Sú Slováci až tak neprajní a škodoradostní?
Je slovač až tak neprajná a škodoradostná?
Potrebujem sa asi iba vyžalovať . Auto mám v servise , deti choré akurát teraz. Tak som poprosila mu aby dozrela na deti a cestou sem vybrala lieky z lekárne. Mama má 70+, je ztp, má kartičku vždy vyloženú ako treba, zastala na vyhradenom mieste v lekárni vybrala lieky zobrala ešte deťom ovocie a kým sa dostala k autu už tam mala policajtov, niekto ju nahlásil , že parkuje neoprávnene na vyhradenom mieste. Samozrejme všetko bolo v poriadku, ale mama bola už v omeškaní. Žene s chorým srdcom spôsobiť stres, sa to stalo iž pár krát. Aj ja som sa musela opravedlnovať , mala som mať v presne určenom čase call zo zahraničia, a kľud.
Už sa mi stalo že som zastala pred vlastnou garažou a ďalšia,, dobrá duša,, ma nahlásila že blokujem východ z garáže vždy sa to stane keď sa človek najviac ponáhľa.
Problem je prave oj..bavacom gene v DNA Slovace, ked ma ZTP kdejaky bulo na terenaku. Ludia preto radi volaju policajtov. Tu sa vsetko vysvetlilo, preukaz bol pravy a auto riadila priamo osoba so ZTP. Nic sa nestalo.
Problem je prave oj..bavacom gene v DNA Slovace, ked ma ZTP kdejaky bulo na terenaku. Ludia preto radi volaju policajtov. Tu sa vsetko vysvetlilo, preukaz bol pravy a auto riadila priamo osoba so ZTP. Nic sa nestalo.
@patrike mama má dvadsať rocnú Fabiu.
@anonym_autor áno sú škodoradostní a aj závistliví. Mojej chorej mame susedia závideli sanitku že ju vezie na vyšetrenie. Pritom by vtedy bola rada keby zašla sama a nepotrebovala sanitku... Ale ľudia závidia aj choroby. Mne sa zasa stalo keď som chodila na druhý stupeň základnej školy, že suseda (dospelá osoba) na mňa len tak zo srandy zavolala ty k*ava. A dostávali sme anonymi od dotyčnej (raz sme ju chytil o ako nám to hádže do schránky)... Takže na Slovensku zažiješ všeličo.
@patrike ako policaj posúdi oprávnenosť preukazu tzp aj kebyže je vodič na terennom aute? a aký to má vôbec súvis?
@biba_18 Suvis je v tom, ze tie preukazy su masivne zneuzivane. Napriklad moj kamos stale pouziva ZTP mrtvej mamy na parkovanie v centre. Cast ludi ma aj falosne preukazy. Ak niekto vidi pohyblivu vitalnu zenu s vnucatami, moze v tom vidiet zneuzivanie.
@patrike napriek tomu som sa nedozvedela aký to má súvis s terennym autom. a ako su policajti schopni posudiť opravnenosť preukazu. oni predsa kontroluju iba to či ho vodič má. a nie či ho má oprávnene 🤷♀️
@biba_18 Kontrolovat maju, ci je v aute osoba so ZTP. Tusim v Martine takto dostal chlapik pokutu za vjazd kamsi za zakaz, lebo nemal v aute ZTP osobu - siel ju zobrat od vlaku zo stanice.
Suvis s terennym autom je ten, ze ked ludia vidia ZTP kartu a terenak, hned v tom vidia zneuzivanie.
@biba_18 Suvis je v tom, ze tie preukazy su masivne zneuzivane. Napriklad moj kamos stale pouziva ZTP mrtvej mamy na parkovanie v centre. Cast ludi ma aj falosne preukazy. Ak niekto vidi pohyblivu vitalnu zenu s vnucatami, moze v tom vidiet zneuzivanie.
@patrike Poznam...tu kartu ma fakt barskto, a uz to ludi vytaca.
Veľa ľudí si necháva kartu ZŤP po svojom zosnulom príbuzn.
Ty musíš mať majiteľa ZŤP karty vo svojom aute keď chceš kartičku používať.
často sa stáva že kartičky majú autá takej luxusnej značky. BMW X6, Lexus
@patrike ako policaj posúdi oprávnenosť preukazu tzp aj kebyže je vodič na terennom aute? a aký to má vôbec súvis?
