Ako čeliť negatívnym udalostiam a ľuďom?
Prosím vie mi niektorá dobrá duša poradiť? Dlhodobo sa mi dejú zlé veci v poslednom čase extrém. Z každej strany. Sú to zlé rozhodnutia alebo negatívny zlí ľudia v mojom okolí. Ja už fakt netuším. Práca a vzťahy ľudí kde som myslela, že v mojom okolí sú dobrí ľudia sa ukazujú teraz. Už ma sklamalo minimálne 6 ľudí behom mesiaca blízkych kolegýň a kamaratov a pod. Ex a jeho rodina… ja som za všetko zodpovedná, som neschopná, všetka vina je moja, dieťa ma špinavé topánky čo som za matku keď jej ich neutriem a pod., u nas je blata a blata mokro, dnes prisli s tým od svokri domov, jedno malo spinavu topánku od blata, bývala svokra nahovára deti proti mne. Ja im neviem navariť nič, popri tom varim kazdy deň. Ohovára ma doslova a do písmena zo vsetkym. Zdravotné problémy extrémne v blízkej rodine sa opakujú. Problémy vsmeobecne sa opakujú. Rozhodla som sa študovať nakoľko v mojom kraji nie je veľa prec. príležitostí a deti nie sú ešte dospelé. Z ex strany som bola doslova zhejtovaná, to nie je dobrý nápad treba sa deťom venovať to iste od jeho mami to nie je dobrý napad a som preč jeden deň v týždni poobedne studium na 4 hodiny… poúčajú ma ako 15 ročnú, prečo neriešia seba ale mňa? Mám 40. Ja už nedokážem čeliť týmto prekážkam. Ex mi vyvoláva za deti každý deň, podlizuje sa vyzveda a potom ohovárajú spoločne. Prečo mi volá každý deň, ja chcem mať pokoj a žiť svoj život. Prosím dajte mi návod ako toto zastaviť. Nechcem byť zlá kvoli deťom. Nechcú tam ani chodiť. Jedno dieťa sa ťažko v skole adaptuje. Sú to veľke problémy. Ja už nevládzem. Nikomu neprajem nič zlé. Nech každý žije ako vie a chce. Už som rozmyslala nad odstahovanim sa, ale rodicia su starši a už aj veľmi chorí. Mám pocit, že sa všetko na mňa valí a valí a nie je cesta von. Ako prosim mate nastavene hranice s ex a ich rodinami ked deti su male a potrebujete aj pomoc niekedy. Ako čeliť negatívnym ľudom. Ako hladat cestu. Mam pocit ze cesta je nedohľadne.
@anonym_autor nedvihaj telefón denne, nie si povinná informovať. Ak vie otec lepšie vychovávať, navrhla by som striedačku, čo potom povie. A s ex svokrou nekomunikovat.
musíš s otcom detí každý Boží deň telefonovať? mu odpíš sms správou a dovi. a hlavne buď stručná, zbytočne sa nevykecávaj - nerozpisuj.
rodina ex ti môže byť ukradnutá, nech si rozprávajú čo chcú.
Selektuj, nemusíš skákať ako oni pískajú
Máš svoj život a to ze ti do neho kecaju ty im dávaš priestor
A čím skôr začneš upratavat tým lepšie lebo áno potom sa to nakopi a je zle...
Takže hlavu hore, vieš co chces nechces,tak si to organyzuj 🍀
Toto sú zlé veci, čo sa ti dejú? Tak mne zomrel snúbenec, potom som dostala trombózu, potom som dostala pankreatitídu, potom otec srdcové zlyhávanie, potom mama malú cievnu príhou, potom otec zlyhal a dostal kardiostimulátor, potom som ja dostala zhubný polyp hrubého čreva, potom mama rakovinu, potom mama infarkt, potom ja v nemocnici 2x, potom zomrela mama, potom som prekonala covid 2x a zápal pľúc, potom som si zlomila ruku, mi umrel otec, potom som dostala výpoveď z práce, potom mi zomrel najlepší priateľ ... A to mám 40r. Prosím skús sa zamyslieť naozaj nad tým, čo sú naozaj zlé veci v živote.
