Aký je váš zmysel života?
Aky je vas zmysel zivota? Ja viem, je to trochu komplikovana otazka, ale nasli ste ho? Co vas bavi v zivote a co vas naplna? Kedy ste prestali byt strateny?
ja som asi tá stratená. život sa mi úplne zmenil narodením dieťaťa a ešte viac vývojom jej zdr. stavu.
@anonym_autor keď som mala 10 rokov. dostala som k narodeninám plyšového psíka. nebol to prvý ani posledný plyšák ale akosi sa zhodou náhod dali dokopy dopamín, serotonín a detská fantázia a uplne som sa do neho zalubila, ako do zvieratka, čakala som kedy už ožije a bude behať. všade som ho brala so sebou, ale do školy nie, lebo som chápala, že by sa tam nudil a v ruksaku by sa mu nepáčilo ... Dedko sa ma o pár týždňou pýtal, čo by som chcela k meninám - vedela som, že by mi kúpil hocičo, a ja som si úplne vážne uvedomila, že nič. Vôbec nič mi nechýbalo ku šťastiu. Jediná
odpoveď bola, že niečo pre toho psíka môjho, napríklad košík, v ktorom bude na mňa čakať, kým som v škole.
No a zmysel života prišiel, keď som po pár týždňoch sedela na ihrisku s nejakými kamarátkami a znovu som ho mala v ruke ako vždy. deti celkovo nenosili stále dokola tú istú hračku von. Ak sme vôbec priniesli hračky von, tak vačšinou iba loptu, gumu na skákanie a tak ... sem-tam bábiku, výnimočne. No a okolo šli dve dievčatá... Nepoznala som ich. Pozreli na mňa, a jedna sa uškrnula a zašepkala druhej:
"To je tá s tým havinom!".... 😎
A ja som absolútne chápala, že im je to trošku smiešne. Že som divná. Neboli zlé, nezastavili sa, kráčali ďalej preč, ale z tej poznámky bolo jasné, že im prídem trošku čudná. A ja som pocítila
príval radosti a hrdosti a myšlienku, velmi silnú:
ÁNO. JA SOM TÁ S TÝM PSÍKOM! PRESNE! HURÁ!... 😎 Práve ma niekto spoznal podľa toho, čo mi robí najvačšiu radosť!
Nebola to pýcha na úspech. A nebola to ani škodoradosť, že ony dve plyšového psíka nemajú.
Bola to:
1 Láska k sebe, a dokonalé prijatie seba
2 Láska ku všetkým a úprimné prianie, aby aj oni všetci raz našli svojho plyšového psíka, čiže dokonalé naplnenie
❤
.... a potom prišla puberta a všetko sa posralo, nenávidela som seba, neverila som si, opakovala som po druhých, čo mám mať rada preto, lebo je to cool .....
ja som asi tá stratená. život sa mi úplne zmenil narodením dieťaťa a ešte viac vývojom jej zdr. stavu.
@anonym_c3a15e možno tvoj zmysel je nájsť spôsob ako urobiť život čo najkrajší tvojmu dieťaťu a tiež spôsob ako si napriek nečakanej výzve a ťažkostiam vedieť urobiť život pekný aj pre seba, nájsť si čas pre seba a naozaj sa poriadne naučiť milovať samú seba a vážiť si seba a oceniť sa za všetku silu a iné krásne vlastnosti.
Nehladam zmysel zivot, moj zivot nemusi mat nejaky hlbsi zmysel. Som obycajny clovek, ktory zije pre obycajne veci - manzel, dieta, rodina, priatelia, praca, ktoru mam rada, cestovanie, dobre jedlo, kazdy den mat dovod na usmev....v zasade obycajne veci a to mi staci, aby som bola spokojna a veru aj stastna.
moj zmysel zivota je nehladat ziadny zmysel zivota. prose zit. uzit si co sa da. vsetko od placu az po smiech, od dazda po slnko vsetko. snazit sa najst vo vsetkom nieco pozitivne. a ak fakt nie je tak prijat veci ake su.