@biba_18 podla tym chcelo byt povedane, ze ztp preukazy sa dali vybavovit za prachy, boli casto a myslim, ze aj dnes su zneuzivane...preto bolo spomenute to velke terenne auto (ako opis bohatstva)
Miesto toho, aby ludia riesili seba, radsej riesia inych.
@patrike ale ok, osoba tam je. či má kartičku oprávnene, to policajt nezistí…
@erikavesela no a presne o to ide v téme - prečo sú slováci neprajní a škodoradostní - a ja k tomu pridám že ešte aj škodia…
@anonym_autor presne tak, ľudia tu na SK radšej riešia iných ako seba. Ja napr. si ľudí nevšímam, kým ma niekto neosloví, nebúcha do mňa a nestúpa po mne 😉
@anonym_autor ja som prajna a nie skodoradostna. “Podľa seba súdim teba.” To už vyšlo z módy 😉
Nepoznam vsetkych, ale teda uz ako teenager som bola zhrozena z toho, ako skodoradostne a zavistlivo sa vedeli zachovat dospeli voci mne - este vtedy v podstate decku. A to len preto, lebo im ulomilo dekel z mojich ambicii ohladom vzdelania. Oni take nikdy nemali, ani ich praca vo fabrike za pasom ich nikdy asi nenaplnala, tak museli mat poznamky typu ako to nezvladnem a zosmiesnovat… Zvladla som a teraz po vela rokoch presne ti isti sa nehanbia ist za mnou a chcu po mne vybavit rozne zalezitosti suvisiace s mojim pracovnym zameranim. Vzdy mi boli, su a budu na smiech takito ludia. Casto som si myslela, ze asi ja som v niecom zla, ked sa takto voci mne spravaju, ale neskor som si uvedomila, ked som sa na tych ludi pozrela v sirsom kontexte, ze su to ludia jednoduchsi, zvacsa socialne slabsi a casto s nenaplnenym zivotom. A to ich spravanie je ich vizitkou. Tolko frustracie si musia niekde ventilovat, no a ked prides na ranu, tak ti daju okusit, aki vedia byt zli. Na takych len rovnakym metrom..
je psia povinnost policie aby to kontrolovala, a vies preco ? lebo ludia parkuju aj ked nemaju TZP cloveka so sebou. Druha vec je ze vela tých karticiek sa falsuje a ako bolo spomenute aj nechava po mrtvom a zneuziva. tak isto ako ked mas parkovanie pre rodinu s detmi a stoji tam hoc aky dilinko co nema ani sedacky v aute a ani deti sebou. a zena co ma male mimco a potrebuje nakupit nema kde parkovat.
Preto aj urdnicky ked vystavuju TZP preukaz upozornuju majte pri sebe prefotene rozhodnutie od nich, v pripade kontroly radsej.
takže pokial stojim ako mam a mam platný preukaz nemam sa co stresovat.
A prepac ale ked maminu takato vec vytoci do biela tak je otazne ci by mala vobec soferovat s chorým srdieckom, aby sa nieco horsie nestalo nie len jej ale aj iným učastníkom na ceste.
je psia povinnost policie aby to kontrolovala, a vies preco ? lebo ludia parkuju aj ked nemaju TZP cloveka so sebou. Druha vec je ze vela tých karticiek sa falsuje a ako bolo spomenute aj nechava po mrtvom a zneuziva. tak isto ako ked mas parkovanie pre rodinu s detmi a stoji tam hoc aky dilinko co nema ani sedacky v aute a ani deti sebou. a zena co ma male mimco a potrebuje nakupit nema kde parkovat.
Preto aj urdnicky ked vystavuju TZP preukaz upozornuju majte pri sebe prefotene rozhodnutie od nich, v pripade kontroly radsej.
takže pokial stojim ako mam a mam platný preukaz nemam sa co stresovat.
A prepac ale ked maminu takato vec vytoci do biela tak je otazne ci by mala vobec soferovat s chorým srdieckom, aby sa nieco horsie nestalo nie len jej ale aj iným učastníkom na ceste.