Toto sú zlé veci, čo sa ti dejú? Tak mne zomrel snúbenec, potom som dostala trombózu, potom som dostala pankreatitídu, potom otec srdcové zlyhávanie, potom mama malú cievnu príhou, potom otec zlyhal a dostal kardiostimulátor, potom som ja dostala zhubný polyp hrubého čreva, potom mama rakovinu, potom mama infarkt, potom ja v nemocnici 2x, potom zomrela mama, potom som prekonala covid 2x a zápal pľúc, potom som si zlomila ruku, mi umrel otec, potom som dostala výpoveď z práce, potom mi zomrel najlepší priateľ ... A to mám 40r. Prosím skús sa zamyslieť naozaj nad tým, čo sú naozaj zlé veci v živote.
@anonym_d57748 toto hadam nie su preteky 😏
je samozivitelka s detmi ma to urcite velmi narocne
@anonym_d57748 az tak dopodrobna som nechcela ale ano mam v blízkom okoli ludi kt. su pre mna vsetkym, aj taketo situacie, infarkt, aro, oživovanie, Corona úmrtie, kóma, rakovina atď. Nechcela som konkretizovať.
@anonym_d57748 toto hadam nie su preteky 😏
je samozivitelka s detmi ma to urcite velmi narocne
@anonym_d482af a ja nie som samozivitelka? Tym ze nemam snubenca?
@anonym_d482af a ja nie som samozivitelka? Tym ze nemam snubenca?
@anonym_d57748 aby sa to tu nezvrhlo na osočovanie kto má čo, potrebovala som sa vyrozpravat a poradit a nie osočovať a pod. Určite máš dosť aj ty. To netvrdili. Pýtam sa prečo sa to deje.
@anonym_d57748 aby sa to tu nezvrhlo na osočovanie kto má čo, potrebovala som sa vyrozpravat a poradit a nie osočovať a pod. Určite máš dosť aj ty. To netvrdili. Pýtam sa prečo sa to deje.
@anonym_autor lebo sa to deje, lebo to je život. Každý z nás sa stretne aj so zlom, aj s dobrom, aj so zákernosťou, aj so smrťou, aj narodením. Treba s tým pracovať.
@anonym_autor lebo sa to deje, lebo to je život. Každý z nás sa stretne aj so zlom, aj s dobrom, aj so zákernosťou, aj so smrťou, aj narodením. Treba s tým pracovať.
@anonym_d57748 asi nerozumieš, rad za radom to ide ako na pase,
@anonym_d57748 asi nerozumieš, rad za radom to ide ako na pase,
@anonym_autor ja nerozumiem? Ved mne sa vsetko udialo na pase pocas par rokov. Mne uz hovorili, ze som asi prekliata...
@anonym_a7844b teraz si ma mylis s autorkou textu.
deju sa ti uplne normalne veci , vola sa to zivot.
Musíš si nastaviť hranice a nemusíš všetkým vysvetľovať svoje rozhodnutia.
Žiadne tragédie sa ti nedeju, sú to všetko zvládnutelne veci, len sa musíš vedieť za seba postavit. Možno by si mala navštíviť psychológa, aby ti s tým poradil.
Musíš si nastaviť hranice a nemusíš všetkým vysvetľovať svoje rozhodnutia.
@anonym_b85afd
@januska12323 mate pravdu asi si musim nastavit hranice a aj och nastavím. Viem ze su aj tazke veci v zivote, ale je toho naraz vela. Pokusim sa veci vyriesit postupne. S nadhľadom.
@anonym_a7844b teraz si ma mylis s autorkou textu.
@anonym_d57748 aha, už som si všimla 🤭
@anonym_autor Čo je vo Vašich silách,to zmeňte, zlepšite/nie preto,ze Vám to niekto vyčítal, nakázal, ale pre vlastnú spokojnosť/a ostatné poznámky,"dobré rady,,ignorujte.Musite vedieť,ze niektorí ľudia/je úplne jedno, či rodina, známi, či cudzí/žijú preto a spôsobuje im uspokojenie a radosť to, keď môžu poúčať, kritizovať, ubližovať.Jedina obrana je ignorácia...

prestan sa so vsetkym zdoverovat ludom naokolo
navrhni striedavku a nech si teda poradi pan otec