icon

Je tento produkt vhodný pre škrečka?

labky613
31. jan 2026

Ahojte, je konkrétne tento produkt vhodný pre škrečkov? Zloženie: proso 50%, senegalské proso 25%, cirok bicolor 25% .

Je tento produkt vhodný pre škrečka?
doriiis
31. jan 2026

Nie, toto naozaj nie je potrava pre škrečka. 🤦🏻‍♀️

anonym_320f43
31. jan 2026

skrecok tieto veci samozrejme moze v malom mnozstve ako doplnok a nie hlavne jedlo

chrobak7
31. jan 2026

@labky613 Škrečok je všežravec. Zje od zeleniny, ovocia, strukovín, slnečnicové semiačka, obilniny (kam patrí aj proso), kukuricu, vajíčko, sucháre, moji obľubovali púpavu ... jednoducho všetko.

Ak ti toto zostalo a chceš to dať škrečkovi, môžeš v pohode. Ale nie je to jeho hlavné krmivo. Treba mu dávať rôzne veci. Hlavne tú čerstvú zeleninu a ovocie, potom mu nemusíš dávať vodu. Proso som dával papagájom a drobotine (myslia sa tým zebričky a kanáriky).

labky613
autor
31. jan 2026

@labky613 Ja to nemyslim ako jeho jedinu potravu, jasne, ze 90% bude semienkova zmes a zelenina, trosku ovoci...moja vsak ma velmi rada rôzne klasy, vraj skreckom pripominaju ako si v prirode hladaju potravu. Napr. proso. Ale dostupnych klasov je u nas na trhu velmi malo. A tak sa pytam, ci je aj tento konkretny produkt v pohode. Lebo si nie som ista tým cirkom bicolor...

puremum
1. feb 2026
@labky613

@labky613 Ja to nemyslim ako jeho jedinu potravu, jasne, ze 90% bude semienkova zmes a zelenina, trosku ovoci...moja vsak ma velmi rada rôzne klasy, vraj skreckom pripominaju ako si v prirode hladaju potravu. Napr. proso. Ale dostupnych klasov je u nas na trhu velmi malo. A tak sa pytam, ci je aj tento konkretny produkt v pohode. Lebo si nie som ista tým cirkom bicolor...

@labky613 ano moze aj bicolor ... tento produkt je uplne vhodny pre neho

labky613
autor
1. feb 2026
@puremum

@labky613 ano moze aj bicolor ... tento produkt je uplne vhodny pre neho

@puremum Ďakujem❤️

chrobak7
1. feb 2026
@labky613

@labky613 Cirok je veľmi podobný prosu, len má väčšie zrniečka, čo je pre škrečka ešte lepšie. Kľudne aj ten cirok môžeš dať. Aspoň sa s tým zabaví - povyberať tie zrnká z pliev.

anonym_f1d927
1. feb 2026

Na obrazku su andulky, aj zlozenie je vhodne skor pre vtaciky. Takze ja by som to skreckovi rozhodne nedavala. Mam morcata uz vela rokov a davam im vyslovene len veci pre ne vhodne, nedavam im v podstate nic co je urcene pre ine hlodavce. Dala som im parkrat granule pre zajace, ked neboli ine. Alebo vyskusaj dat im malicko na skusku 🙂

labky613
autor
1. feb 2026
@anonym_f1d927

Na obrazku su andulky, aj zlozenie je vhodne skor pre vtaciky. Takze ja by som to skreckovi rozhodne nedavala. Mam morcata uz vela rokov a davam im vyslovene len veci pre ne vhodne, nedavam im v podstate nic co je urcene pre ine hlodavce. Dala som im parkrat granule pre zajace, ked neboli ine. Alebo vyskusaj dat im malicko na skusku 🙂

@anonym_f1d927 bežne kupujem proso v sekcii vtáky, dávam kúsok sušeného mäska zo psej sekcie....nevidím v tom osobne problém, ak je to zložením v poriadku. Proso sa už dáva naozaj bežne do ubikácií. Len toľko z môjho pohladu😊 , ale áno, chápem...vdaka za nazor

anonym_f1d927
1. feb 2026
@labky613

@anonym_f1d927 bežne kupujem proso v sekcii vtáky, dávam kúsok sušeného mäska zo psej sekcie....nevidím v tom osobne problém, ak je to zložením v poriadku. Proso sa už dáva naozaj bežne do ubikácií. Len toľko z môjho pohladu😊 , ale áno, chápem...vdaka za nazor

Aha tak ked uz mas s tym skusenosti, tak potom je to oki 😉

labky613
autor
1. feb 2026
@anonym_f1d927

Aha tak ked uz mas s tym skusenosti, tak potom je to oki 😉

@anonym_f1d927 ❤️

anonym_320f43
1. feb 2026
@labky613

@labky613 my sme davali aj susene cerviky co boli pre vtaky-zboznoval ich ...