Závislosť na nakupovaní: Ako prestať s plytvaním peňazí?
Stále nakupujem, nedokážem s tým prestať. Minula som všetky svoje úspory (5000€) a ďalej pokračujem. Všetko, čo mám miniem na sprostosti. Tá radosť, keď mi príde niečo nové... ma k tomu núti. Mám takých 30 jazykových kníh, z ktorých sa neučím, oblečenie, zápisníky, drahé hudobné nástroje, veci na písanie, kadečo... Má to niektorá podobne? Riešili ste to s odborníkom?
Mozno nie si spokojna s nejakou castou zivota tak to kompenzujes niecim co mas pod kontrolou / nakupujes. Skus porozmyslat co ti nefunguje a naprav to.
No ak je to až takto, tak to treba riešiť so psychiatrom. Je to rovnaka závislosť ako čokoľvek iné. Je rozdiel si kúpiť 2 blbosti mesačne pre radosť a minút cele úspory na koniny
Toto by som riesila s odbornikom, kym nebude neskoro a nedostanes sa do exekucii a na ulicu..
@anonym_autor veci ťa zasypú. Všetko, čo nadobudneš, je na začiatku radosť z potom "naveky" starosť - musíš to nejako manažovať, kdesi skladovať, niektoré veci udržiavať, čistiť, umývať...
Myslím, že z toho časom vyrastieš (po zasypaní domácnosti "haraburdím", zopár maľovaniach, či sťahovaniach).
Volá sa to patologické nakupovanie a áno, je to už v tvojom stave na odborníka, rieši to psychiater.
Ja milujem nakupovanie v sekacoch to je moja zavislost..kazdy tyzdem chodim a kupim nieco...ale zacinam to obmedzovat uz rozmyslam aj tam. Zapratane skrine mam
Odborník
Lacnejší ako peniaze čo minas
A je dobré, že si uvadomujes, že nieje to úplne v poriadku lebo nieje..
Držím palce
A aby si našla v živote niečo iné čo ti bude robiť radosť
Niečo skutočné, významné, hlboké 🌹
Zase ty?

Tak a teraz to vsetko predaj a tes sa s toho,ze ti pridu aspon nejake peniaze nazad a hned ich odloz.A zamestnaj sa radsej inou cinnostou,nie kde minut ale kde zarobit.