@anonym_bc6980 Policajti by to mali ešte viac kontrolovať, lebo sa tie kartičky ZTP dosť zneužívajú, zato sa na nich netreba hnevať.
@patrike napriek tomu som sa nedozvedela aký to má súvis s terennym autom. a ako su policajti schopni posudiť opravnenosť preukazu. oni predsa kontroluju iba to či ho vodič má. a nie či ho má oprávnene 🤷♀️
@biba_18 súvis to ma taký, že zvyčajne najdrahšie autá majú slabých šoférov, ktorí nevedia parkovať na normálne miesta, tak majú v potrebe používať tieto širšie (rodinné a ztp). Tak asi to pani myslela tak. Neraz som sa stretla s tým, že ja som vyťahovala deti cez 20cm strbinu, lebo na rodinnom mieste parkoval kefalin na drahom aute bez detí.
@anonym_autor áno. A Slovač rada nahlasuje všetko všade. Aj tu na MK to často radia.
@anonym_bc6980 Policajti by to mali ešte viac kontrolovať, lebo sa tie kartičky ZTP dosť zneužívajú, zato sa na nich netreba hnevať.
@petronelag ano ved to pisem
@biba_18 súvis to ma taký, že zvyčajne najdrahšie autá majú slabých šoférov, ktorí nevedia parkovať na normálne miesta, tak majú v potrebe používať tieto širšie (rodinné a ztp). Tak asi to pani myslela tak. Neraz som sa stretla s tým, že ja som vyťahovala deti cez 20cm strbinu, lebo na rodinnom mieste parkoval kefalin na drahom aute bez detí.
@30majka71 hovadina, to nie je o tom ze nevedia parkovat, ale o arogancii, volnom mieste a blizko vchodu k budove.
@anonym_autor nie su taki.su len vystresovani a frustrovani nespravodlivostou ktora tu vladne.potom clovek voli taketo riesenia. Musim to povedat,ale za predchadzajucej vlady bola uplne ina atmosfera medzi ludmi
Ja mám preukaz ZTP, som na ID a mám teda aj parkovací preukaz. Úplne bežne riešim policajtov vždy. Už sa bojím zaparkovať na mieste pre ZŤP. Pri Lidli je to stále, už minule pred MÚ, no jednoducho všade. Je mi to nepríjemné. Keď je voľné miesto, vždy zaparkujem mimo ZŤP niekde poblízku.
@30majka71 hovadina, to nie je o tom ze nevedia parkovat, ale o arogancii, volnom mieste a blizko vchodu k budove.
@anonym_bc6980 keď dáš veľa peňazí za auto, tak by si aj chápala, prečo tam parkujú, lebo nik nechce prísť z obchodu a mať doťukané, doškreté auto, kvôli tým, čo parkovať nevedia.
@anonym_autor A mozno to dotycny nerobil z neprajnosti, mozno vidi na tom mieste parkovat vselijakych frajerov a uz ho to stve. Ja som kedysi davno predavala parkovacie karty a videla som kadejake parkovanie, niektoti kaslu na predpisy, jeden znamy herec bez problemov zaparkoval v zakaze a este mi s usmevom zamaval. Politici podobne. U nas vo dvore tiez kazdu chvilu zablokuje niekto vjazd, tak jedna suseda uz ma nervy a chcela uz volat policiu aj na moja sestru, ktora prisla na navstevu. Nevedela, ze je to nasa navsteva, proste uz ten vjazd strazi, ja ju chapem.
@anonym_bc6980 keď dáš veľa peňazí za auto, tak by si aj chápala, prečo tam parkujú, lebo nik nechce prísť z obchodu a mať doťukané, doškreté auto, kvôli tým, čo parkovať nevedia.
@anonym_a8d946 to mas pravdu, ja parkuje co najdalej od vchodu radsej, ja mam taku taktiku 😀
@anonym_autor kartičku myslíš parkovací preukaz pre invalida? A furt som nepochopila, že kde stála. Či na vyhradenom mieste pre lekáreň alebo pre invalida

ludia su na slovensku vo väčšine neštastní, na každého dolieha dopad finačný, tak si to ventuluju napr aj takto... osobne tomu nerozumiem
ale ked si sadneš na lavičku a porieš sa kolko ludi sa usmieva alebo je v pohode ta až zamrazi ...