icon

Dokázali by ste žiť bez partnera, priateľov a detí?

6. jan 2026

Ahojte,
vedeli by ste si predstaviť žiť celý život sami? Bez kamarátov, bez priateľa či manžela, bez detí?
Niekedy nad tým rozmýšľam a zaujíma ma, ako to máte vy.

Strana
z3
anonym_8b8357
6. jan 2026

Aj áno, som dosť silný introvert, ale psíka by som musela mať, aby som nebola úplne sama. A ty ako?

hederamonstera
6. jan 2026

Bez deti ano, bez komunity okolo mna nie.

anonym_d24bf8
6. jan 2026

Fungujem tak už roky. Snažím sa s tým vyrovnať.

anonym_768045
6. jan 2026

Ja nemám kamarátov. Ale mám dieťa. Chodím do prace kde mám kolegov a kontakt s ľudmi. Ja to považujem za až až socializáciu a niekto iba za minimálnu, či skoro žiadnu ... Mne napríklad vzivote chyba muž …

autor
6. jan 2026
@anonym_8b8357

Aj áno, som dosť silný introvert, ale psíka by som musela mať, aby som nebola úplne sama. A ty ako?

@anonym_8b8357 Mám 28 rokov a som sama. Nemám kamarátov ani žiadny vzťah, žijem sama a s rodinou sa už 8 rokov nekontaktujem.

anonym_f72c57
6. jan 2026

Nie, nevedela by som takto žiť. Som síce introvertná, takže nepotrebujem veľa ale aj keď som sa odsťahovala do úplne cudzieho mesta (s mužom a deťmi), tak som si hneď našla pár kamarátov, lebo by som sa snáď zbláznila, byť len s nimi.

anabella000
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_8b8357 Mám 28 rokov a som sama. Nemám kamarátov ani žiadny vzťah, žijem sama a s rodinou sa už 8 rokov nekontaktujem.

@anonym_autor to vážne ? A ako sa vám žije ?

stelly652
6. jan 2026

Ahojte ja mam 37 rokov a stále som sam bez deti bez manželky proste stal sa zo mňa samotár,ale nejde o to,najviac sa obávam sam o seba pretože roky plyniu rodičia sa pominiu a čo potom?.. kto sa postará o mňa?...prinajhoršom to ho sa najviac bojím ☹

anonym_f6df31
6. jan 2026
@stelly652

Ahojte ja mam 37 rokov a stále som sam bez deti bez manželky proste stal sa zo mňa samotár,ale nejde o to,najviac sa obávam sam o seba pretože roky plyniu rodičia sa pominiu a čo potom?.. kto sa postará o mňa?...prinajhoršom to ho sa najviac bojím ☹

@stelly652 hmmm... nad týmto veľa ľudí v takomto veku nerozmýšľa. Určite ti tu napíšu, že aj keď má človek detí, prípadne súrodencov, tak sa môže stať, že sa nebudú chcieť postarať. Áno môže sa to stať, ale dieťa má aj zo zákona nejaké povinnosti. Ak však takýchto ľudí v živote nemáš, tak tam je istota 100%, že sa nikto starať nebude. V takom prípade, sa musíš dobre finančne zabezpečiť na "staré kolená", lebo tie sumy v zariadeniach sú fúúúúha.

anonym_2f4af6
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor trauma z detstva a odstrihnutie od rodiny v 20tke?

anonym_cbf134
6. jan 2026
@anonym_2f4af6

@anonym_autor trauma z detstva a odstrihnutie od rodiny v 20tke?

@anonym_2f4af6 a nie je vám samej smutno? Ako trávite čas?

stelly652
6. jan 2026
@anonym_f6df31

@stelly652 hmmm... nad týmto veľa ľudí v takomto veku nerozmýšľa. Určite ti tu napíšu, že aj keď má človek detí, prípadne súrodencov, tak sa môže stať, že sa nebudú chcieť postarať. Áno môže sa to stať, ale dieťa má aj zo zákona nejaké povinnosti. Ak však takýchto ľudí v živote nemáš, tak tam je istota 100%, že sa nikto starať nebude. V takom prípade, sa musíš dobre finančne zabezpečiť na "staré kolená", lebo tie sumy v zariadeniach sú fúúúúha.

