icon

Ako reagovať, keď je lavička obsadená?

Včera o 15:11

Ahojte mamičky , prosím o pomoc, asi tie , čo cestujú mhd . Vyzdvihla som dcéru zo škôlky a chodíme domov autobusom . Prišli sme na zastávku mhd , podotýkam , cestnou komunikáciou dosť frekventovanú . Na zastávke je jedna jediná mala lavička . Vôbec som neriešila že je obsadená len mala sa ma pýta kam si ma sadnúť. A na tej malej lavičke sedel otec , v strede sta v teniskách chlapec ( ja teda mojej malej nedovolím ani kopať do sedadla oproti keď sme v autobuse tobôž nie v teniskách stať na lavičke ) a na poslednom kraji bol ruksak . Naozaj som to najprv neriešila my postojime síce ja keby som videla mamičku s dieťaťom okamžite jej priestor pracem ok . Oni nič aj keď sme stali vedľa nich a mala hovorila ze si chce sadnúť hovorím je obsadená lavička . Ale potom teda hovorím im že či si nemôže sadnúť mala robili sa že ma nepočujú . A nie neboli to cudzojazyčni ani malý nebol nijak indisponovany on aj prišiel za nami aj by malú moju pustil sadnúť len impulz od rodičov neprichádzal . Ako som sa mala zachovať ? My postojime , vediem malú od malička k tomu že keď je lavička obsadená my stojíme , ale toto mi prišlo nefér , aj skrz toho že ten chlapček behal po tej lavičke v topánkach , ale nevedela som , ako ďalej reagovať …

anonym_4ab214
Včera o 15:24

Ja sa vždy opýtam
A nikdy nebol problém
Niektorí ľudia su hlavou inde, takže podľa mňa len ich treba osloviť

anonym_a709aa
Včera o 15:27

Ty si ta, co tu pred chvilou dala aj fotku? Poprosila si ich. Niektori ludia su nevychovani, tak to je. Na takych treba raznejsie. Nemyslim tym, ze si im mala vynadat ale razne im oznamit, ze maju dat ruksak nabok, lebo si chce mala sadnut. Trosku asetrivity nezaskodi nikomu.

anonym_243b58
Včera o 15:35

opytala by som sa, kolko krat pridem do plnej elektricky a tam rozvalena zena a kabelka vedla na sedadle, rovno poviem, ze si chcem sadnut

anonym_8b2dbf
Včera o 15:49

mala si osloviť muža : " pane, prosím môžme si sadnúť? tam kde je taška, na druhej strane behá po lavičke vaše dieťa v topánkach, tam si sadnúť nechcem ".

anonym_218f5d
Včera o 16:02

@anonym_autor dobrý deň, prosím vás, mohli by ste sa posunúť, chceli by sme si sadnúť?! Ďakujem...
Pardón, du ju spik ingliš? Šprechenzi dojč? Haloo, mám vám ten ruksak je.nuť na zem, či si sadnúť na neho?

anonym_8b2dbf
Včera o 16:28
@anonym_218f5d

@anonym_autor dobrý deň, prosím vás, mohli by ste sa posunúť, chceli by sme si sadnúť?! Ďakujem...
Pardón, du ju spik ingliš? Šprechenzi dojč? Haloo, mám vám ten ruksak je.nuť na zem, či si sadnúť na neho?

@anonym_218f5d Posledný odsek super. Žiaľ s poniektorými treba asi len takto.

wolf_
Včera o 16:32

A ja sa priznám, že by som to neriešila vôbec nijak. Bolo to od nich blbé? Bolo. Ale mne to nestojí za to, aby takým veciam venujem pozornosť a energiu 🤷‍♀️

anonym_3d0441
Včera o 16:32

@anonym_autor Keď je lavička obsadená, tak proste si tam nesadnem, buď postojím alebo idem hľadať inde. Ja sa nemienim baviť s cudzími za takýmto účelom. Pre mňa je to banalita.

cyberk
Včera o 16:51

No keby vidim takto nevychovaneho chlapca a rodicov, ktori maju na haku, pridem k nim a poviem mu “na lavicke sa sedi, a nie stoji! (Pohlad na nich) To vam rodicom taketo spravanie nevadi? Vsak by som sa hanbila za takuto vychovu!” .. a pockala na reakciu, ci im docvakne, ze toto v poriadku fakt nie je.
Niektorym treba povedat polopate, nech sa hanbia raz tolko… na druhu stranu, ak by slo zjavne ludi zo zlych pomerov, ktori by mi este jednu urvali, tak by som bola ticho radsej. 😅😅

anonym_622bce
Včera o 16:57
@anonym_243b58

opytala by som sa, kolko krat pridem do plnej elektricky a tam rozvalena zena a kabelka vedla na sedadle, rovno poviem, ze si chcem sadnut

