Názory na matky a rodičovstvo
Ahojtee, zaujímajú ma hlavne od žien, ktoré ešte deti nemajú pripadne ani žiadne nechcú, co vám vyslovene prekáža na matkách, otcoch, detoch, rodicovstve. Čo vás otravuje, keď niekto
Hovorí, respektíve tie čo plánujete deti, aké máte očakávania a čo by ste ako matky nikd nerobili a vyslovene vám to lezie na nervy, keď nejaká mamicka niečo robi, povie atd. Kľudne aa zapojte aj mamičky, ktoré už deti máte a pamätáte si, ake očakávania alebo
predsudky ste mali. Dakujeeem. Prosím slušne
Mne jedine vadí že niektoré deti nevedia slušne pozdraviť a poďakovať - ale to úprimne nevedia ani niektorí dospeláci tak sa nečudujem tomu už 🙂
Rozmaznané deti pripadne deti s diagnózou, ktorú ich rodičia zámerne prehliadajú a keď niečo povieš tak ti povedia, že ich milovaný anjelik to určite nebol.
Matersky plural a ratanie na mesiace do 3772 mesiacov
Matersky plural a ratanie na mesiace do 3772 mesiacov
@anonym_b8b850 presne😂 toto mi pili usi
@anonym_b8b850 presne😂 toto mi pili usi
@anonym_autor ja ked som bola 20+ a pocuvala som matky kolko ml mlieka ich dieta vypilo. Strasne mi boli trapne tieto debaty stylom: ma moj stiahol 210 mililitrov. A moj tolko a tolko. Som si vtedy povedala, ze nikdy nebudem viest taketo trapne reci.
Ked tak rozmyslam, tak niekedy mi vadi vsetko a niekedy mi to iste nevadi. Velmi zalezi od situacie a aj toho v akom som momentalne rozpolozeni. Pobehujuce dieta na ihrisku je v poriadku, v restauracii mi to niekedy vadi, niekedy nie, v obchode mi to vadi skoro vzdy.
Som matka aby bolo jasne.
Som matka a vadí mi, keď dieťa očividne ubližuje iným deťom a ten rodič sa prizerá a nestopne to. Alebo sa dozvie o šikane a popiera ju. Myslela som si, že to ako mama pochopím ale nie. Nechápem to stále. Keď moje dieťa niečo urobí inému tak sa hanbím ako pes.
Otázky typu, či môže ísť von s dieťaťom keď fuka vietor 15 km/h alebo či môže dať pribinacik. Deti nemám, ale niekedy rozmýšľam ako to matky zvládli, keď nebol internet.
Ked som dieta nemala, vadili mi tri veci. A vadia doteraz, aj ked uz dieta mam.
1. Plural - kakali sme, papali sme..
2. Počítanie mesiacov - do dvoch rokov ok, ale hovoriť o 2,5r dieťaťu ako o 30m je cudne
3. Predbiehanie sa, ktore dieta je "lepsie", "sikovnejsie" - kedy sa dieta otočilo, chodilo, rozprávalo.. je komické sledovať dve matky, ako sa predbiehaju
Mne vadí doteraz matersky plural. Ale kym som nemala dieťa a chodila som s kamarátkami,ktore mali deti na kávu, nonstop rozpravali len o svojich deťoch. Koľko zjedli, co vypili, koľko cikali a vykakali. Vôbec ma to nezaujímalo. Takze keď som mala neskôr dieťa ja, veľmi som sa snažila vyhýbať takýmto historkám a nezaťažovať tým iných ľudí.
Mne hlavne vadí, ak nejaká žena komunikuje štýlom "ja som matka, kto je viac"...
