icon

Ako si veriť a žiť pre seba?

Včera o 17:57

Ako sa ľúbiť? Ako si veriť? Ako sa neporovnavat? Ako žiť pre seba a netrápit sa nad vecami ktoré neviem ovplyvnit? Ako žiť seba lásku v praktickom živote? Ako prijať ze som aká som a ze vždy bude niekto lepší krajší múdrejší?

minenkaa
Včera o 17:58

@anonym_autor nerozmyslat ,sama vidíš,že to nerobí dobrotu

anonym_e2f584
Včera o 18:00

neexistuje ziadny trik ani navod v piatich krokoch. sebalaska nie je pocit, ktory si jedneho dna zapnes, ale sposob, akym sa k sebe spravas, ked sa ti prave nedari. je to to, ze sa neponizujes za veci, ktore by si inym nikdy nevycitala. ze si dovolis oddych bez pocitu viny. ze si nastavis hranice, aj ked sa to niekomu nepaci.

porovnavanie nezmizne. je to ludska vlastnost. rozdiel je v tom, ci ho beries ako informaciu, alebo ako bic na seba. vzdy bude niekto krajsi, mudrejsi, sikovnejsi. a zaroven bude niekto, kto by chcel mat presne to, co mas ty. obe veci mozu existovat naraz. neznamena to, ze ty si menej.

dovera v seba neprichadza z presviedcania sa, ale zo skusenosti. z toho, ze robis male veci, ktore slubis sama sebe, a splnis ich. aj uplne malickosti. tym si budujes pocit, ze sa na seba da spolahnout.

prijat sa neznamena byt so vsetkym spokojna. znamena to prestat viest vojnu sama so sebou. prestat cakat, ze raz budes hotova verzia, ktora si zasluzi pokoj. ten pokoj si zasluzis uz teraz, aj s chybami, aj s pochybnostami.

a veci, ktore nevies ovplyvnit, si beru tolko miesta v hlave len preto, lebo im ho davas. zit pre seba nie je egoizmus. je to rozhodnutie, ze tvoj zivot nebude len reakcia na ocakavania inych.

sebalaska v praxi je ticha, obycajna a dost nudna. a presne preto funguje.

anonym_b8e75d
Včera o 18:02
@minenkaa

@anonym_autor nerozmyslat ,sama vidíš,že to nerobí dobrotu

@minenkaa uplne suhlasim. To aj tu pekne vidno cim viac somarin sa riesi tym je to horsie..❤👏 Nerozmyslat je naozaj niekedy riesenie😅

autor
Včera o 18:03
@anonym_e2f584

neexistuje ziadny trik ani navod v piatich krokoch. sebalaska nie je pocit, ktory si jedneho dna zapnes, ale sposob, akym sa k sebe spravas, ked sa ti prave nedari. je to to, ze sa neponizujes za veci, ktore by si inym nikdy nevycitala. ze si dovolis oddych bez pocitu viny. ze si nastavis hranice, aj ked sa to niekomu nepaci.

porovnavanie nezmizne. je to ludska vlastnost. rozdiel je v tom, ci ho beries ako informaciu, alebo ako bic na seba. vzdy bude niekto krajsi, mudrejsi, sikovnejsi. a zaroven bude niekto, kto by chcel mat presne to, co mas ty. obe veci mozu existovat naraz. neznamena to, ze ty si menej.

dovera v seba neprichadza z presviedcania sa, ale zo skusenosti. z toho, ze robis male veci, ktore slubis sama sebe, a splnis ich. aj uplne malickosti. tym si budujes pocit, ze sa na seba da spolahnout.

prijat sa neznamena byt so vsetkym spokojna. znamena to prestat viest vojnu sama so sebou. prestat cakat, ze raz budes hotova verzia, ktora si zasluzi pokoj. ten pokoj si zasluzis uz teraz, aj s chybami, aj s pochybnostami.

a veci, ktore nevies ovplyvnit, si beru tolko miesta v hlave len preto, lebo im ho davas. zit pre seba nie je egoizmus. je to rozhodnutie, ze tvoj zivot nebude len reakcia na ocakavania inych.

sebalaska v praxi je ticha, obycajna a dost nudna. a presne preto funguje.

@anonym_e2f584 ďakujem za odpoveď 🥹 musela som si urobiť screen a čítať si to dokiaľ sa mi to úplne nevryje do hlavy,

stela567
Včera o 18:05

1. Obmedziť sociálne siete
2. Písať si denník vďačnosti
3. Začať sa venovať sebe napr. vyskúšať nieco po čom túžis/kurz, dovolenka, skok s padákom hocičo/
4. Zlepšovať sa ALE NIE S KRITIKOU SAMA K SEBE ale s láskou byť lepšia pre seba samu.
Paa

anonym_c4bc4a
Včera o 18:45

mne pomohlo vymazat si instagram, zo soc.sieti pouzivam uz fakt len messenger na komunikaciu s ludmi, a modry konik ked sa nudim

reanda
Včera o 19:16

nepytat sa ako a zacat to proste realizovat

anonym_26c68f
Včera o 19:22

@anonym_autor každý má návod iný. Hlavne potrebuješ pokoj a oddych. Načerpať novú silu. Iba vtedy sa môžeš otvoriť k sebe a byt šťastná.

anonym_7327f3
Včera o 20:37

ako sa zacat mat rad ked si skaredy a potvrdzuje ti to aj fakt ze si mal 0 vztahov, nikdy o teba nikto nemal zaujem a pravdepodobne ani nebude? je to nemozne.

anonym_32a5ae
Včera o 21:07
@anonym_7327f3

ako sa zacat mat rad ked si skaredy a potvrdzuje ti to aj fakt ze si mal 0 vztahov, nikdy o teba nikto nemal zaujem a pravdepodobne ani nebude? je to nemozne.

@anonym_7327f3 ži pre seba, rob čo ťa baví, chodievaj kam chceš, nerieš vzťahy, pozeraj filmy, venuj sa práci a koníčkom, možno nejakú stretneš, hovorí sa, že mužovi stačí byť krajší od čerta a aj keď nestretneš neber to tragicky, budeš mať nekonečnú voľnosť, čo by iní za to dali.

anonym_7327f3
Včera o 22:15
@anonym_32a5ae

@anonym_7327f3 ži pre seba, rob čo ťa baví, chodievaj kam chceš, nerieš vzťahy, pozeraj filmy, venuj sa práci a koníčkom, možno nejakú stretneš, hovorí sa, že mužovi stačí byť krajší od čerta a aj keď nestretneš neber to tragicky, budeš mať nekonečnú voľnosť, čo by iní za to dali.

@anonym_32a5ae som zena ale tu nekonecnu volnost si uzivam. otazka je, dokedy?

anonym_32a5ae
Dnes o 07:02
@anonym_7327f3

@anonym_32a5ae som zena ale tu nekonecnu volnost si uzivam. otazka je, dokedy?

@anonym_7327f3 potom sa môžeš s niekým zoznámiť, to bude väčšia šanca spoznať niekoho pohodového s už dospelými deťmi, rozvedeného alebo vdovca. Je pravda, že na výlety a cestovanie by som parťáčku uvítal, tak uvidím, či nejakú stretnem.