icon

Aký je váš zmysel života?

20. okt 2025

Aky je vas zmysel zivota? Ja viem, je to trochu komplikovana otazka, ale nasli ste ho? Co vas bavi v zivote a co vas naplna? Kedy ste prestali byt strateny?

Strana
z2
binarypete
21. okt 2025

Moja zena a dieta,

anonym_dbfb29
22. okt 2025
@anonym_4297eb

cim som starsia, tym viac si uvedomujem, ze zmyslom zivota je to nejak vobec prezit

@anonym_4297eb su aj dolezitejsie veci , ako prezit ...

xronus
23. okt 2025

Ľudstvo sa touto otázkou zaoberá od nepamäti, na MK odpoveď určite nenájdeš.
Iba ty vieš čo v živote chceš a potrebuješ. Ale pozor, tieto dve veci nie sú to isté.

lucioques
23. okt 2025
@anonym_dbfb29

@anonym_autor keď som mala 10 rokov. dostala som k narodeninám plyšového psíka. nebol to prvý ani posledný plyšák ale akosi sa zhodou náhod dali dokopy dopamín, serotonín a detská fantázia a uplne som sa do neho zalubila, ako do zvieratka, čakala som kedy už ožije a bude behať. všade som ho brala so sebou, ale do školy nie, lebo som chápala, že by sa tam nudil a v ruksaku by sa mu nepáčilo ... Dedko sa ma o pár týždňou pýtal, čo by som chcela k meninám - vedela som, že by mi kúpil hocičo, a ja som si úplne vážne uvedomila, že nič. Vôbec nič mi nechýbalo ku šťastiu. Jediná
odpoveď bola, že niečo pre toho psíka môjho, napríklad košík, v ktorom bude na mňa čakať, kým som v škole.

No a zmysel života prišiel, keď som po pár týždňoch sedela na ihrisku s nejakými kamarátkami a znovu som ho mala v ruke ako vždy. deti celkovo nenosili stále dokola tú istú hračku von. Ak sme vôbec priniesli hračky von, tak vačšinou iba loptu, gumu na skákanie a tak ... sem-tam bábiku, výnimočne. No a okolo šli dve dievčatá... Nepoznala som ich. Pozreli na mňa, a jedna sa uškrnula a zašepkala druhej:
"To je tá s tým havinom!".... 😎
A ja som absolútne chápala, že im je to trošku smiešne. Že som divná. Neboli zlé, nezastavili sa, kráčali ďalej preč, ale z tej poznámky bolo jasné, že im prídem trošku čudná. A ja som pocítila
príval radosti a hrdosti a myšlienku, velmi silnú:
ÁNO. JA SOM TÁ S TÝM PSÍKOM! PRESNE! HURÁ!... 😎 Práve ma niekto spoznal podľa toho, čo mi robí najvačšiu radosť!
Nebola to pýcha na úspech. A nebola to ani škodoradosť, že ony dve plyšového psíka nemajú.
Bola to:
1 Láska k sebe, a dokonalé prijatie seba
2 Láska ku všetkým a úprimné prianie, aby aj oni všetci raz našli svojho plyšového psíka, čiže dokonalé naplnenie

.... a potom prišla puberta a všetko sa posralo, nenávidela som seba, neverila som si, opakovala som po druhých, čo mám mať rada preto, lebo je to cool .....

@anonym_dbfb29 damn.. that was deep.

nelka93
23. okt 2025

Nikdy som nebola stratená. Mam rada svoj život, ale chvíľu trvalo, kym som si ho postupne vybudovala.

martin96321
23. okt 2025
@anonym_4297eb

cim som starsia, tym viac si uvedomujem, ze zmyslom zivota je to nejak vobec prezit

@anonym_4297eb A aj tak z toho nevyviaznes ziva))

anonym_4297eb
23. okt 2025
@martin96321

@anonym_4297eb A aj tak z toho nevyviaznes ziva))

@martin96321 hej, paradoxne mame pud sebazachovy, aby sme sa nezkantrili ked je to uz prilis zle a potom nas tu aj tak nieco zabije 😃

martin96321
24. okt 2025
@anonym_4297eb

@martin96321 hej, paradoxne mame pud sebazachovy, aby sme sa nezkantrili ked je to uz prilis zle a potom nas tu aj tak nieco zabije 😃

@anonym_4297eb Ale stale mame minimalne dve moznosti. Ak sa niekomu strasne nepaci na tomto svete,ma moznost to ukoncit. Ale zrejme laska knsebe je silnejsia nez znechutenie zo vsetkeho.

anonym_4297eb
24. okt 2025
@martin96321

@anonym_4297eb Ale stale mame minimalne dve moznosti. Ak sa niekomu strasne nepaci na tomto svete,ma moznost to ukoncit. Ale zrejme laska knsebe je silnejsia nez znechutenie zo vsetkeho.

