icon

Problémy s pochopením inzerátov na inzertnom portáli

Včera o 05:39

Ahojte, mám na jednom bežne dostupnom inzertnom portály inzeráty. Všade mám napísané, že kontakt iba písomne, cez formulár/email, že číslo je neaktívne. Zapnem mobil a nájdem od jedného pána 7 neprijatých hovorov, 3 správy a to mi medzitým 2x písal email. Ja hľadám niekoho na dodanie služby a pán si myslí, že ponúkam prácu. Našla som celkovo medzi 14.00 - 18.00 - 16 neprijatých hovorov, väčšinou však z každho čísla po jeden krát, okrem veľmi proaktívneho pána, čo vôbec nepochopil inzerát. Inzeráty sú určené prevažne pre mužov. Oni naozaj nevedia poriadne čítať? Vždy to bolo tak, alebo to je nejaká novinka teraz?

curlie
Včera o 05:59

@anonym_autor toto ma vždy udivovalo. Ako je možné nepochopiť úplne jednoduchý, písaný text...A to muži i ženy...Hlava mi to neberie 🤦🏼‍♀️

anonym_ca2d04
Včera o 06:07

Ved sú to ľudia s nizkym IQ.
.

autor
Včera o 06:13

Ja len pre info, prečo som si dala kontakt cez formulár. Predtým som predávala tovar a tí ľudia nepoznajú hodiny. Volali hocikedy, skoro ráno o pol siedmej, cez obed, neskoro večer, bežne mi zvonil telefón o 22.00 aj o 22.40. Okrem toho začali volať tie automaty a nie, nevolajú zo zahraničných čísel. Naozaj toho bolo veľa. Tak som všade napísala, že kontakt cez ten formulár, cez e-mail. Ja zvyknem odpovedať veľmi flexibilne, kontrolujem aj SPAM. Telefón určený na to je vypnutý a zapínam ho raz za dva dni.

anonym_8e2efd
Včera o 06:20

To sú jednoduchý ľudia, slušne povedané. Oni jednoducho vidia to čo chcú vidieť. Dáš auto na odstúpenie lízingu a oni ho už idú pre neho hneď dnes za akontáciu (medzi sumami rozdiel cca 10tis) lebo oni vidia len tu nižšiu cenu. V salóne mám to iste, normálny zákazníci mi píšu/volaju cez týždeň max do 16:30 (a to sa už ospravedlnia že tak neskoro otravujú) a ta druha skupina nedeľa o 12tej, piatok o 21:30? Prečo nie, ideme sa objednať, ved som tu pre nich …. Už som si na to zvykla, ale zakaždým chytím nervy.

autor
Včera o 06:39
@anonym_8e2efd

To sú jednoduchý ľudia, slušne povedané. Oni jednoducho vidia to čo chcú vidieť. Dáš auto na odstúpenie lízingu a oni ho už idú pre neho hneď dnes za akontáciu (medzi sumami rozdiel cca 10tis) lebo oni vidia len tu nižšiu cenu. V salóne mám to iste, normálny zákazníci mi píšu/volaju cez týždeň max do 16:30 (a to sa už ospravedlnia že tak neskoro otravujú) a ta druha skupina nedeľa o 12tej, piatok o 21:30? Prečo nie, ideme sa objednať, ved som tu pre nich …. Už som si na to zvykla, ale zakaždým chytím nervy.

