Úzkosť a depresia: Ako prekonať životné krízy
Dobrý deň prajem. Ja sa len chcem vypísať. Mám dlhodobo asi tak 1-2 roky úzkosti a depresie. Nevidím žiadnu nádej budúcnosť a svetlo vo svojom živote. Premýšľal aj premýšľam občas nad samovraždou, že by mi to všetko vyriešilo len mám strach že čo by bolo po tomto svete. To asi nikto nevieme. Isto mi tu budete písať aby som išiel na psychiatriu tak na to hneď odpoviem: Nemáme najideálnejšie vzťahy doma, momentálne pracovne to mám tak, že nemám prácu a riešim s doktorkou mojou psychológov a psychiatrov. Riešim ešte bývalú prácu a rôzne osobné problémy. Mám obavy o svoju budúcnosť a vidím všetko čierne. Mám strach ísť medzí ľudí. Veľa ľudí mi v minulosti ublížilo. Už neverím ľuďom. Iba pár ľuďom verím. Nemal som nikdy vzťah. Najhoršie je keď sa mi niečo nepodarí a potom tie pocity nešťastia neschopnosti a silných stavov úzkosti a depresií. Je to hrozné zažívať. Niekedy si želám sa už nezobudit ale viem že sa to nestane a že tu ešte budem dlho. Chcel by som žiť o niečo spokojnejšie ale nevidím nádej. Prepáčte že som sem písal. Jediné čo ma drží sú dvaja ľudia. Môj druhý brat a jedna "sestra" kamarátka s ktorou mám skvelý vzťah. Títo dvaja ľudia sú mi oporou hlavne tá žena. Kiež by bolo viac takých ľudí ako oni.
Možno miesto toho aby si rozmýšľal kto ti ublížil, mohol by si rozmýšľať komu pomôcť
Choď niekde do sveta,ak tvoja diagnóza ti to umožňuje
Vieš koľko ľudí potrebuje pomoc? podporu? budú radi, vďační a ver, že tvoj život nadobudne úplne iný rozmer
@anonym_autor a este mi neda napisat, kde mas rodicov
za 1-2 roky lekari ta neposunuli dalej a neporadili lieky? lebo zjavne ziadne neberies
kde mas rodicov rodinu
kolko mas rokov
ty sa mas aspon o koho opriet iny nemaju ani to
preco sa podcenujes a zhadzujes?
zomrel ti niekto?
si vazne chory?
ak odpvies nie, tak sa vzchop mnoji nemaju nikoho, mnohy padaju akzdy den na hubu lebo im daco nevyslo mnohy maju traumy, ale mne pride , ze ty sa len lutujes.
vela veci citam medzi riadkami, ty si nie podchyteny liekmi lebo toto pod AD isto nenapises.
Preto pevne verim, ze toto je vymyslena tema.
1-2 roky maju davno ludia byt lieceny.
podla toho ako pises si este mlady, zivot mas pred sebou, tak sa vzchop. Vies kolko ludi to ma este ovela tazsie?
prepac, ale je to tak, verim ze najdes odbornu pomoc.
@anonym_autor tebe lekar za 2 roky nedal list na odporucanie psychologa/psychiatra? VYmenny listok? Vies napises tak vseobecne, ze ozaj clovek nevie, ako ine, nez odbornu pomoc ti moze poradit. Vies kolki z nas tu presli traumami a bolestou? ale treba lekara, nech ti pomoze, co cakas ze ti napise ludia na MK? prosim co cakas. :( Mrzi ma ze tato tema nie je vymyslena, ale stale si mlady a mas zivot pred sebou. Lekarka ta uz davno mala smerovat. :( toto je kritika?
Možno miesto toho aby si rozmýšľal kto ti ublížil, mohol by si rozmýšľať komu pomôcť
Choď niekde do sveta,ak tvoja diagnóza ti to umožňuje
Vieš koľko ľudí potrebuje pomoc? podporu? budú radi, vďační a ver, že tvoj život nadobudne úplne iný rozmer
@anonym_a1a38d čo to píšeš že má ísť do sveta a pomáhať. On potrebuje zrovna pomoc a až potom keď sa vylieči bude alebo môže pomáhať iným.
Depresia je choroba ktorá sa lieči liekmi - Ad. Po asi mesiaci bude situácia pre pacienta omnoho lepšia.
