Niečo za niečo
Ahojte, idem sa podeliť o môj zážitok. Verím, že nebudem vystopovaná, budem sa to znažiť veľmi zaobaliť. Obrátila som sa na jednu verejnú inštitúciu so žiadosťou v mene občanov našej obce. Najprv som tam tam písala opakovane email a nič. Potom som tam volala a nič som nevyriešila. Tak som tam bola osobne. Porozprávali sme sa, vysvetlila som im situáciu a teda povedali, že nás dajú do poradovníka a príde na nás rada niekedy na jeseň. Opýtala som sa slušne, či sa nedá predsa len trochu skôr, keďže ide o bezpečnosť obyvateľov a potrebujeme to vyriešiť čo najskôr, eventuálne ak mi dajú povolenie, ja najmem firmu a vyriešime to obratom. Že nie, že oni to urobia, že do konca mesiaca to máme hotové. Podali sme si slušne ruky a rozlúčili sme sa. Ani nie do týždňa sa na mňa obrátila pani úradníčka s osobnou žiadosťou o pomoc. Zavolala mi a veľmi jasne sa ma opýtala, či niečo urobím pre jej dcéru /nebudem špecifikovať/ . Zaskočila ma, lebo neviem, odkiaľ mala takéto osobné informácie o mne. Dala mi najavo, že si pomôžeme navzájom. Ona nejde pomáhať mne osobne, ona ide robiť svoju prácu... pre nás občanov... ako teraz podľa vás?
mozes ju nachytat a poziadat nech to zopakuje v emaily alebo posle spravu aby si mala dokaz a s tym ist na vussie miesta pripadne ju "udat" . kazdopadne vzdy vsetko bolo nieco za nieco
Áno takto funguje časť úradníkov, koná svoju prácu až keď má z toho osobný zisk.
To čo požaduje od teba je tvoja bežná platená činnosť, služba a chce ju zadarmo? Alebo chce od teba zvýhodnenie, uprednostnenie pre jej dcéru?
Áno takto funguje časť úradníkov, koná svoju prácu až keď má z toho osobný zisk.
To čo požaduje od teba je tvoja bežná platená činnosť, služba a chce ju zadarmo? Alebo chce od teba zvýhodnenie, uprednostnenie pre jej dcéru?
@anonym_7681d9 tak opäť nebudem úplne konkrétna - ale tak skúsim to zaobaliť - aby som vybavila prácu pre jej dcéru u nás vo firme.
@anonym_7681d9 tak opäť nebudem úplne konkrétna - ale tak skúsim to zaobaliť - aby som vybavila prácu pre jej dcéru u nás vo firme.
@anonym_autor pokial nemas v kompetencii vyberat ludi do firmy, tak mozes dat odporucanie ale nemozes zarucit ze ju zoberu.
To je taky humus tu s uradnikmi
@anonym_autor určite má aj takáto dôležitá pani na úrade svojho nadriadeného. Už by bola nahlásená.
@anonym_autor pokial nemas v kompetencii vyberat ludi do firmy, tak mozes dat odporucanie ale nemozes zarucit ze ju zoberu.
To je taky humus tu s uradnikmi
@euka210 a ak by som to mala v kompetencii, tak jej mám vybaviť robotu? Lebo ona so svojimi kolegami urobí niečo, čo je v jej náplni práce a za čo je platená?
@euka210 a ak by som to mala v kompetencii, tak jej mám vybaviť robotu? Lebo ona so svojimi kolegami urobí niečo, čo je v jej náplni práce a za čo je platená?
@anonym_autor to je hnus. skorumpovaný celý štát. Takto to vyzerá všade. Jeden by g*cal.
By som sa na pani vykašľala a len oznámila že to nie je v mojej komp. , že to má na starosti Fero K. Radšej čakala pol roka kým príde na nás - ako dedinu poradie.
@anonym_autor to je hnus. skorumpovaný celý štát. Takto to vyzerá všade. Jeden by g*cal.
By som sa na pani vykašľala a len oznámila že to nie je v mojej komp. , že to má na starosti Fero K. Radšej čakala pol roka kým príde na nás - ako dedinu poradie.
@anonym_cbff12 strašne som sa zasmiala, lebo zhodou okolností Fero K, by to možno mal v kompetencii. Ale dobre si trafila 🙂
TY chceš niečo od nej ONA od teba píšeš chcem to pre obec a rýchlo či by ťa neuprednostnila takže niečo za niečo.
Ano, je to nespravodlive. No ona ma kopetenciu projekt pre obcanov pozastavit. A aj to urobi, "mozno" v jeseni. Chcela si po nej sluzbicku. Predbehnut sa v poradi a urobila to 🤷
Ano, je to nespravodlive. No ona ma kopetenciu projekt pre obcanov pozastavit. A aj to urobi, "mozno" v jeseni. Chcela si po nej sluzbicku. Predbehnut sa v poradi a urobila to 🤷
@beata_k ja som od nej nechcela službičku. Je v ich kompetencii posúdiť bezpečnosť pre občanov, ak im niečo hrozí a deťom, odstrániť to obratom. Ako som povedala, navrhla som jej, že to dám odstrániť ja firmou. Na čo ona povedala, to v žiadnom prípade, to odstránime my. Vie veľmi dobre, že si tam môže ublížiť hocikto a treba to asap riešiť.
