Ktoré životné situácie vo vás vzbudzujú najväčšiu mieru šoku a stresu?
Ktoré aktivity, cinnosti a zivotne situacie vo vas vzbudzuju vysoku mieru nervozity a stresu?
Zacnem takymi najkritickejsimi, ktore asi platia na kazdeho a kludne pridavajte:
- umrtie clena rodiny, blizkeho priatela
- zavazna choroba
- rozvod, rozchod
- strata prace a financne tazkosti
- nasilie
A teraz za mna individualne:
- zle pracovne prostredie, kolektiv a pod.
Dve male deti s malym vekovym rozdielom a vsetko s tym spojene 🫠🫠
@anonym_autor najhoršie som znášala smrť v rodine a pohľad na moju mamu, ako sa z toho išla zblázniť, napriek tomu "musela" žiť ďalej. Pre nás.
Potom si neviem predstaviť, aby bol z mojej rodiny smrteľne chorý. Ani nemyslím na také .
A potom čo ja som zažila pred pár rokmi, rozvod a vedomie, že zrazu všetko to ľahko plynúce sa rozpadlo a prichádza obdobie, kedy bude všetko na mojich pleciach, zosúladiť prácu, deti, výlety, choroby a PN a strach z toho, že "kvôli deťom prídem o prácu". Aj sa stalo. Nikto mi nepomohol. Až sa našiel zamestnávateľ, ktorý rozumie jednorodičom a prihliada na potreby detí.
Jediné, čo mi občas spôsobuje úzkosť je, že nemôžem beztrestne niektorým ľuďom vylepit dve facky. 😀🤷🏻♀️
smrť psíka
@anonym_autor na co taketo temy? troll?
@anonym_autor najhoršie som znášala smrť v rodine a pohľad na moju mamu, ako sa z toho išla zblázniť, napriek tomu "musela" žiť ďalej. Pre nás.
Potom si neviem predstaviť, aby bol z mojej rodiny smrteľne chorý. Ani nemyslím na také .
A potom čo ja som zažila pred pár rokmi, rozvod a vedomie, že zrazu všetko to ľahko plynúce sa rozpadlo a prichádza obdobie, kedy bude všetko na mojich pleciach, zosúladiť prácu, deti, výlety, choroby a PN a strach z toho, že "kvôli deťom prídem o prácu". Aj sa stalo. Nikto mi nepomohol. Až sa našiel zamestnávateľ, ktorý rozumie jednorodičom a prihliada na potreby detí.
@anonym_cd6d3a ❤
Zas?
Jediné, čo mi občas spôsobuje úzkosť je, že nemôžem beztrestne niektorým ľuďom vylepit dve facky. 😀🤷🏻♀️
@anonym_40a7fc No to je mimo temy ale aj tak sa spytam, akoze z hnevu? Ci z pomsty? Ci za hlupost?
Ako nezvládame starostlivosť o naše postihnuté dieťa.
Desí ma čo bude o pár rokov keď my s manž. už tu nebudeme. Kde skončí naše dieťa.
@anonym_autor strata práce, finančné ťažkosti, že by som raz ostala slobodná mamička
Ja mám panický strach z výšok, napríklad keď som s deťmi v nákupnom centre a pozerajú sa dole cez tie sklenené zábrany 🥹 potom mám nočné mory aj týždeň. Tiež nedokážem ísť na balkón, deti tam nepustím vôbec 🫣
A samozrejme z takých situácii, ako choroba, finančná istota atď, čo už tu bolo spomenuté.
vsetko co si vymenovala sa mi stalo behom par mesiacov, okrem nasilia, mozno uz len pad meteoritu by ma prekvapil

1. Tehotenské nevoľnosti, nie také bežné, ale také že musíte ísť PN a neviete vydržať od rána do večera. Že vám začne úzkosť z toho opustiť dom, a strach ako vydržať do pôrodu
2. Nedostatok spánku
Či v práci, či na materskej, ak sa dobre nevyspim , alebo málo alebo vôbec, prichádza únava a s ňou hrozna úzkosť, ako zvládnuť nasledujúci deň