icon

Ktoré životné situácie vo vás vzbudzujú najväčšiu mieru šoku a stresu?

26. feb 2026

Ktoré aktivity, cinnosti a zivotne situacie vo vas vzbudzuju vysoku mieru nervozity a stresu?

Zacnem takymi najkritickejsimi, ktore asi platia na kazdeho a kludne pridavajte:

- umrtie clena rodiny, blizkeho priatela
- zavazna choroba
- rozvod, rozchod
- strata prace a financne tazkosti
- nasilie

A teraz za mna individualne:
- zle pracovne prostredie, kolektiv a pod.

anonym_8ef44f
26. feb 2026

1. Tehotenské nevoľnosti, nie také bežné, ale také že musíte ísť PN a neviete vydržať od rána do večera. Že vám začne úzkosť z toho opustiť dom, a strach ako vydržať do pôrodu
2. Nedostatok spánku
Či v práci, či na materskej, ak sa dobre nevyspim , alebo málo alebo vôbec, prichádza únava a s ňou hrozna úzkosť, ako zvládnuť nasledujúci deň

hederamonstera
26. feb 2026

Dve male deti s malym vekovym rozdielom a vsetko s tym spojene 🫠🫠

anonym_cd6d3a
26. feb 2026

@anonym_autor najhoršie som znášala smrť v rodine a pohľad na moju mamu, ako sa z toho išla zblázniť, napriek tomu "musela" žiť ďalej. Pre nás.
Potom si neviem predstaviť, aby bol z mojej rodiny smrteľne chorý. Ani nemyslím na také .
A potom čo ja som zažila pred pár rokmi, rozvod a vedomie, že zrazu všetko to ľahko plynúce sa rozpadlo a prichádza obdobie, kedy bude všetko na mojich pleciach, zosúladiť prácu, deti, výlety, choroby a PN a strach z toho, že "kvôli deťom prídem o prácu". Aj sa stalo. Nikto mi nepomohol. Až sa našiel zamestnávateľ, ktorý rozumie jednorodičom a prihliada na potreby detí.

anonym_40a7fc
26. feb 2026

Jediné, čo mi občas spôsobuje úzkosť je, že nemôžem beztrestne niektorým ľuďom vylepit dve facky. 😀🤷🏻‍♀️

marci9
26. feb 2026

smrť psíka

anonym_67ef45
26. feb 2026

@anonym_autor na co taketo temy? troll?

autor
26. feb 2026
@anonym_cd6d3a

@anonym_autor najhoršie som znášala smrť v rodine a pohľad na moju mamu, ako sa z toho išla zblázniť, napriek tomu "musela" žiť ďalej. Pre nás.
Potom si neviem predstaviť, aby bol z mojej rodiny smrteľne chorý. Ani nemyslím na také .
A potom čo ja som zažila pred pár rokmi, rozvod a vedomie, že zrazu všetko to ľahko plynúce sa rozpadlo a prichádza obdobie, kedy bude všetko na mojich pleciach, zosúladiť prácu, deti, výlety, choroby a PN a strach z toho, že "kvôli deťom prídem o prácu". Aj sa stalo. Nikto mi nepomohol. Až sa našiel zamestnávateľ, ktorý rozumie jednorodičom a prihliada na potreby detí.

@anonym_cd6d3a

pralinka25
26. feb 2026

Zas?

autor
26. feb 2026
@anonym_40a7fc

Jediné, čo mi občas spôsobuje úzkosť je, že nemôžem beztrestne niektorým ľuďom vylepit dve facky. 😀🤷🏻‍♀️

@anonym_40a7fc No to je mimo temy ale aj tak sa spytam, akoze z hnevu? Ci z pomsty? Ci za hlupost?

anonym_72c123
26. feb 2026

Ako nezvládame starostlivosť o naše postihnuté dieťa.
Desí ma čo bude o pár rokov keď my s manž. už tu nebudeme. Kde skončí naše dieťa.

anonym_968ca4
26. feb 2026

@anonym_autor strata práce, finančné ťažkosti, že by som raz ostala slobodná mamička

kavasmliekom
26. feb 2026

Ja mám panický strach z výšok, napríklad keď som s deťmi v nákupnom centre a pozerajú sa dole cez tie sklenené zábrany 🥹 potom mám nočné mory aj týždeň. Tiež nedokážem ísť na balkón, deti tam nepustím vôbec 🫣
A samozrejme z takých situácii, ako choroba, finančná istota atď, čo už tu bolo spomenuté.

anonym_3a3c36
26. feb 2026

vsetko co si vymenovala sa mi stalo behom par mesiacov, okrem nasilia, mozno uz len pad meteoritu by ma prekvapil