite.
6-10 dni ,osypkova vakcina moze sposobit priznaky podobne osypkam-vysyp podobny osypkam,a strata chuti do jedla.

Three to four weeks after the injection, the mumps vaccine may cause mumps-like symptoms in some children (fever and swollen glands).
3-4 tyzdne po injekcii, mumpsova vakcina moze sposobit priznaky podobne mumpsu u niektorych deti
(teplota a zvacsene uzliny,zlazy)

The rubella vaccine may cause a brief rash and possibly a slightly raised temperature, most commonly around 12 to 14 days after the injection. A rash may also occur up to six weeks later but this is very rare.
Rubeolova vakcina moze sposobit kratkotrvajuci vysev a mozno mierne zysenu teplotu,najcastejsie okolo 12-14 dna po injekcii.Vyysev sa takisto moze objavit az do 6.tyzdnov neskor,ale toto je velmi zriedkave..
moja po MMR nemala ani teplotu,ani opuch,ani vysev..

a aby ma tu niekto zle nepochopil, opisla som len tie najcastejsie -tj najbeznejsie sa vyskytujuce NU..
a preklad je mnou vypracovany, este dodam..

veriiii
3. jan 2015

@silvia44 AV organizacie sa dodnes nevedia zhodnut,co vlastne v ockovacich latkach sposobuje autizmus..
dnesna medicina a vyskum uz vyvratilo niekolko ich teorii..
Osypkova vakcina podana ako 3 kombinacia-v MMR-Wakefield
Ortut aka tiomersal v hexe a podobne -v detskych "povinnych"vakcinach sa uz nevyskytuje..vynimkou moze byt chripkova vakcina,ale tiomersal free verzie su k dispozii ,napriek odstraneniu tiomersalu incidencia autizmu neklesla..
Ludska DNA z vakcin,ktoire su pomnozene na ludskych bunkach-Rubeola z MMR a Hep A-Havrix-Dr Deisher...vyskum,ktory urobila na podnet jej sefky v Sounds choice pharmaceuticals nepouziva DNA z tychto 2 vakcin(naslo sa iba stopove mnozstvo polamanej,tzv fragmentovanej DNA,ktora presla aj napriek metodam,pouzivanym vo vyrobe vakcin na vycistenie .), samozrejme,ze sa vyskum nerobil na ludoch, ale na bunkovych kulturach, 6 z nich boli rakovinove a1 z nich zdrave tkanivo..
dalsie mozne "priciny" uz ani nesledujem.
faktom je, s autimzom sa uz dieta rodi,a faktom je,ze je viac chlapov ako dievcat..
Autizmus vsak moze byt velmi zriedkavo aj ako nasledok..prikladom moze byt tzv encefalopatia, kde u geneticky predisponovanych deti ,hlavne tie mutacie,co sposobuju tzv mitochondrialnu dysfunkciu-inac, tieto deti s touto dysfunkciou sa javia ako zdrave deti-hoci,mozu byt chorlavejsie, napr casty zapal stredneho ucha a infekty uz v rannom veku) naledkom zlej tolerancie horucky-ci po infekte alebo vakcinacii dochadza k rozvoju encefalopatie, ktora moze viest podla zmien ktore vyvola encefalopatiak autizmu..
a mozem sa opytat,tohto chlaceka poznas osobne?

sissmiss
3. jan 2015

@veriiii podla nej mozeme skusit hladat info preco je to tak 🙂 ale pri podrobnom vysvetleni ako funguje hematoencefalicka bariera a ako sa sprava mozog pri vystaveni roznym latkam mi bolo uzko. Ja som fakt malicko casu tomu venovala a nasla som len jednu odbornu studiu o tom ze hlinik z materskeho mlieka a zo stravy sa vstrebava (dokaze telo spracovat) uplne inak, skoro bez zvysku, nez z vakciny. Islo o ang studiu, takze som sa prilis nezaoberala tym o ake vakciny slo a ake su sk ekvivalenty, zaujala ma len informacia ktora bola odborne vysvetlena, lebo som aj tu na mk citala poplasne spravy ze materske mlieko obsahuje hlinik v obrovskom mnozstve a chudatko vakcina je oproti takemu jedu uplne zanedbatelna. Takze som sa docitala ze to bububu ktore ktosi siri je uplny nezmysel.

veriiii
5. jan 2015

@sissmiss
ved prednasajuca si moze povedat svoj nazor,nie? 😉 apropo,co studujes?

http://www.forbes.com/sites/tarahaelle/2015/01/...

Pravda je,ze hlinik sa z materskeho mlieka a potravy vstrebava z GIT do obehu v inej-a percentualne ovela mensej miere, ale to je vsetko...ale ten co sa uz vstrebe do KO z GIT sa sprava rovnako ako ten co sa vstrebe z vakciny..ci sa navazuje na ine bielkoviny v krvi, a inak sa vylucuje z tela ?
pisem,ze ten zo stravy sa vstrebava v mensom mnozstve,ALE tento prijem je dlhodoby,ked is zoberies,ze dieta na umelom mlieku-pouzijem tvoj priklad, ma niekolko davok mlieka denne aspon pocas 4-6 mesiacov, potom pokracuje iny zdroj hlinika,cize babka k babce, budu kapce,aneb dospelak si takto naakumulujue 30-50 mg hlinika...
mne je uplne jasne,kam to mieris tym bububu 😀