@anonym_f6df31 ja už zo všetkým som pripravený za mlada nemohol som isť nikam pretože boli problémy a starosti a pomalí sa budem musieť starať a pomáhať rodičom nič iné mi nezbýva ja som už rozmýšľal že sa dám do starobinca prinajhoršom

anonym_0446cd
6. jan 2026

ja mam dieta ale to odide a ostanem sama so psom .. mne to nevadi ..ludi okolo mam v praci .. po praci konicky .. ok niekto na kavu by sa obcas zisiel...ale clovek si zvykne

anonym_00235a
6. jan 2026

Nie, som introvert, ale svoj blizky okruh potrebujem k zivotu, bolo by mi strasne smutno, keby ho nemam…

autor
6. jan 2026
@anabella000

@anonym_autor to vážne ? A ako sa vám žije ?

@anabella000 Úprimne, žije sa mi super. Som slobodná, bez záväzkov, proste milujem svoj život. Celý život som skôr bola sama, ani neviem, či som niekedy mala kamarátov. S rodinou nemám dobré vzťahy, ale nevadí mi to.

anonym_020fee
6. jan 2026

@anonym_autor áno, som silný introvert, aj keď priznávam, že by mi chýbal priateľ, jeho smiech, dotyky, nekonečné rozhovory...

domkakvet
6. jan 2026
@stelly652

@anonym_f6df31 ja už zo všetkým som pripravený za mlada nemohol som isť nikam pretože boli problémy a starosti a pomalí sa budem musieť starať a pomáhať rodičom nič iné mi nezbýva ja som už rozmýšľal že sa dám do starobinca prinajhoršom

@stelly652 ty si este mozes najst zenu, rodicom mozes predsa pomahat aj tak.

sissy27
6. jan 2026

@anonym_autor nie, neviem si predstavit zivot uplne osamote. Verim, ze plnohodnotny zivot moze prezit clovek bez deti, alebo bez partnera, ale uplne sam - to si predstavit neviem. V nejakom bode podla mna ta spolocnost blizkeho cloveka bude chybat.

anonym_6d8564
6. jan 2026

@dadis poď sem, tu je téma pre teba. The stage is yours.

stelly652
6. jan 2026
@domkakvet

@stelly652 ty si este mozes najst zenu, rodicom mozes predsa pomahat aj tak.

@domkakvet ja viem ale nechodím často do mesta akože chodil som nehovorím že ne,ale mal som povinnosti ide o to,že často krát počúvam v meste ako sa mi staršie i mladšie ročníky a sťažujú sa mi aké majú rodinne problémy,nezhody v partnerstve,rozvody,nezhody ja som nato veľmi opatrný nechcem takto dopadnúť

ivik4
6. jan 2026

Bez kamaratiek nikdy . Bez dietata asi ano vsak keby ho nemam tak neviem co mi ma chybat, nepoznala by som materstvo.

laskonkaa1
6. jan 2026

Nie, nedokázala.
Ani muž, dieta ci kamaráti nie su stredobodom môjho vesmíru, no patria ku mne. Som spoločenský tvor, potrebujem sa vyrozprávať, zdieľať s niekym lásku, radosti, starosti.
Nevystacila by som si na vsetko sama.

anonym_3f5881
6. jan 2026

Bez kamarátov a bez detí úplne v pohode, bez partnera už ťažšie a bez psíka nikdy.

