icon

Ako si vybudovať sebavedomie?

Včera o 10:55

Ahojte, chcela som sa opýtať ako ste si vybudovali sebavedomie alebo ako to nadobudnúť? Viem, že to ovplyvňuje moju nerozhodnosť, asertivitu a sexualitu a chcem to zmeniť. Budem rada za každu radu. Ďakujem

stankadu
Včera o 11:00

U mňa to začalo tým, že som sa začala mať rada. Prijala som sa taká aká som. Samozrejme mám nedokonalosti ci fyzické či povahové. Ale som si uvedomila, že som originál a nikto ako ja na zemi nie je. A potom to uz išlo, sebavedomie zacalo narastat. Pomohol mi k pochopeniu seba samej jeden citát: "Keby Pán Boh chcel aby si bola iná, stvoril by ťa inak."

anonym_a9c4e1
Včera o 11:07

Mne okrem hore napísaného pomohlo, keď som si uvedomila, že ľuďom je všeobecne jedno, ako druhí ľudia vyzerajú a aké majú nedostatky. Samozrejme, keď nie sú obťažujúce (zápach a pod.) Ale je mi fakt jedno, či kamoška alebo suseda má krivý nos alebo veľký zadok.

anonym_421ccb
Včera o 11:09

Ze pokial nejde o zivot,nejde o nic.Preto treba takto postupovat pri vsetkom,uvidis,ze sa ti bude lahsie zit,nebudes vsetko brat tak vazne a hlavne osobne.A ano sebalaska je velmi dolezita,budes posobit sebavedomo,nic ta nerozhodi,lebo ved nejde o zivot.

manzelskyporadca
Včera o 11:31

Najefektívnejšie je využiť koučing/mentoring. Rýchle, odborné, kvalitné. Ak to ma budovať človek sám dá sa to, no trvá to omnoho dlhšie a je to omnoho namáhavejšie a cestou nabúraš do nejednej slepej uličky.

anonym_c302ce
Včera o 13:03

@anonym_autor alebo mozes zacat odstranovat nedostatky (pracovat na nich)... Zacat cvicit, schudnut, vzdelat sa, ist ku kadernicke... cokolvek na sebe pozorujes ako nedostatok... ked to odstranis, bude asertivita vyzarovat z teba a nebude len naucena, lebo naozaj budes sebavedoma

autor
Včera o 13:22

Jeej. Ďakujem vám všetkým za správy. Tak ja idem makať 💪🏻

ivicatolic
Včera o 19:42

@anonym_autor životné skúsenosti 👉👉👉

anonym_908150
Včera o 21:23

sebavedomie sa hodne buduje uz z detstva....a ak tam chybalo povzbudenie a dovera od rodiny ci blizkych...tazko sa neskor buduje..mat sa rada je asi to najtazsie , este aj to , ze si kopec ludi nevie odpustit...vsetko chce cas a takisto aj vyzretost. casom si clovek zacne vazit ine veci ako za mlada a takisto meni vztah k sebe samemu. ale to ozaj ludia co dozreli. mnohi jedinci su nevyzreti aj v dospelosti zial.

anonym_fb42fe
Včera o 22:14
@anonym_autor

Jeej. Ďakujem vám všetkým za správy. Tak ja idem makať 💪🏻

@anonym_autor nechcem ta sklamať, ale nie je to len o makani na sebe. I keď iste, napredovať je dôležité. Poznám vela ľudí, ktorí sú pekní, mili, slušní, športujú.. a i tak sú nesebavedomí. A naopak niektori aj s nadváhou, nie ideálnym výzorom sú spokojní, šťastní, spoločenskí, zdravo sebavedomí.
Hlavná cast premeny sa odohráva v hlave, myšlienkach a práve v tom, že si uvedomis, že nemusíš byt dokonala, aby si bola cenná. Každý mame niečo, cim vieme prispieť a obohatiť život svoj, druhých ľudí, či spoločnosti. už teraz aj s nedostatkami máš svoju hodnotu. Ako niekto spomínal sebaobraz sa vytvara v detstve, primarne tým, ako nás videli, hodnotili, spravali sa a čo o nás hovorili nasi rodičia. Je dobre ísť do hĺbky. Uvedomiť si, že to ako sa vnimas, nespadlo len tak z jasného neba, nejako sa to utvárali a do hlavy sa ti dostalo.
Zmeniť to trvá dlhšie, neudeje sa to zo dňa na deň. Dôležité je prestať sa porovnávať, ale vnímať sa reálne, dokázať vidieť veci bez akéhokoľvek hodnotenia napr. som dobrá/zla. Sebavedomie je aj o sebaspoznávaní - kto som, čo mám/nemam rad, aké mám pocity, ako sa s nimi vyrovnávam, čo dokážem/nedokazem, aké sú moje potreby a akým spôsobom si ich napĺňam.

anonym_9b9901
Včera o 22:37

Sebavedomie sa často dá získať aj výzorom.To je prvý krok .Chodiť upravená napríklad