icon

Deti sú tiež ľudia, škola je toxická

Včera o 19:15

Zaujimaju ma vase nazory a postoje k stranke detijsoutakylidi ktoru vedie Zdenka Sip Stankova
Jej vyjadrenia a v poslednej dobe jej príspevky mi prídu neskutocne vyhrotene, ako napriklad v jednom článku:
"Školské prostredie je toxické, či už psychicky, emocionálne, alebo fyzicky. Ak sa to dá, je lepšie zostať doma, kde má dieťa väčší priestor na rozvoj. Moje dieťa si mohlo vybrať," takisto samozrejme aj škôlky su hotova katastrofa podla nej.
Naposledy šikanovala mamičky ktoré umývajú deťom zuby aj napriek bojkotu a niektoré tam pisali ze by si vybrali radsej kaz svojho dietata nez pokazený vztah s nim, lebo teda tak sa na stranke detijsoutakylidi vyjadrovali ze tym sa nici dovera v rodica a vznikaju traumy.
Preto ma zaujima ako to vnimate na modrom koniku, toto jej posobenie, ci to je na vas tiez extrem alebo sa stotoznujete s jej nazormi🤔🤦🏻‍♀️ nemate uz dost týchto stranok ktore vas, ako mamy len davaju dole, ze pomaly vsetko co robite je zle?

Strana
z3
autor
Dnes o 06:18
@anonym_7d7443

Dieťa si nemusí umyť zuby, lebo ONO nechce? S touto spoločnosťou je to už teraz veľmi zlé. Ale keď vyrastú dnešné deti v dospelé osoby, ktoré budú mať fungovať v bežnom živote, tak to len bude katastrofa. To bude táto spoločnosť úplne v riti (a nemyslím tým stav jej chrupu, i keď ani ten nebude Bohvie čo pri prístupe pani Zdenky 😂 )
Inak v našej bytovke by sa tiež dal robiť sociálny experiment. Sme novostavba, veľa mladých rodín. Keď sme sa nasťahovali väčšina detí boli bábatká. Tu sú mamičky, teda rodičia, ktorí tiež vychovávajú štýlom "nech si robia čo chcú". Teraz deti dorástli, sú to škôlkari a začína sa to prejavovať. A teda v novostavbe máme papierové steny a je tu riadne počuť ako rodičia po tých deťoch hučia. Ale tie deti si robia naďalej len to na čo boli zvyknuté - čo chcú. Rozdiel je asi v tom, že rodičom to tak trošku prerastá cez hlavu.

@anonym_7d7443 mali tie deti nechat radsej do dospelosti doma aby nechodili do toxickych skolok a skol,lebo toto je urcite ich najvacsi problem a bod urazu🤣 tiez mam obavy co vyrastie z dnesnych deti ked matky takto extremizuju 🤦🏻‍♀️ ja nechapem to je take tazke hladat nejaku zlatu strednu cestu? Asi by nrmala potom tolko reakcii a dosahov keby to nerobila takto extremne alebo ja neviem

anonym_d256fd
Dnes o 06:18
@anonym_autor

@anonym_b079f9 jasne, nechat vyplakat male babatka su rady dost odveci samozrejme, to suhlasim, ale natlak podla mna nerobia, to uz skor ta sektarska mamila🫨 ale vacsina jej prispevkov su naozaj brutalne od nej v poslednej dobe a ja sa len cudujem preco ma tolko followerov, preto ma zaujimalo ci aj tu na MK ma tolko fanusikov 😃

@anonym_autor v čom konkrétne ti príde sektarska aj mamila?

777januska777
Dnes o 06:22
@anonym_6ac794

Pre väčšinu detí je škola prispešná a zvládnuteľná. Pre niektoré deti je klasická škola niečo čo nezvládnu, alebo zvládnu veľmi ťažko s veľkou úzkosťou. A veľa krát sú to práve deti s dvojitou výnimočnosťou, mimoriadne nadané. Môžme ich zlomiť , oni sa budú naďalej maskovať a pôjdu so zaťatými zubami. Až do dňa, kedy ich už do tej školy nedostane nič a musia byt aj rok doma na antidepresívach. Naozaj to nepochopí človek, ktorý má štandardné dieťa. To len na margo tých komentárov, ktoré riešia, že do kedy budeme deti ofukovať a vodiť za ruku. Za mňa, čím viac podpory v detskom veku, tým vyrovnanejší dospelý.