- nevychované, škriekajúce deti v obchode / reštaurácii / vlaku / kine / návšteve
- konverzácie o konzistencii stolice / množstve ocikaných plien
- matky, ktoré sú presvedčené o nadradenosti svojho dieťaťa nad inými
- a veľmi mi vadí, keď rodičia nechajú svoje deti oslintanými rukami chytať pečivo alebo cápať výlohy v obchode
Vadi mi, ked sa rodic nevie kontrolovat a spracovavat svoje emocie, ktore prenasa na dieta, ci uz vo forme kriku alebo bitky. Uzasny priklad do zivota dava tomu dietatu 🫣 Rodic by mal byt ten dospely, ktory sa vie ovladat, mal by vedie korigovat svoje emocne prejavy, neventilovat a neprenasat svoju frustraciu na dieta. Ak rodic zacne kricat, vrieskat, co asi caka, ze sa stane. No urcite nic dobre... male dieta reaguje prinajlepsom placom alebo strachom. Dospeli sa stazuju na deti, ze vrieskaju su nevychovane, no ak to robi dospelak, je to v poriadku... 🙈🙄
Dost odsudzujem takuto nezvladnutu vychovu, no deti zatial nemam, takze sa mi lahko teoretizuje 😃
@anonym_autor fakt uzastna tema, na co je akoze dobra??
@anonym_aa4429 napríklad na to, aby som ťa opravila. Píše sa úžasná.
Nemáš zač.
@anonym_aa4429 ked ta niekto opravi, tak sa patri podakovat a poucit sa, nie sa urazat.
Vadí mi, keď sa s príchodom dieťaťa niektorým ženám dočasne vypne vlastné myslenie a nahradí ho kolektívny mozog. Lekára sa nepýtame, pýtame sa fóra, lieky neschvaľuje odborník, ale hlasovanie žien, ktoré nikdy nevideli dieťa ani diagnózu. Všetko je v množnom čísle, dospelá žena rozpráva ako trojročná, a celé to miestami pôsobí ako mierne desivá sekta. Začína sa to pri ocikaných testoch, naháňaní duchov, snažilkovaní, pokračuje počítaním DPO, týždňov, mesiacov, rokov, ideálne do plnoletosti. A najviac mi prekáža, keď sa z dieťaťa stane jediný zmysel života s cieľom zostať na rodičovskej pokojne do osemnástky. Z toho mi je smutno.
Vadi mi, ked sa rodic nevie kontrolovat a spracovavat svoje emocie, ktore prenasa na dieta, ci uz vo forme kriku alebo bitky. Uzasny priklad do zivota dava tomu dietatu 🫣 Rodic by mal byt ten dospely, ktory sa vie ovladat, mal by vedie korigovat svoje emocne prejavy, neventilovat a neprenasat svoju frustraciu na dieta. Ak rodic zacne kricat, vrieskat, co asi caka, ze sa stane. No urcite nic dobre... male dieta reaguje prinajlepsom placom alebo strachom. Dospeli sa stazuju na deti, ze vrieskaju su nevychovane, no ak to robi dospelak, je to v poriadku... 🙈🙄
Dost odsudzujem takuto nezvladnutu vychovu, no deti zatial nemam, takze sa mi lahko teoretizuje 😃
@anonym_c35f04 pardon, ale toto je presne asi niečo, čo by som povedala ja pred deťmi a teraz keď to čítam, tak som sa musela pousmiať 😄 nie v zlom, ale fakt je to iné v teoretickej rovine...
Vadili mi rozmaznane a suslajuce deti, ktore mali daaavno rozpravat pekne. ( take to maznave vyjadrovanie) A vadi mi to doteraz, aj ked uz mam sama deti.
@anonym_autor Mne vadilo vzdy jedine, ked sa niekto velmi zle spraval k svojim detom - napriklad som raz videla jednu matku, ako cca 3rocnemu dievcatku povedala "ty sprosty pankhart". Toto viem aj teraz ako matka len tazko pochopit. Inak mi nikdy ziadne mamickovske reci nevadili, praveze mna to vzdy zaujimalo, kedze som ratala s tym, ze raz to caka aj mna. A dost som potom ako mama aj ocenila, ze som mala uz aspon nieco napocuvane od kamosiek a od sestry, aj ked na niektore veci sa pripravit neda nijako.
@anonym_aa4429 ked ta niekto opravi, tak sa patri podakovat a poucit sa, nie sa urazat.
@anonym_26f287 Cela tato tema ma od slusnosti dost daleko. Naco je dobra? Fakt netusim jeden dovod. Ako tu jedna cez druhu kydate na mamicky co vam na nich vadi. Sme len ludia preboha.