@anonym_243b58 raz som sa opytala mladej studentky v preplnenom vlaku, ci aj jej batoh ma cestovny listok. Bola blizka cudzinka 😉

anonym_d9f312
Včera o 17:02

mala si povedat riadne nahlas ci by si mohli da tasku dole ta si moze posediet aj na zemy .. a ak nie posuniem a dam sadnut dieta .. nehanbim sa spytat sadnut si ked je tam len taska nakup alebo zapratane kocikom ..... ten si mozu dat pred seba ...

ivanakal
Včera o 17:23

Nesadla by som si, a dieta tiez vobec nie, ved by mi zmrzla riť. Tu chvilu by som pockala, a neriesila by som takuto blbost... Bud to ries hned na mieste, alebo to nechaj tak. Co ti to pomoze ked teraz pises na MK

0silvia0
Včera o 17:26

@anonym_autor dobry den, nebude vam vadit ked vam trochu posuniem ten ruksak? Moja dcera je unavena, chce si sadnut. Dakujem.

anonym_bea46c
Včera o 17:29

Neriešim ak si nepotrebujem urgentne sadnúť. Ak si sadnúť potrebujem slušne poprosím, nikdy nebol problém.

minenkaa
Včera o 18:03

Ja zas nechapem prečo si chces sadnúť keď tam niekto niekto sedí ,tašku-batoh by som dala prec a sadla by som si
Prečo oni nemali pravo sedieť

svetlonos
Včera o 18:48

@anonym_autor
Prestaň sa chovať ako comprkatko v takýchto prípadoch a reaguj! Chytím ruksak, d🌺nem supertatobi na kolená a moje dieťa posadíme na to miesto. Niet zač😉.
Muž takto 3 dní po sebe upozorňoval chlapa v bude. Ten mal vyložené nohy smradľavé využité pri ňom na sedadle. Na 4ty mu pleštil svoj ruksak s mobilom a ostatným inventsrom na tue jeho hacnr - už bez jediného slova! Stačil mu jediný pohľad a dement ani hubu radšej neotvoril. Potom mu len prikázal jednoslovne - obuť!!
Dvaja mu za to v Tom autobuse zatlieskali a povedali - konečne ho niekto vyriešil! Chlap si už nikdy viac nrvxzul topánky ani nevylozil nohy na iné sedadlo 😏.

belllinka
Dnes o 05:51

@anonym_autor nechapem, preco by ti hned mali pratat priestor lebo si matka s dietatom? Ved nie si ani tehotna, ani stara, dieta uz mas velke, nenesies ho na rukach… Tak preco sa mali hned pratat??

natalka13
Dnes o 06:06

Vzala by som ruksak a podala ho muzovi ak by nereagoval na prosbu.

anonym_723a65
Dnes o 10:47
@anonym_4ab214

Ja sa vždy opýtam
A nikdy nebol problém
Niektorí ľudia su hlavou inde, takže podľa mňa len ich treba osloviť

@anonym_4ab214 presne možno ťa nepočuli. Treba viackrát povedať a hlasnejšie. Ale aj sama
vidíš či ťa počujú. Možno pozerajú do mobilu, alebo majú slúchadká na ušiach, možno len dumajú. Ak vieš, že ťa počujú a nashvál ťa ignorujú tak im niečo povec, alebo sa na nich vykašli. Nemôžeš ich nasilu skopnúť z lavičky.

motylik2559
Dnes o 11:56
@ivanakal

Nesadla by som si, a dieta tiez vobec nie, ved by mi zmrzla riť. Tu chvilu by som pockala, a neriesila by som takuto blbost... Bud to ries hned na mieste, alebo to nechaj tak. Co ti to pomoze ked teraz pises na MK

@ivanakal Presne toto som chcela napisat. Tiez si myslim, ze este nie je take teplo, najmä posledny cca tyzden, aby som sedela na lavicke nie ja ako dospela a nieto este dieta🙂🤷‍♀️

anonym_716097
Dnes o 12:03

A co take tragicke sa stalo? Odpadli tebe alebo dcere nohy? Mate nejake zdravotne problemy, ze nepostojite? Ano, mozno to nebolo od nich slusne, ale to sa fakt kvoli tomu zakladaju diskusie na internete?

anonym_ebb869
Dnes o 12:16
@svetlonos

@anonym_autor
Prestaň sa chovať ako comprkatko v takýchto prípadoch a reaguj! Chytím ruksak, d🌺nem supertatobi na kolená a moje dieťa posadíme na to miesto. Niet zač😉.
Muž takto 3 dní po sebe upozorňoval chlapa v bude. Ten mal vyložené nohy smradľavé využité pri ňom na sedadle. Na 4ty mu pleštil svoj ruksak s mobilom a ostatným inventsrom na tue jeho hacnr - už bez jediného slova! Stačil mu jediný pohľad a dement ani hubu radšej neotvoril. Potom mu len prikázal jednoslovne - obuť!!
Dvaja mu za to v Tom autobuse zatlieskali a povedali - konečne ho niekto vyriešil! Chlap si už nikdy viac nrvxzul topánky ani nevylozil nohy na iné sedadlo 😏.

@svetlonos nerozumiem reci tvojho kmena 😁. Aka buda? Co je to hacnr? A muzovi rozumiem, dobre urobil 😁