@anonym_8e2efd predávam svoje kabelky - značkové, na to jednoduchší ľudia nemajú, ver mi. Väčšinou volajú muži, čo chcú darček pre svoju ženu, ale ženy okolo 30tky podľa mńa. To sú ľudia, čo dajp za kabelku 200 eur. A potom je tu dopyt po dodaní služby.

anonym_f32014
Včera o 06:40

@anonym_autor Ja práve z tohoto dôvodu uvádzam pri inzerátoch nereálne telefónne číslo. Lebo človek darmo napíše, že nie telefonický kontakt.... a potom tieto tel. čísla zneužívajú aj rôzni šmejdi.

zojazoja
Včera o 06:58

Asi nepracujes s ludmi, so zákazníkmi. To by si sa eete len čudovala čoho všetkého sú schopní 😅

madeincssr
Včera o 07:11

@anonym_autor joooj, vacsina ludi neodpovie korektne ani na email, kde sa na nieco konkretne pytam a to tak, ze ho strukturujem ako 3 - 4 co najzrozumitelnejsie formulovane, ocislovane otazky. Mnohi ludia su "cisti telefonisti", hned volaju. A u takychto je stupen nedorozumenia este vyssi (hovorit do telefonu vsakovake technicke detaily, typove cisla, cisla dielov, ceny... milion moznosti na omyly).

autor
Včera o 07:19
@zojazoja

Asi nepracujes s ludmi, so zákazníkmi. To by si sa eete len čudovala čoho všetkého sú schopní 😅

@zojazoja pracovala som niekoľko rokov na zákazníckej linke call centra, ver mi, viem, čoho sú ľudia schopní 🙂

anonym_66997e
Včera o 07:28

vyslovene napis NEVOLAT. a musi tam byt cislo?

zojazoja
Včera o 07:29
@anonym_autor

@zojazoja pracovala som niekoľko rokov na zákazníckej linke call centra, ver mi, viem, čoho sú ľudia schopní 🙂

@anonym_autor no tak vidíš 🫠

autor
Včera o 07:37
@anonym_66997e

vyslovene napis NEVOLAT. a musi tam byt cislo?

@anonym_66997e musí tam byť číslo, bez toho to nejde. Ale ja mám také špeciálne, len na tieto účely v starom telefóne, a je vypnutý.

catherinah
Včera o 07:42

Oni necitaju text-popis. Iba vidia inzerat a hned volá.

anonym_1e99ea
Včera o 08:35

Ale, proaim Ta, my podnikame 100 rokov, najviac volani: piatok po 18h, vsetky sviatky-kedykolvek, stedery vecer-najlepsie okolo 18h🙈.
Vsak co, oni maju uz volno, odrobene a my mame funfovat po ich pracovnej dobe, cez pracovnu dobu a furt a stale 😤 a najlepsie zadarmoooo 🤣
Ale, tak, co neurobis pre klienta 🤔😂

rozculena
Včera o 10:20

to si zase ty s tou kabelkou? jedna téma nestačila?

autor
Včera o 10:38
@rozculena

to si zase ty s tou kabelkou? jedna téma nestačila?

@rozculena s akou kabelkou? Ja hľadám službu aktuálne, zadala som dopyt.

rozculena
Včera o 11:06
@anonym_autor

@rozculena s akou kabelkou? Ja hľadám službu aktuálne, zadala som dopyt.

anonym_851e8d
Včera o 11:20

My mame inzos na sockach, je tam uplne jasne aj 3x zdoraznene, co ma clovek spravit, ked ma zaujem..Ze nestaci napisat komentar, treba vyplnit formular.. Napriek tomu je pod kazdym inzosom minimalne 200 komentarov so slovom "zaujem", "info" a pod.. No aspon zvysuju dosah, ze.. Priemerne IQ Slovakov je 96, takze je v podstate vcelku pochopitelne, ze velmi vela ludi neprecita jednoduchy text alebo mu nerozumie.. Nic nove..

autor
Včera o 11:27
@rozculena

@anonym_autor sťažnosti na pochopenie inzerátu

@rozculena názov príspevku mi zmenila AI, ja som ho mala úplne iný. A nie, ten príspevok nie je môj.

anonym_70a7b5
Včera o 15:32

ved je normálne že ludia nečítajú s porozumením , tu na MK je to denne
ja ak niečo predávam ,dám tam falošné číslo a jasne napíšem email alebo formulár a hotovo