@anonym_6ac794 áno s tým súhlasím, že sú deti a deti a že každé je iné a pre rôzne deti nemusí byť vhodné vsetko, ale nesúhlasím s tym, že snažiť sa dieťa chrániť od školy a nepohodlia dieťaťu pomôže. Lebo dieťa musí fungovať vo svete a svet je kruté miesto. Áno treba sa snažiť s ním pracovať a učiť ho žiť so svojimi problémami, ale vyhýbať sa problémom nenaučí dieťa rast, naučí ho utekať. To máš ako keď si ty urobíš vodičak. Áno bojíš sa a vyhýbaš sa tomu, ale ak chceš šoférovať musíš sa prinútiť a naučiť sa a musíš cvičiť. Ideš pomaly, ale naučíš sa. Zvykneš si. To aj dieťa.

autor
Dnes o 06:25
@anonym_d256fd

@anonym_autor v čom konkrétne ti príde sektarska aj mamila?

@anonym_d256fd v tom ze zastavaju nazor ze len kojenie je jedina najlepsia moznost krmit svoje dieta, neexistuje ina moznost, ziadne flasky, vsetko je zle, cumel je zle, daj cievku a prikladaj, idealne neodsavaj, nepolavuj, nedavaj UM, a najvacsia bombaje ze kazdaaa zena moze kojit a ked nekoji tak sa vlastne malo snazi,je leniva. Mam par kamaratie vratane mna ktorych toto oz zdeptalo svojimi clankami a debatami atd. Niektore kamaratky nedali prikrm aj ked im dieta revalo od hladu a nepriberalo,lebo sak kazda zena moze kojit a bodka. Cez toto vlak proste podla nich nejde. Cerstvym mamickam by som tuto stranku uplne zakazala lebo je dost extremna podla mna

tiezjedna
Dnes o 06:27
@anonym_7cdbf8

@anonym_autor v mnohých veciach má pravdu, aj keď sa to zle počúva a pokiaľ to bude aj naša generácia rodičov popierať, napriek tomu, že nás to utvrdzuje v chybách, ktoré sme doteraz na našich deťoch dopustili a vykonali, tak budeme vychovávať rovnako zranenú generáciu ako je tá naša.

@anonym_7cdbf8 ty si zranená? Čo sa ti pritrafilo??

anonym_7bff96
Dnes o 06:28

Musím uznať, ze škola je toxicka a ťažká na psychiku. Ale môžu za to rodicia aky sú a ako vychovávajú svoje deti. Je tam veľké zlo,zakernost, málo empatie, ohováranie medzi deťmi, štvanie jedného proti druhému...

777januska777
Dnes o 06:36
@anonym_7d7443

Dieťa si nemusí umyť zuby, lebo ONO nechce? S touto spoločnosťou je to už teraz veľmi zlé. Ale keď vyrastú dnešné deti v dospelé osoby, ktoré budú mať fungovať v bežnom živote, tak to len bude katastrofa. To bude táto spoločnosť úplne v riti (a nemyslím tým stav jej chrupu, i keď ani ten nebude Bohvie čo pri prístupe pani Zdenky 😂 )
Inak v našej bytovke by sa tiež dal robiť sociálny experiment. Sme novostavba, veľa mladých rodín. Keď sme sa nasťahovali väčšina detí boli bábatká. Tu sú mamičky, teda rodičia, ktorí tiež vychovávajú štýlom "nech si robia čo chcú". Teraz deti dorástli, sú to škôlkari a začína sa to prejavovať. A teda v novostavbe máme papierové steny a je tu riadne počuť ako rodičia po tých deťoch hučia. Ale tie deti si robia naďalej len to na čo boli zvyknuté - čo chcú. Rozdiel je asi v tom, že rodičom to tak trošku prerastá cez hlavu.

@anonym_7d7443 vidíš ja mám deti, ktorým nedovolím všetko a aj tak si niekedy robia co chcú. A toto je inak veľmi vtipné. Vychovávavam zle pre rodičov čo sú pokojní, lebo ja nie som a aj pokričím, vychovávajú zle pre ľudí, ktorí pokojní nie sú, lebo im podľa nich všetko dovolím, vychovávavam zle, lebo ich neobliekam správne, vychovávajú zle, lebo moje deti sú divé, vychovávajú zle, lebo neviem čo ešte. Toto je presne to, že hodnotíme podľa toho čo sami nevidíme. Čo ty vieš aj tí rodičia sa možno veľmi snažia, ale ty to nevidíš, vidíš len zvonku.

Strana
z3