domkakvet
6. jan 2026
@stelly652

@domkakvet ja viem ale nechodím často do mesta akože chodil som nehovorím že ne,ale mal som povinnosti ide o to,že často krát počúvam v meste ako sa mi staršie i mladšie ročníky a sťažujú sa mi aké majú rodinne problémy,nezhody v partnerstve,rozvody,nezhody ja som nato veľmi opatrný nechcem takto dopadnúť

@stelly652 dobre robis, treba byt opatrny, ale zasa to nie uplne zahodit, nech sa dari.

renesance80
6. jan 2026
@stelly652

@stelly652 to vam nezaruci ani keby ste boli vo vztahu ci mali deti

stelly652
6. jan 2026
@domkakvet

@stelly652 dobre robis, treba byt opatrny, ale zasa to nie uplne zahodit, nech sa dari.

@domkakvet čas ukáže čo bude prinajhoršom mam synovca keď by že sa niečo stalo a ostal by som sam

anonym_7dd473
6. jan 2026
@anonym_autor

@anabella000 Úprimne, žije sa mi super. Som slobodná, bez záväzkov, proste milujem svoj život. Celý život som skôr bola sama, ani neviem, či som niekedy mala kamarátov. S rodinou nemám dobré vzťahy, ale nevadí mi to.

@anonym_autor Opíš nám svoj život, co robíš, co ta napĺňa.

anonym_29722c
6. jan 2026

@anonym_autor som introvert, ale rodinu by som nedala za nič na svete. Každý predsa potrebuje mamu, neskôr manžela, partnera, dieťa, alebo aspoň nejakú kamarátku, hoci len známu z roboty, ku komu sa môže ozvať, zasmiať sa, pohádať...aj keď ja som radšej doma, nemusím kontakt s ostatnými...
Ak si to myslela len tak, že nemať rodinu ale byť medzi ľuďmi, tak sú takí ľudia, niekomu to vyhovuje, prísť domov a mať ticho, svoj kľud, svoj poriadok...

pralinka25
6. jan 2026
@stelly652

@domkakvet čas ukáže čo bude prinajhoršom mam synovca keď by že sa niečo stalo a ostal by som sam

@stelly652 a vies co? za mna je opatrnost smrt. ano ista davka ok. ale to co pises mi pride akoze uz si umrel za ziva. ano vzdy su rizika ale o tom je zivot. o kazdej jednej prchavej chvili. o kazdom momente ktory prezijeme. vies co? prezila som x vzostupov a padov. ziaden pad na hubu mi nestal za to neprezit vobec nic. aj ked niektore veci nevysli, aj ked niektore boli zle vzdy tie druhe okamihy stali z to. zivot sa nema vydrzat do smrti. zivot sa ma zit. uzit si kazdu jednu zasranu minutu. zazit uspech, nezdar, stastie aj smutok. zazit vsetko mozne. proste byt - zit.
problemy?ano su ale preco? na zivote treba makat. mozno by ti ludia mohli zit inak keby chceli. ich problemy nie su tvoje. ty by si to mohol mat inak. rozvod? no a? ale tych niekolko peknych chvil predsa stalo za to. rozvod nie je smrt.
vies co je horsie ako smrt. zit prazdny zivot v strachu ze sa moze nieco pokazit. ze moze nieco nevyjst...
je to ako zmoknut v dazdi. mozes pred nim utiect a schovat sa v suchu a teple. mozes mat dazdnik. ale vies co? niekedy je uzasne proste zmoknut. ten pocit je niekedy neskutocne uzasny, a ze mas mokre vlasy, handry? no a co? ale citis tie kvapky. je to paralera ale ked raz budes fakt stary budes lutovat ze si neriskoval viac. ver mi.

anonym_b3812f
6. jan 2026

@anonym_autor mam male dieta. Tak aktualne si uzivam jeho spolocnost. Muz mi nechyba -bez chlapa si viem predstavit cely zivot (skoda, ze nie bez sexu 😆). Bez kamosov by som nevedela zit cely zivot. Cize vlastne neviem si predstavit ostat uplne sama.

Strana
z3