@anonym_autor Papkali sme,spinkali sme. Nechapem,preco rozpravaju v mnoznom cisle.
@anonym_autor ja deti nemam a neviem ci chcem lebo mi lezú na nervy, ale to bude tým ako sa tí rodičia chovajú…mne vadi ako sa každý musi vždy prispôsobovať deťom, napr máte oslavu kludne rodinnú velku a niekto tam ma deti a každý sa im musi prispôsobiť alebo skratka take veci obmedzujúce drihych ľudí, hnevajú ma aj premotivovane mamičky..idem so psom ktorý je šteniatko malé ako morca a mňa sa chlap spýta takú kravinu, že „a nič neurobí? “ no neee jak by mohlo 3 mesačne šteniatko ublížiť to skôr ja by som sa mala opytat toho chlapa ci to decko mu neublíži…alebo ide mamička okolo a zoberie dieta na ruky a akčne uplne so strachom a skryje sa a čaká kým prejdem s malým steniatkom..vadia mi deti čo prídu a netolerujú urcite veci a začnú ma sledovať až do bytu !! A to aj po upozornení !! S tým že sa nevedia ani pozdraviť a su egoistické…ALE už som zažila aj velmi slušne vychované deti take mi nevidia…ale zhrniem to, vadi mi to ako všetci vsetko prežívajú na deťoch ale uplne vsekto a ja mma z toho take nervy, že ja prídem domov a začnem búchať do vankúša a nadávať hnusne…
@anonym_autor ja deti nemam a neviem ci chcem lebo mi lezú na nervy, ale to bude tým ako sa tí rodičia chovajú…mne vadi ako sa každý musi vždy prispôsobovať deťom, napr máte oslavu kludne rodinnú velku a niekto tam ma deti a každý sa im musi prispôsobiť alebo skratka take veci obmedzujúce drihych ľudí, hnevajú ma aj premotivovane mamičky..idem so psom ktorý je šteniatko malé ako morca a mňa sa chlap spýta takú kravinu, že „a nič neurobí? “ no neee jak by mohlo 3 mesačne šteniatko ublížiť to skôr ja by som sa mala opytat toho chlapa ci to decko mu neublíži…alebo ide mamička okolo a zoberie dieta na ruky a akčne uplne so strachom a skryje sa a čaká kým prejdem s malým steniatkom..vadia mi deti čo prídu a netolerujú urcite veci a začnú ma sledovať až do bytu !! A to aj po upozornení !! S tým že sa nevedia ani pozdraviť a su egoistické…ALE už som zažila aj velmi slušne vychované deti take mi nevidia…ale zhrniem to, vadi mi to ako všetci vsetko prežívajú na deťoch ale uplne vsekto a ja mma z toho take nervy, že ja prídem domov a začnem búchať do vankúša a nadávať hnusne…
@anonym_1db237
Tak dúfam, že tie posledné vety sú vtip.
Dievča ty ozaj ostaň bezdetná s hentou reakciou.
Vadia mi tlste obezne decka, potom drze decka, nevychovane a tie co sa hadzu v obchode o zem a nasilu sa nutia do revu, aby dostali, co chcu. A maju to zo sladkeho, co im matky a babky davaju, potom im z toho prepina este viac a su este nevychovanejsie a hyperaktivnejsie. A este ten svetonazor: som matka, som vsemocna, ostani ste 💩💩💩
@anonym_1db237
@anonym_3821d2 ze decko ublizi steniatocku, ma vyplo teraz 🫣🤕
@anonym_3821d2 ze decko ublizi steniatocku, ma vyplo teraz 🫣🤕
@anonym_03a270 no tak a nie? Šteniatko krehké a každý vieme, že malé deti ešte nemaju zvládnutú motoriku a cit v rukách a môžu ktorémukoľvek malému zvieratku ublížiť ich kosti su ako z papiera..to je ako ked sa narodí dieta tak tiež ked sa dvíha tak sa musi hlava pridržiavať lebo je tiež krehké predsa
@anonym_1db237
@anonym_3821d2 čo som povedala zle ? Ako to vnímaš ty ? Chcem vedieť tvoj názor

PS :deti zatiaľ nemám