Existuje dobrá svokra?
Existuje vôbec dobrá svokra? Čo tu čítam tak mám dojem že tie vtipy čo sa hovoria o svokrách sú naozaj založené na pravde. Prečo je dobrá svokra v dnešnej dobe chráneným exemplárom?
Ja som si myslela že mám výbornú svokru ale čo tu čítam príbehy na ktoré sa ľudia sťažujú, tak začínam mať pocit že ani tá moja až tak dobrá nie je, robí presne tie isté veci kvôli ktorým tu ľudia bežne prerušujú kontakt. Ale čítam tu aj omnoho horšie príbehy. A aj také kde mi príde že to tie nevesty riadne preháňajú a riešia blbosti.
Ja som nemala žiadnu inú skúsenosť so svokrami keďže mám len jednu, preto ma zaujíma, tie z vás ktoré máte naozaj dobré svokry, čo si na nich vážite, ceníte, podľa čoho usudzujete že máte dobrú svokru a čomu to pripisujete že máte tak dobré vzťahy?
Ja som zevraj vynikajúca
Ja mám uzasnu “ex svokru” (s jej synom už spolu niesme. Je to nápomocná, múdra vzdelaná zena čo by sa rozdala. Nedáva nevyžiadané rady, no keď sa jej človek spýta na názor k veci poradí, s najlepším úmyslom. Miluje svojho vnuka a tráviť s ním čas, robiť mu program. Nikdy za vyše 10rokov pomocnú ruku neodmietla podať. Stále sme v dennom kontaktné, volávame si, posielame fotky, píšeme si. Keď je syn chorý a som sama doma s ním, sadne do auta prinesie lieky, potraviny, čokoľvek čo treba. Neskutočne si ju vážim.
@anonym_autor
Moja svokra je super.
Vie má aj vytočiť ale aj ja ju 😉😂
Som za ňu vďačná.
Ja som mala skvelu svokru, ako druha mama. Zial, uz nezije.
Možno aj áno ale potom je vo všetkom opakom tej mojej
Ja mám super svokrovcov a ešte lepších starých rodičov pre syna. Aj keď aj ja aj ona máme svoje "muchy", ja som tiež celkom komplikovaný človek, sem tam vznikne dáke nedorozumenie, občas mi lezu na nervy jej rady, ale inak si fakt lepších svokrovcov neviem predstaviť. Aj keď svokor je synov nevlastný stary otec, berie ho ako svojho, veľa sú s ním aj cez prázdniny, keďže obaja robia v školstve, berú ho na výlety, boli sme spolu minulý rok všetci na spoločnej dovolenke viackrát a chceme ešte zopakovať určite.
Tak vela zalezi aj na neveste. Ja som na koni zas zistila ze niektorym zenam vadi fakt ze uplne vsetko. Radost zit s takymi.
Vidis,ty sama si bola spokojna s nou a zrazu sa nechas ovplyvnit inymi na nete ? Vsak ked si raz spokojna, tak nehladaj chyby kde doteraz neboli. Ale ano, su aj zle svokry, vobec netvrdim ze nie
Protivné nevesty (aj keď si to o sebe samozrejme nemyslia) mávajú protivné svokry. Zaslúžene.
Je to o tolerancii a to málokto dokáže
Mam ok exsvokru, nemáme úplne spoločne názory postoje ale respektujeme sa v rámci možností a máme fajn vzťah napriek tomu, že nás spaja môj syn a nie jej😃
Moja nevidim ju pol roka zavola raz za mesiac idealna, do nicoho sa nestara mam svaty pokoj 😅
Ja mám celkom fajn svokru. Ta niekedy nerieši ani to, čo by mohla a mala. 🤣
@anonym_autor no veď Gizka🤣
Ano je vela dobrych svokier. Ja pri citani fora cim dalej tym viac zacinam mat pocit, ze to tie nevesty su uplne prepnute.