@martin96321 a mozno len zbytkova nadej

martin96321
24. okt 2025
@anonym_4297eb

@martin96321 a mozno len zbytkova nadej

@anonym_4297eb Tá umiera posledna

derdia
24. okt 2025

@anonym_autor mojim zmyslom zivota je zit pokojne, vdacne za vsetko co mam. Za to, ze Boh splnil moje prosby. Mam manzela, zaroven aj najlepsieho priatela, mam deti, mam dom, mam pracu... Som vdacna za kazdy den. A ked citim pokoj v srdci a rodst a plus ked viem, ze ked zomriem pojdem do nebeskeho kralovstva... Tak som spokojna a chcem len pokojne zit.

anonym_4297eb
24. okt 2025
@martin96321

@anonym_4297eb Tá umiera posledna

@martin96321 presne tak

maminkadeticiek
24. okt 2025

Deti a tvorit/budovat/skraslovat svoj domov

anonym_505bc6
24. okt 2025
@anonym_dbfb29

@anonym_autor keď som mala 10 rokov. dostala som k narodeninám plyšového psíka. nebol to prvý ani posledný plyšák ale akosi sa zhodou náhod dali dokopy dopamín, serotonín a detská fantázia a uplne som sa do neho zalubila, ako do zvieratka, čakala som kedy už ožije a bude behať. všade som ho brala so sebou, ale do školy nie, lebo som chápala, že by sa tam nudil a v ruksaku by sa mu nepáčilo ... Dedko sa ma o pár týždňou pýtal, čo by som chcela k meninám - vedela som, že by mi kúpil hocičo, a ja som si úplne vážne uvedomila, že nič. Vôbec nič mi nechýbalo ku šťastiu. Jediná
odpoveď bola, že niečo pre toho psíka môjho, napríklad košík, v ktorom bude na mňa čakať, kým som v škole.

No a zmysel života prišiel, keď som po pár týždňoch sedela na ihrisku s nejakými kamarátkami a znovu som ho mala v ruke ako vždy. deti celkovo nenosili stále dokola tú istú hračku von. Ak sme vôbec priniesli hračky von, tak vačšinou iba loptu, gumu na skákanie a tak ... sem-tam bábiku, výnimočne. No a okolo šli dve dievčatá... Nepoznala som ich. Pozreli na mňa, a jedna sa uškrnula a zašepkala druhej:
"To je tá s tým havinom!".... 😎
A ja som absolútne chápala, že im je to trošku smiešne. Že som divná. Neboli zlé, nezastavili sa, kráčali ďalej preč, ale z tej poznámky bolo jasné, že im prídem trošku čudná. A ja som pocítila
príval radosti a hrdosti a myšlienku, velmi silnú:
ÁNO. JA SOM TÁ S TÝM PSÍKOM! PRESNE! HURÁ!... 😎 Práve ma niekto spoznal podľa toho, čo mi robí najvačšiu radosť!
Nebola to pýcha na úspech. A nebola to ani škodoradosť, že ony dve plyšového psíka nemajú.
Bola to:
1 Láska k sebe, a dokonalé prijatie seba
2 Láska ku všetkým a úprimné prianie, aby aj oni všetci raz našli svojho plyšového psíka, čiže dokonalé naplnenie

.... a potom prišla puberta a všetko sa posralo, nenávidela som seba, neverila som si, opakovala som po druhých, čo mám mať rada preto, lebo je to cool .....

@anonym_dbfb29 ako si to potom zvladla v puberte, pomohlo ti nieco, alebo len cas?

anonym_dbfb29
24. okt 2025
@anonym_505bc6

@anonym_dbfb29 ako si to potom zvladla v puberte, pomohlo ti nieco, alebo len cas?

@anonym_505bc6 bolo to narocne, ale postupne po kuskoch pomahali veci, mala som stastie v nestasti. po prvom roku na strednej, ktory bol ozaj hrozny, sme obnovili velmi blizke priatelstvo s kamaratkou z detstva, ktora byvala v inom meste, a tiez mala zly rok. a teda nasledujuce roky boli lepsie, bolo s kym vsetko zdielat a prezivat spolocne, aj ked casto cez sms,maily a az v lete spolu. potom rodicia suhlasili adoptovat domace zvieratko,a aj to prinieslo radosti. neskor tiez uprimnejsie priatelstva mimo skoly,
s ludmi co som stretla na vecernom kurze japonciny. postupne sa to zbieralo, drobne male veci pre ktore sa oplatilo zit, a ktore ma bavili hlavne pre mna samotnu.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2