robit veci tak ze vzdy sa na seba mozem pozriet do zrkadla. byt tu pre kazdy okamih nech je uz akykolvek.
nehladam zmysel v nicom a v nikom. proste si uzivam tu cestu. z mladosti mam v hlave super pesnicku - i cesta muze byt cil a presne to zijem. uzivam si tu cestu. nezaujima ma ciel. uzivam si ludi ktori ma na nej sprevadzaju, ale pocitam s tym ze nepojdu so mnou cely cas, uzivam si veci ktore ma potesia, ale tiez viem ze tu nebudu vzdy. nerobim nekonecne plany, necakam na lepsie zajtrajsky. su dnes. len by som chcela mat viac casu.
cim som starsia, tym viac si uvedomujem, ze zmyslom zivota je to nejak vobec prezit
@anonym_autor keď som mala 10 rokov. dostala som k narodeninám plyšového psíka. nebol to prvý ani posledný plyšák ale akosi sa zhodou náhod dali dokopy dopamín, serotonín a detská fantázia a uplne som sa do neho zalubila, ako do zvieratka, čakala som kedy už ožije a bude behať. všade som ho brala so sebou, ale do školy nie, lebo som chápala, že by sa tam nudil a v ruksaku by sa mu nepáčilo ... Dedko sa ma o pár týždňou pýtal, čo by som chcela k meninám - vedela som, že by mi kúpil hocičo, a ja som si úplne vážne uvedomila, že nič. Vôbec nič mi nechýbalo ku šťastiu. Jediná
odpoveď bola, že niečo pre toho psíka môjho, napríklad košík, v ktorom bude na mňa čakať, kým som v škole.
No a zmysel života prišiel, keď som po pár týždňoch sedela na ihrisku s nejakými kamarátkami a znovu som ho mala v ruke ako vždy. deti celkovo nenosili stále dokola tú istú hračku von. Ak sme vôbec priniesli hračky von, tak vačšinou iba loptu, gumu na skákanie a tak ... sem-tam bábiku, výnimočne. No a okolo šli dve dievčatá... Nepoznala som ich. Pozreli na mňa, a jedna sa uškrnula a zašepkala druhej:
"To je tá s tým havinom!".... 😎
A ja som absolútne chápala, že im je to trošku smiešne. Že som divná. Neboli zlé, nezastavili sa, kráčali ďalej preč, ale z tej poznámky bolo jasné, že im prídem trošku čudná. A ja som pocítila
príval radosti a hrdosti a myšlienku, velmi silnú:
ÁNO. JA SOM TÁ S TÝM PSÍKOM! PRESNE! HURÁ!... 😎 Práve ma niekto spoznal podľa toho, čo mi robí najvačšiu radosť!
Nebola to pýcha na úspech. A nebola to ani škodoradosť, že ony dve plyšového psíka nemajú.
Bola to:
1 Láska k sebe, a dokonalé prijatie seba
2 Láska ku všetkým a úprimné prianie, aby aj oni všetci raz našli svojho plyšového psíka, čiže dokonalé naplnenie
❤
.... a potom prišla puberta a všetko sa posralo, nenávidela som seba, neverila som si, opakovala som po druhých, čo mám mať rada preto, lebo je to cool .....
@anonym_dbfb29 Mily pribeh ❤ mas este toho psika? tiez som mala hracku ktora v mojom svete proste zila. (Aj mam odlozenu) aj moje deti maju, tiez veria ze su skutocni 😍
@anonym_autor Zmyslom života je Život sám 😉
@anonym_autor rodina. Nie tá široká, moja doma. Dieťa, manžel a ja.
odporúčam pozrieť the meaning of life - prestane vás trápiť zmysel vášho života ako takého ...
Zmysel môjho života je prežiť môj život najlepšie ako viem. A moja rodina. Nič ine a nikto iný ma nezaujima
Teraz dva roky po rozvode. Nemala som zmysel zivota, pricom som mala vsetko co som si priala. Krasny dom, dve auta, dobru pracu, ale bola som v zlatej klietke. Staram sa o seba sama, staram sa o seba dobre. Pracu som nasla lepsiu, odstahovala som sa do krajsieho mesta. A tak proste.