@anonym_autor a este mi neda napisat, kde mas rodicov
za 1-2 roky lekari ta neposunuli dalej a neporadili lieky? lebo zjavne ziadne neberies
kde mas rodicov rodinu
kolko mas rokov
ty sa mas aspon o koho opriet iny nemaju ani to
preco sa podcenujes a zhadzujes?
zomrel ti niekto?
si vazne chory?
ak odpvies nie, tak sa vzchop mnoji nemaju nikoho, mnohy padaju akzdy den na hubu lebo im daco nevyslo mnohy maju traumy, ale mne pride , ze ty sa len lutujes.
vela veci citam medzi riadkami, ty si nie podchyteny liekmi lebo toto pod AD isto nenapises.
Preto pevne verim, ze toto je vymyslena tema.
1-2 roky maju davno ludia byt lieceny.
podla toho ako pises si este mlady, zivot mas pred sebou, tak sa vzchop. Vies kolko ludi to ma este ovela tazsie?
prepac, ale je to tak, verim ze najdes odbornu pomoc.
@anonym_b88586 bude úplne stačiť keď sa nebudeš miešať do témy ktorej vôbec nerozumieš a neublizovat tu zbytočne stále. Píš tam kde vieš o čom píšu.
@anonym_b88586 bude úplne stačiť keď sa nebudeš miešať do témy ktorej vôbec nerozumieš a neublizovat tu zbytočne stále. Píš tam kde vieš o čom píšu.
@1andrea111 a ty si preco mudra? zazila si si podobne? ja ano, a neriesila som to na MK.
@1andrea111 praveze az moc rozumiem a to sem ozaj nepatri, kedze toto nie je vymyslena tema, a autorovi som sa ospravedlnila za to. Pani dokonala dalsia, ako mnohe tu....
@anonym_a1a38d čo to píšeš že má ísť do sveta a pomáhať. On potrebuje zrovna pomoc a až potom keď sa vylieči bude alebo môže pomáhať iným.
Depresia je choroba ktorá sa lieči liekmi - Ad. Po asi mesiaci bude situácia pre pacienta omnoho lepšia.
@anonym_385f74 preto bolo písané, keď mu diagnóza umožní
@1andrea111 a ty si preco mudra? zazila si si podobne? ja ano, a neriesila som to na MK.
@anonym_b88586 áno zažila a veľa o tom viem. A psychické choroby sa nevedia stále ucinne liečiť. To je fakt. Niekomu pomôžu lieky niekomu nie, niekomu pomôže to či ono, niekomu nič. Je to veľmi zložitá téma.
@anonym_b88586 áno zažila a veľa o tom viem. A psychické choroby sa nevedia stále ucinne liečiť. To je fakt. Niekomu pomôžu lieky niekomu nie, niekomu pomôže to či ono, niekomu nič. Je to veľmi zložitá téma.
@1andrea111 ano u lekara nie na MK
@1andrea111 ano u lekara nie na MK
@anonym_b88586 nestojis mi za energiu, choď sa hádať inde.
@anonym_autor Prepac, ale tu si uplne mimo. Ake povzbudenie tu hladas? Ty ocividne potrebujes odbornu pomoc, nejake chlacholenie od cudzich ludi na nete ti nepomoze. Ze ty si este nebol u psychiatra? To, ze mas doma tazku situaciu a nemas pracu atd., to su atgumenty o nicom. Fakt vyhladaj odbornika.
Potrebuješ psychológa alebo psychiatra a lieky. Držím palce aby si našiel šťastie v živote.
toto co popisujes je na lieky, preco si nenavstivil psychiatra, existuju lahke ad, kamaratka mala podobne stavy skoncila na psychiatrii lebo sa chcela zabit, toto nieje sranda, isto existuju ludia ktorym ty chybas, skus pomahat inym ludom
toto co popisujes je na lieky, preco si nenavstivil psychiatra, existuju lahke ad, kamaratka mala podobne stavy skoncila na psychiatrii lebo sa chcela zabit, toto nieje sranda, isto existuju ludia ktorym ty chybas, skus pomahat inym ludom
@lanka999 lieky beriem 2 mesiace si predstav. Ľudia ani nemáte tušenie či som bol alebo nebol niekde a čo mám alebo nemám. Len predsudky všetko. Ja beriem Sertralin 2 mesiace a mám pocit že sa mám ešte horšie. Ku psychiatricke idem za mesiac. Objednávall som sa už na začiatku januára a ako všetko dlho trvá ma frustruje
@lanka999 a ku psychologičke som sa ešte ani len nedostal. Všade sú buď platené sedenia alebo nekonečná čakacia doba. Som z toho všetkého frustrovaný. Od januára mi sľubujú že budem mať sedenie a že sa mi ozvú je koniec marca a nikto sa mi neozval. Ako mám veriť že mi chce niekto pomôcť?
Keď ti je veľmi zle,nechaj sa hospitalizovať
@anonym_autor ty tu píšeš opakovane
@anonym_autor Hospitalizácia!