Mne moja svokra povedala,ze sa mame rozviest(raz nas pocula sa hadat,nebyvame spolu,ale vedla seba) deti mam nechat tu,ze jej syn si rychlo najde inu.Neustale mele o jeho ex,ktora ho podviedla ako ju ona mala rada a ako si vychadzali spolu.Mna by najradsej utopila v lyzicke vody.
Aj ja mám dobrú svokru. Raz mi ktosi povedal, že keď je nevesta dobrá, je aj svokra dobrá. Asi na tom niečo bude, neskromne hlásim 😁
@anonym_autor ja mam naozsj uzasnu ❤️ zaujima sa o nas ako rodinu dokonca aj o mna aj ked som "iba nevesta" a najviac u mna boduje tym, ze sa skutocne zaujima o nase deti a velmi ich miluje. Ked ma cas a moznost aj ich postrazi, ked si potrebujem napr v klude nakupit alebo vybavit doktora. Casto im aj kupi veci aj ked nic neziadam proste ona sama chce. Je to proste dobra starostliva zena.
Vsetko je to o povahe..
Len tu sa staci pozriet do diskusii, ako zeny reaguju, kolko je hasterenia, kolko si berie k sebe a nebodaj domysla, kolke urazaju, utocia, musia sa vyjadrit, hadaju sa.. a presne take iste su aj v zivote uz teraz a budu aj ako svokry, o par rokov..
Pritom staci tak malo, vidiet si aj dalej od nosa a mat pochopenie a zamysliet sa nielen nad sebou, ale ze aj ten druhy je clovek, ma city a ja nie som naj na svete
@nelca84 @anonym_6ae233 niekedy je to fak o svokre. moja naj kamoška bola pre starú tá najhoršia nevesta, lebo kvôli tomu žo ostala tehotná tak jej syn má zničený život… to mi povedzte ako toto vie nevesta ovplyvniť 😏
@biba_18 iste, aj také sa stáva, ale myslím si, že vo väčšine platí to, čo som napísala vyššie
@anonym_autor Stále tvrdím, čo dáš, to sa ti vráti. Ak máte zlé svokry, asi to nebude náhoda a správate sa tiež zle k nej. Je to o povahe nevesty a na MK som zistila, že tie ženy tu sú šialené. Ani sa nečudujem, že sa svokry potom správajú tak, ako sa správajú.
Moja svokra ma má úprimne rada a ja ju. Pri každej príležitosti mi hovorí, aká je rada, že jej syn si našiel práve mňa. A ako bonus - nepočuli sme od nej ani jednu jedinú životnú múdrosť a radu, ako máme/nemáme žiť.
Ex takmer svokra bola iná, takže to nie je o mne ako neveste. Bola tvrdohlavá, neustále si presadzovala svoje a nakoniec som pre ňu skončila ako k..., ktorá rozbila vzťah s jej synom.
@anonym_autor Nevesty maju tiez kadejake maniere. Keby som sa mala riadit diskusiami tu a zduvat sa a zapodievat sa vsetkym,co svokra povedala alebo urobila,tak z nej tiez vychadza harpia. Netreba byt jesitny,mat privelke ego a ked treba, treba mavnut rukou,jednym uchom dnu a druhym von. Kazdy mame svoje sposoby a povahu. Na to nezabudajme. Nemusime byt so svokrou najlepsie kamosky,staci sa vzajomne respektovat.
Ja mám dobrú svokru a neznamená to, že sa zhodneme úplne na všetkom. Ale je to osoba, ktorá nemá problém mi pomôcť s čímkoľvek, o čo ju požiadam, postrážiť deti, keď máme prísť k ním, vždy sa opýta, čo nám má navariť, napečie koláč,… samozrejme, že máme aj rozdielne názory ale to je aj rozdielnymi generáciami, takže sa dokážeme akceptovať. Obe vieme, kde má tá druhá hranice a vieme ich vzájomne rešpektovať 🙂
Ja mam tiez dobru, normalna zena. Ak s niecom nesuhlasim, tak si povieme.

Áno, ja ako svokra😂😂