Zmyslom života je žiť v radosti, robiť niečo, čo ma hlboko napĺňa.
Rodina, zvieratá a peniaze.
Zmysel života je pre mňa plniť si sny - veľké aj malé. Súčasne je pre mňa zmysel života byť každý deň aspoň chvíľu prítomná. Vychutnať si lúče slnka, vôňu vetra, kvapky dažďa, detský smiech,… môcť len tak bezcieľne čmárať farbami po plátne a nemyslieť na nič, môcť pracovať, lebo mám prácu, ktorú som mať chcela a baví ma. 🤷🏼♀️ veľmi veľa zmyslov života mám.
@anonym_autor nie vzdy som poznala ziveho Boha, ale teraz ked ho poznam - radovat sa v Bohu vdaka Ježišovi , kým On je a aký ku mne je - mam sa lepšie ako si zaslúžim 🫠.
@anonym_autor zmysel sa rokmi menil. Momentálne to vnímam skôr ako nejaké poslanie, tešiť druhých a seba. Byť spokojná so svojím životom
Nemám zmysel života, nehľadám ho.. žijem tak ako to ide, raz som dole, inokedy hore a snažím sa žiť ako najlepšie dokážem.. nemyslím, že život musí mať nejaký hlboký zmysel..
@anonym_autor zmysel života máš vo vnútri svojej duše.Pre mňa dieťa, rodina, príroda, šport, kamaráti obyčajné veci, ale veľa ľudí to nemá.Stratena v živote som sa necítila nikdy.Skor mi ešte niečo chýbalo a dieťa bola tá bodka
Stastie moje a mojich deti.....
Zmysel môjho života je Boh a prežiť život vo viere a tak, aby som naveky mohla byť s ním v nebi.
Vždy som chcela rodinu uplne obycajny spokojny zivot po boku manžela deti a takych tych bezných obycajných dni v kruhu rodiny. Tento moj "zmysel zivota" sa rozplynul ked si manzel nasiel inu odisiel a my sme sa rozviedli. Som sama bez manzela vychovávam deti staram sa one, ano svedomito nic im nechýba, ale uz nejsme rodina, na vsetko som sama nemám tie bezné dni spojené s láskou muza oporou pomocou sme nekompletná rodina a nic iné mi doteraz zmysel naplnenia nedalo. Mám deti milujem ich nadovsetko ale aj tak sa citim sama. je to uz velmi dlho co som sama a vacsina z vas aj je toho nazoru mas deti nikoho nehladaj ...nie nehladam laska sa hladat ani neda, ale chyba mi
Vždy som chcela rodinu uplne obycajny spokojny zivot po boku manžela deti a takych tych bezných obycajných dni v kruhu rodiny. Tento moj "zmysel zivota" sa rozplynul ked si manzel nasiel inu odisiel a my sme sa rozviedli. Som sama bez manzela vychovávam deti staram sa one, ano svedomito nic im nechýba, ale uz nejsme rodina, na vsetko som sama nemám tie bezné dni spojené s láskou muza oporou pomocou sme nekompletná rodina a nic iné mi doteraz zmysel naplnenia nedalo. Mám deti milujem ich nadovsetko ale aj tak sa citim sama. je to uz velmi dlho co som sama a vacsina z vas aj je toho nazoru mas deti nikoho nehladaj ...nie nehladam laska sa hladat ani neda, ale chyba mi
@anonym_a6a4fb no a presne pre toto ja tvrdim ze zmyslom zivota nema byt rodina, muz deti nikto. kazdy z nich ma vlastnu cestu, vlastny osud. nie su tu na to aby naplnali nas zivot. su tu, sprevadzaju nas urcitym obdobim zivota, my ich. tesime sa zo vzajomnej pritomnosti ale nie je to zmysel zivota.
je to mozno tuzba, ale nie zmysel zivota. a dalsia vec su ocakavania. ocakavat ze ... to cloveku sposobuje len zbytocne trapenie. nikto nema taky zivot aky si si vysnivala vkuse. rodinka ako z reklamy na zivotne poistenie neexistuje. vsetci mame horsie a lepsie obdobia, vzostupy a pady.
mas to tazke. to rozhodne, ale z casti by ti pomohlo uvedomit si ze tvoj sen nebol realny a ani zmyslom tvojho zivota. myslim to v dobrom. lebo upla si sa na jednu konkretnu vec a ta ta brzdi. zatienuje vsetko ostatne. je to skoda pretoze sa trapis. muz nie je svaty gral. je to len clovek. nikde to nie je ako v romantickych filmoch, a ani tie bezne dni stale nefunguju.
