Zrušenie povinného očkovania tuberkolóza po narodení
Dnes ma pediatrička príjemne prekvapila. Tak som prešiel WEB a posúvam ďalej čo som našiel.
==============================================================================
http://www.slobodavockovani.sk/news/v-zbierke-z...
==============================================================================
V Y H L Á Š K A
Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky
č. 544/2011 Z.z. z 28. decembra 2011, ktorou sa mení a dopĺňa
Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 585/2008 Z.z.,
ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení
v znení Vyhlášky č. 273/2010 Z.z.
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky podľa § 62 písm. a) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov ustanovuje:
Čl. I
Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 585/2008 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení v znení vyhlášky č. 273/2010 Z. z. sa mení a dopĺňa takto:
V § 6 sa vypúšťa odsek 1.
Doterajšie odseky 2 až 4 sa označujú ako odseky 1 až 3.
V § 13 sa vypúšťa odsek 5.
Doterajšie odseky 6 a 7 sa označujú ako odseky 5 a 6.
V § 13 ods. 5 tretej vete sa bodka nahrádza bodkočiarkou a pripájajú sa tieto slová: „lekár oznámi regionálnemu úradu každé odmietnutie povinného očkovania.“
V § 14 ods. 1 sa za písmeno f) vkladá nové písmeno g), ktoré znie:
„g) počet odmietnutí povinného očkovania podľa druhu povinného očkovania,“.
Doterajšie písmená g) a h) sa označujú ako písmená h) a i).
V § 22 ods. 5 sa slová „zdravotného preukazu“ nahrádzajú slovami „potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti“.
V prílohe č. 2 časti A sa vypúšťa bod 1.
Doterajšie body 2 až 4 sa označujú ako body 1 až 3.
Čl. II
Účinnosť
Táto vyhláška nadobúda účinnosť 1. januára 2012.
v z. Ján Porubský v. r.
================================================================
Komentár : Bodmi 1, 2 a 6 sa od 1.I.2012 ruší povinné očkovanie proti tuberkulóze.
================================================================
@macko69 mna to nevylakalo len nahnevalo lebo su to dezinformacie.
Mě to mrzí že očkování zrušili a určitě budu chtít dát dítě naočkovat i kdyby se to muselo platit. Prvního syna mi očkovali v porodnici a proběhlo to problémů. To riziko je tady velké, každou chvíli se z novin nebo z televize dozvídáme o dalších nakažených, naposledy učitelka v mateřské školce! Rušení očkování v této situaci je podle mě hazard se zdravím dětí a nebo taky velký byznys pokud se to očkování musí platit, ale v tom se tu rozcházíte tak nevím 😨
@biibaa - tak je možné, že to je jako s každým vyšetřením (např. už v těho), že v některých regionech/městech se to platí a jinde ne. já tuto info o nutnosti platit získala od dr. asi před 2 měsíci. proto jsem ji tu uvedla 😉
@beruska24.9. Nejlepší je se zeptat přímo na kalmetizační stanici, já jsem si taky myslela, že si to budu platit a mile mě překvapilo, že ne 😉

@benjik
@beruska24.9. Nechala jsem naočkovat na mojí žádost a bylo to zdarma 😉