@beata_k ja som od nej nechcela službičku. Je v ich kompetencii posúdiť bezpečnosť pre občanov, ak im niečo hrozí a deťom, odstrániť to obratom. Ako som povedala, navrhla som jej, že to dám odstrániť ja firmou. Na čo ona povedala, to v žiadnom prípade, to odstránime my. Vie veľmi dobre, že si tam môže ublížiť hocikto a treba to asap riešiť.
Tak to je sila. V jej zaujme by mala byt v prvom rade bezpečnosť deti a aby mala svoju robotu spravenu ako sa ma, ale očividne to u nich v rodine je bežne, keďže dcérke treba vybaviť robotu, lebo asi nemá vlastne ruky a usta
@anonym_autor
@anonym_autor Mam dojem, ze povodny termin bola jesen. Marec je teraz. ASAP je vela veci, nie len tvoja.
@anonym_autor Mam dojem, ze povodny termin bola jesen. Marec je teraz. ASAP je vela veci, nie len tvoja.
@beata_k áno, povedala, že teda idú podľa poradia a možno príde na to rad na jeseň. Na čom ja povedala, že chápem, len dávam do pozornosti riziko aké hrozí a čo sa všetko môže stať. Že som schopná s tým pomôcť a vyriešiť to, avšak je to ich pozemok a ich vlastníctvo a musia s tým súhlasiť. Na čo ona teda povedala, že sa to spraví do konca mesiaca.
@beata_k áno, povedala, že teda idú podľa poradia a možno príde na to rad na jeseň. Na čom ja povedala, že chápem, len dávam do pozornosti riziko aké hrozí a čo sa všetko môže stať. Že som schopná s tým pomôcť a vyriešiť to, avšak je to ich pozemok a ich vlastníctvo a musia s tým súhlasiť. Na čo ona teda povedala, že sa to spraví do konca mesiaca.
@anonym_autor Co? Ihrisko? Takych nebezpecnych je x v kazdom meste. Termin bola jeden. Chcela si sa predbehnut v poradi? Dostala si to....Ini cakaju pekne v poradovniku.
@anonym_autor Co? Ihrisko? Takych nebezpecnych je x v kazdom meste. Termin bola jeden. Chcela si sa predbehnut v poradi? Dostala si to....Ini cakaju pekne v poradovniku.
@beata_k nechcela som sa predbehnúť v poradí a nie je to ihrisko. Pre pokoj všetkých to kľudne dám odstrániť ja na naše náklady. Ja na takéto službičky nie som. A ešte keď sa jej pýtam, že odkiaľ vie, kde pracujem, tak mi povedala, že dnes sa dá zistiť všetko, že snáď pre ňu to nie je problém. No nech sa páči. Keď to zabije nejaké dieťa alebo aj dospelého, oni budú mať problém.
@beata_k nechcela som sa predbehnúť v poradí a nie je to ihrisko. Pre pokoj všetkých to kľudne dám odstrániť ja na naše náklady. Ja na takéto službičky nie som. A ešte keď sa jej pýtam, že odkiaľ vie, kde pracujem, tak mi povedala, že dnes sa dá zistiť všetko, že snáď pre ňu to nie je problém. No nech sa páči. Keď to zabije nejaké dieťa alebo aj dospelého, oni budú mať problém.
@anonym_autor máš písomne potvrdené že prijala podnet?
@anonym_autor máš písomne potvrdené že prijala podnet?
@anonym_7681d9 áno mám to potvrdené s termínom plnenia - dokedy.
Ak chceš výhodu, mala si jej ju poskytnúť tiež. A netvár sa ako z Marsu. Treba si robiť kontakty a známosti a budeš sa mať dobre.
Z morálky sa nenaješ. Hneď po peniazoch sú kontakty so správnymi ľuďmi tým najdôležitejším v živote.
@anonym_autor No, nechcela jak nechcela. Naliehala si na nu, ze prave tvoj problem je urgentnejsi nez niekoho ineho. Ano, urobila ti sluzbu.
Ak chceš výhodu, mala si jej ju poskytnúť tiež. A netvár sa ako z Marsu. Treba si robiť kontakty a známosti a budeš sa mať dobre.
Z morálky sa nenaješ. Hneď po peniazoch sú kontakty so správnymi ľuďmi tým najdôležitejším v živote.
@anonym_c206d6 tak to nechajme tak, a nech si tam niekto ublíži.
@anonym_7681d9 áno mám to potvrdené s termínom plnenia - dokedy.
@anonym_autor počkaj mesiac či to urobia
potom máš možnosti kontaktovať jej nadriadených
ísť za starostom/primátorom, zvyknú mať hodiny pre občanov, alebo mu napísať
ísť za miestnym poslancom, alebo mu napísať
ísť na metské zastupiteľstvo majú mať bod otázky občanov
napísať na FB do miestnej skupiny alebo na stránku mesta
v tej žiadosti máš uvedené že ak to mesto nevie/nemôže/nemá peniaze že urobíš nápravu na náklady firmy? ak nie tak skús to doplniť aspoň emailom alebo cez schránku slovensko.sk
s úradníkmi treba mať všetko písomne aby si mala argumenty a dôkazy ak by tvrdili že skutok sa nestal

No tak pochybujem , že ti niekto poradí, keď nenapíšeš o co tu ide. Pretože ja som vôbec nepochopila o co tu ide. Skus napísať konkrétne o co sa jedná.