Pre mna je zmyslom zivota spokojne zit. Uspokojit sa s tym, co je. Nechciet furt viac a viac. A s tym bojujem🤣
Predtým ako sa mi narodila dcérka, mojim zmyslom života bolo cestovanie a zažívanie dobrodružstiev, fakt som toho prežila veľa a precestovala celý svet. Teraz je mojim zmyslom života práve dcérka, snažím sa ju vychovať tak, aby som si nemohla časom nič vyčítať a zatiaľ sa mi to darí 😍☺️. No zmysel života je pre mňa aj môj partner,ktorý stojí pri mne v dobrom aj zlom. Zmyslom života by malo byť najmä byť šťastný a spokojný a pomáhať druhým,keď to potrebujú....
Niekoľkokrát,keď mi bolo strašne zle,som sa zamýšľala,čo je zmyslom života.Nie môjho,ale tak všeobecne.Nezistila som to.
Preto som nehľadala nejaký "zmysel" života......
mojím zmyslom je moje dieťa. nie fanaticky, ako to bolo rozoberané v iných témach, nie, nie som chorobne naviazaná naň a ani ono na mňa 😀 i tak, ak mi bude dopriate, že budem zdravá a živá, je mojím zmyslom života robiť veci tak, aby so mala možnosť o pár rokov vidieť, ako sa dieťaťu darí, ako robí to, čo ho baví, že je šťastné a dúfam, že aj zdravé. preto pre mňa je zmyslom poskytnúť mu oporu, výchovu a prostriedky k tomu, aby malo čo najväčšiu šancu vykročiť plnohodnotne a sebavedomo do dospeláckeho života. potom budem hrdá a pyšná a spokojná. odhliadnuc od dieťaťa je pre mňa každý príjemný deň (deň bez chorôb, bez bolestí...) zmyslom. pretože mi dáva šancu prežiť si ho tak, ako mám práve chuť. preto nie som otrokom ani domácnosti, ani svojej práce, hoci ju potrebujem a vykonávam svedomito. ale všetok voľný čas venujem sebe tak, ako sa mi práve hodí. pretože čas beží rýchlo, život je krátky a treba si ho užiť podľa vlastných predstáv.
@anonym_autor mojím zmyslom života je manžel a deti. Baví ma zveľaďovať náš dom, pracovať v záhrade, vytvárať pre deti podnecujuce a príjemné prostredie, aby mohli rásť a časom sa osamostatniť. Baví ma moja práca a rozvíjam sa, aby som napredovala. Keď budú deti väčšie, chcem viac cestovať a na staré kolená ísť s manželom na kurz tanca, kúpiť si apartmán pri mori a tam stráviť 2-3 mesiace. Keď budem stará, chcem sa venovať vnúčatám. Neviem, či sú to sny, plány, alebo zmysel života. Ale toto ma baví a napĺňa a robím všetko preto, aby som svoje sny v budúcnosti dosiahla. Kym som nemala deti, mala som psa, cestovala, študovala, venovala sa viac sebe. Ale človek sa vyvíja a zmysel života sa rokmi mení. Pamätám si, že okolo 30 ma slobodný život prestal napĺňať, nebavilo ma to už, tak som sa posunula vpred a založila si rodinu.

kazdy den ti dava sancu zit zivot podla predstav. uz len to ze za zobudis je dar. co je zmysel zivota? asi nic na tom konci nelutovat. a co najviac lubit najblizsich. zmyslom je aj byt stastny, ale to je asi ta najtazsia vec na svete.