Prečo ženy musia byť vždy usmiate?
Starsia sestra mi vravi ze u nej v praci je to este horsie ako u nas v skole - ze vraj ked kolega muz cely den sedi zamraceny, nitko to neriesi, hlavne ze robotu urobil...... normalne
sestre jeden kolega povedal aj ked dobre vedel, ze nam zomrel dedko a ze sestra sa chysta na pohreb , ze ked isli na obed do kantinty v praci ze "A cakam ta, ze prides s usmevom!"...!!!!!!!! a vedel dobre ze prave jej dedko zomrel.. ..le aj u nas v skole jednu dobu mi kazdy este aj ucitelia hovorili "mala by si sa viac usmievat" a podobne. akoby to bolo okej - a nikoho nezaujimalo ze sa neusmievam cele dni lebo sme mali doma velmi blbu situaciu... pomoct mi??? ani nahoodou. len sudidt ze som skareda lebo sa "neusmejem". chlapcom to nikto nerobi. mozu cely den sediet s kamenou tvarou a maju svaty pokoj, sestra vravi ze presne to iste aj v robote. len kolegyna a sefka musi byt usmiata hned je to velke minus ak nie je, .. vraj je to tak v mnohych vselijakych kulturach a americania sa na to uz dnes stazuju dost...akoby zena ani nebola clovek, len ozdoba co musi byt stale usmiata... a
@anonym_autor Nemusí sa vždy usmievať, ale až na niektoré výnimky, dá sa naladiť tak,aby sa človek nemracilJedna vec je, keď smútim nad stratou milovaného človeka, iná keď sa mračien preto,lebo v obchode neboli čerstvé rožky
Ja viem veľa krát to lezie na nervy
Tie očakávania a hodnotenia,, pretvárka,,
Ale jednoducho tak to je, že príjemná tvár je prijateľnejšia
Ako niekto kto ma starosti a negatívnou tvárou prenáša na iných pocit...
Na jednej strane je fajn, že ľudia sú vsimaví, len nemaju zrucnosti empatie
Ešte je veľa toho čo sa ma spoločnosť učiť ale nehnevaj sa na to... žena je najkrajšia, keď sa usmieva a má prečo...a je to pravda
len keď nieje dôvod,tak je to otravné počúvať 🌹
@anonym_autor
No ja som ten pravý americký úsmev zažila priamo na vlastné oči a fakt som nechápala, že to skutočne tí ľudia robia. Boli sme aj so sestrou v USA. Sestra sa bavila s jednou ženou, lektorkou nejakého kurzu. Sestra sa zaujímala o voľné miesta. Ženská američania s tým super americkým úsmevom sa bavila o voľných miestach. Ako sa rozlúčili, úsmev zmyzol a ostal kamenný ksicht.
To radšej nech je niekto úprimne nasratý ako takéto falošné usklabky.
Možno ľudia u teba a tvojej sestry vidíš, že pôsobíte trochu skkesnuto a chcú vás povzbudiť, len to robia blbo. A sestra čo kolegovi neodpovedala, že keď jemu zomrie niekto koho kubi, či sa bude usmievať od ucha k uchu. A keď očakáva od ľudí herecké výkony, nech ide do divadla. Ty v škole to isté. Normálne povedz, že práve tí v živote nie je zrovna do smiechu a tešíš sa, kedy sa to zmení.
Ale áno aj nám to v robote hovorili. Veď ok, pointa je v Tom, že keď sa usmievaš aj nasilu, mozog to nerozoznava vytvára aj tak endorfíny.
Ale pokiaľ má niekto vytočil, neusmievaka som sa. Veď nech si to skúsia oni. Ja tiež keď budem pracovať ako hlavný buzerant - rozumej mladý šéf, ktorý si otváral hubu viac ako majiteľ a mal parádny plat, tiež sa budem usmievať.
@anonym_autor to stále usmievanie je nebezpečné. Viem, že bol jeden prípad kde zamestnanci v obchode mali príkaz sa v práci stále usmievať. Nakoniec sa to muselo stopnúť, pretože niektoré predavačky sa z toho psychicky zrútili a skončili hospitalizované na psychiatrii. Dlhodobo to má vážne následky na psychiku, takže pozor.
Doma som mala iny svet a vonku zase iny.Vzdy som bola vysmiate slniecko,ono je to aj povahou.Raz ked si taka,tak sa budes usmievat,a ked nie tak ti povie druhy usmev a to opät cloveka nastartuje do usmevu.Ja to mam tak.Ano ked je takyto smutok,je to ine.Ale ako vravim je to aj povahou.
Ja pracujem zenskom kolektíve a mám opačne skúsenosti. Ak má žena zlú náladu tak ju spravidla ventiluje na okolí . Taký bizar čo som zažil minulej práci tak kolegyňa po hádke s manželom vždy rada sikoanovala mladších kolegov alebo brigádnikov
Ja pracujem zenskom kolektíve a mám opačne skúsenosti. Ak má žena zlú náladu tak ju spravidla ventiluje na okolí . Taký bizar čo som zažil minulej práci tak kolegyňa po hádke s manželom vždy rada sikoanovala mladších kolegov alebo brigádnikov
@jogy1984 vidis,ja zase pracujem medzi chlapmi a uz mi xy krat povedali a usmev si kde nechala,no hned prisiel.Len ma vidia a uz mi kyvaju a ja s usmevom odkyvam.

@anonym_autor nikto nemusi byt stale usmiaty a je to blbe, ked mal niekto take poznamky, ale mozno si to ani neuvedomil, alebo to nemyslel v zlom, co sa tyka samotneho usmievania, aj ty sama sa asi citis lepsie v spolocnosti, kde sa niekto usmieva, ako v spolocnosti, kde su zduti ludia.