Prečo nie je každému súdené zažiť lásku?
Prečo podľa vás jedni majú šťastie na milujúce manželstvo a veľa ľudí (veľa dobrých ľudí) proste k sebe dobrého partnera nepritiahnu? Podľa čoho to závisí?
neraz až po x rokoch zistíme koho vlastne máme doma po svojom boku. až rôzne životné situácie preveria aký je vlastne náš partner.
univers nikomu nic nedlzi. Spravodlivost, karma, osud a podobne kecy su iba ucelovo pouzivane ako nastroj na ovladanie blbeckov mravcekov
tragedia je,ak si myslis, ze si nasla spriaznenu dusu a zivotnu lasku a ta ti podkope nohy v case a situacii, kedy to absolutne necakas. hoci este par dni predtym sa chova ako milujuci manzel.
Ked mas pocit ze je zle staci sa pozriet okolo seba ze ini su na tom este horsie, potom si povies ze nie si na tom az tak zle.
ono je to velmi diskutabilne, ako vztahy a pary vyzeraju navonok. Mozu sa javit ako stastny par ze nasli svoju spriaznenu polovicku, ale ako tu uz pisali vyssie, nikdy nevies co sa im deje doma.
Moji rodicia ked sa rozviedli a ludia naokolo sa zacali na to pytat maminy, tak tolko zien ktore vyzerali ako uzasne si s partnermi ziju, sa priznalo ze tolkokrat premyslali nad rozvodom ale nemaju odvahu, financie, a chut si budovat vsetko castokrat od nuly. A boli to zeny co ked som ich stretla v meste tak sa drzali s manzelmi za ruky, usmievali sa a ani by mo nenapadlo ze nieco taketo prezivaju 🙂
@anonym_autor dobri ludia nie su spravidla atraktivni pre druhe pohlavie. Nemyslim fyzicky, ale mentalne atraktivni. Su prilis predvidatelni, pokojni a to mnohych prestane casom bavit. Poznam z okolia len 2 kategorie zien, ak je zena dramaticka, manipulativna, alebo staci ze ma len princeznovske maniere, nesamostatnost v sebe, je vydata. Ak je zena samoatatna, vyrovnana, pohodova, dobra dusa je slobodna. Povedzte, plati to aj u vas v okoli ? 😃 alebo poznate aj vynimky
@anonym_autor dobri ludia nie su spravidla atraktivni pre druhe pohlavie. Nemyslim fyzicky, ale mentalne atraktivni. Su prilis predvidatelni, pokojni a to mnohych prestane casom bavit. Poznam z okolia len 2 kategorie zien, ak je zena dramaticka, manipulativna, alebo staci ze ma len princeznovske maniere, nesamostatnost v sebe, je vydata. Ak je zena samoatatna, vyrovnana, pohodova, dobra dusa je slobodna. Povedzte, plati to aj u vas v okoli ? 😃 alebo poznate aj vynimky
@anonym_e1a65b lenze ta vyrovnana, pohodova ma vyssie naroky na chlapa a len tak dakeho neberie. Aj ked to s dakym skusi, ak jej nesadne a mal by narusit jej emocny klud svojou nestabilitou, tak z toho nic nie je. Rozide sa s nim.
Navyse takej zene je tazko len tak nieco naviac priniest.
Kdezto muzi boli po generacie zvyknuti, ze staci hlavne doniest peniaze (lebo rozvody a spol. boli dlhodobo tabu a samostatnost zien tiez.). Takze su casto pri takej zene teraz bezradni. Nie su nauceni, co ine by jej mohli dat.
Kdezto taka princezna je ochotna vziat kazdeho, kto bude okolo nej skakat. Sice je z toho potom toxicky vztah, ale to na zaciatku neriesi. Potom nadavaju jeden na druheho. Pripadne maju on-off vztah, kde sa permannetne rozchadzaju a udobruju.
Ale v takychto vztahoch aspon chlap vie, co ma robit (okrem nadavania na partnerku). Su za tym spolocenske (toxicke) skusenosti.
Ked sa spytas, 99 muzov zo 100 povie, ze chce stabilny vztah. Ked ho ziskaju, tak 98 z tych 99 nevie, co s nim ma dalej robit. Nevedia sa on starat, nevedia ho udrziavat, zivit, zveladovat. Su v koncoch. Za X generacii toto nepotrebovali vediet, lebo po sobasi zena nemohla odist, tak sa tym nezaoberali. Fakt vtedy bol, ze ona ostane, nech sa chova k nej akokolvek. Lebo ostat musi.
(Vo vela koncinach toto dalej plati.)
Tak teda dostanu skvely napad zakryt neschopnost urobenim blbosti. A aby nevyzerali hlupo, namazu si vlastnorucne med okolo pusy tym, ze si tvrdia, ze ten vztah vyprchal.
Takze zase raz oni za to predsa vobec nemozu. To nie je ich chyba, ze nevedia, co s kludnym vztahom.
Tak isto potom zase znova nie je ich chyba, ze su na prasky v tom nestabilnom vztahu.
Stale hladaju vinnikov vsade, len nie v sebe.
Asi jediny chlap, ktory si vie vazit stabilny vztah, je ten, co to v sebe prirodzene ma. A potom ten, co si presiel nestabilnym vztahom a uz konecne vie rozoznat pravu hodnotu pokojneho vztahu. A uz nestoji o dalsie cas-zabijajuce a bezcenne dramy.
@anonym_autor preco niektori umieraju mladi.? ....vies to su take otazky...
@anonym_autor Tak ale láska môže mať rôznu podobu. A každý ju v nejakej forme prežíva. Aj tú platonickú napríklad. To je dosť časté.
Diskutabilné, nikdy nepoznáme druhého človeka natoľko aby sme vedeli s určitosťou povedať či je "dobrý" alebo "zlý", vidíme iba časť ktorú prezentuje verejne. Druhá vec, byť dobrý kolega v práci neznamená že človek vie byť aj dobrý partner alebo že rozhodnutia ktoré robí sú "dobré" pre vzťah.
@cyneric Presne tak! NIKTO NIE JE DOMA PROROKOM.
@anonym_autor
K tomu by som povedala,len ze si hladame partnerov,ktori nas doplnaju,rozumieme si s nimi,je nam s nimi dobre. Pokial sa na cloveka "lepia" toxicke osoby jedna za druhou nebude to nahoda. V skutocnosti nepoznam seniorov,ktori sa cely zivot snazili niekoho najst a nepodarilo sa im to,len takych pre ktorych nebola laska,vztah prioritou. Jasne dalsia skupina su rozvedeni a vdovci ale asi vies co tym chcem povedat.

Diskutabilné, nikdy nepoznáme druhého človeka natoľko aby sme vedeli s určitosťou povedať či je "dobrý" alebo "zlý", vidíme iba časť ktorú prezentuje verejne. Druhá vec, byť dobrý kolega v práci neznamená že človek vie byť aj dobrý partner alebo že rozhodnutia ktoré robí sú "dobré" pre vzťah.