Meningitída: Príbeh malej Zuzky Plackovej a jej boja
Baby od kedy dala Zuzka von to video co bolo jej dcerke, normalne som vydesena uz niekolko hodin. Ani som nevedela ze je takato hnusna choroba co sa da tak jednoducho zamenit s obycajnou viroziu/chripkou. Zivot ohrozujuci stav do par hodin. Uz kazde jedno prechladnutie a teplotu budem v strese.
ty si nevedela, ze je menigitida? To ako fakt? A co si do teraz zila v jaskyni? Ked bol moj syn malicky a mal teploty, vzdy ho obvodna ako na prve vysetrovala na tuto chorobu. Priznaky som mala nastudovane skor ako sa narodil, ma fatalne nasledky.
@anonym_autor akoze ok smutne ak je dieta chore,urcite to kazdu mamu potrapi riadne.
Ale v tomto pripade za tym nic ine nevidim len dalsie zvidetelnenie sa samej seba. Chcela byt zas vsade aj v chladnicke. A nech mi niekto povie ze to tak nebolo.
@anonym_autor ešte ze tu Zuzku vôbec mame! 🙏
Vieš, že si aj iné choroby? Osypky? Rubeola, čierny kašeľ, zaskrt? A potom 5,6,7 choroby? Jaj, ci kým ich nedostane araňka, a plackova na tom nezarobi na storkach, tak sú tabu?
@anonym_autor ešte ze tu Zuzku vôbec mame! 🙏
Vieš, že si aj iné choroby? Osypky? Rubeola, čierny kašeľ, zaskrt? A potom 5,6,7 choroby? Jaj, ci kým ich nedostane araňka, a plackova na tom nezarobi na storkach, tak sú tabu?
@anonym_cbd26f proti tym co si vymenovala sme ockovani.
ty si nevedela, ze je menigitida? To ako fakt? A co si do teraz zila v jaskyni? Ked bol moj syn malicky a mal teploty, vzdy ho obvodna ako na prve vysetrovala na tuto chorobu. Priznaky som mala nastudovane skor ako sa narodil, ma fatalne nasledky.
@anonym_564b4b nevedela som ze sa to moze javit ako obycajna vyroza a rozhoduju hodiny, nie dni.
@anonym_autor akoze ok smutne ak je dieta chore,urcite to kazdu mamu potrapi riadne.
Ale v tomto pripade za tym nic ine nevidim len dalsie zvidetelnenie sa samej seba. Chcela byt zas vsade aj v chladnicke. A nech mi niekto povie ze to tak nebolo.
@anonym_9b325d ja riesim tu chorobu, nic ine.
@anonym_564b4b nevedela som ze sa to moze javit ako obycajna vyroza a rozhoduju hodiny, nie dni.
@anonym_autor ved to su tie zakladne atributy..
@anonym_9b325d esteze nikoho na svete netrapi, ze si to myslis 😃
@anonym_autor aj proti meningitide sa ockuje uz roky rokuce🤔🤔🤔
@anonym_autor ved to su tie zakladne atributy..
@anonym_564b4b ved ano, a vravim ze som o tom doteraz nevedela. Preto som vystrasena.
@anonym_autor aj proti meningitide sa ockuje uz roky rokuce🤔🤔🤔
@vevesh ano, ale povinne iba proti tomu jednemu typu.
@anonym_564b4b nemyslim si ze si s kazdou teplotou isla k obvodnej. Tu sa bavime o tom, ze rano je dieta uplne zdrave a vecer zivot ohrozujuci stav.
@vevesh ano, ale povinne iba proti tomu jednemu typu.
@anonym_autor cele ockovanie proti meningitide je nepovinne. Ale ja som nevahala a dala zaockovat vsetky typy
@anonym_autor ovela horsie osudy deti inych rodicov s tebou nerobia nic?
Napr neockovane dieta co lapne polio
@martinmmartin vystrasilo ma to pre to, ze mam dve male deti a vraj je to na SR teraz rozsirene. Podla mna je super, ze Zuzka Plackova spravila tomu taku osvetu, ja jej za to dakujem. Co si o tom myslia ostatni, ma absolutne netrapi.
@anonym_autor uff veľmi smutné že ťa dala do pozoru až Zuza...
Vírusy a baktérie detské vážne ochorenia....si pozri radšej na adekvátnych stránkach....
Keď som mala ja malé deti čerpali sme info v časopise a profesionálne články to boli👌...
A ja od môjho detstva viem, že zápal mozgových blán, zápal obličiek a pľúc sú život ohrozujúce stavy bábätiek a malých detí... taktiež zápal stredného ucha...
rôzne hnačky detto ....
Netreba písať diskusie o zuze
@anonym_autor cele ockovanie proti meningitide je nepovinne. Ale ja som nevahala a dala zaockovat vsetky typy
@michaelam2 aj ja dam. Da sa proti vsetkym typom naraz, ci treba kazdu zvlast?
Uf, no ja neviem, ci to vobec je pravda.
@anonym_autor uff veľmi smutné že ťa dala do pozoru až Zuza...
Vírusy a baktérie detské vážne ochorenia....si pozri radšej na adekvátnych stránkach....
Keď som mala ja malé deti čerpali sme info v časopise a profesionálne články to boli👌...
A ja od môjho detstva viem, že zápal mozgových blán, zápal obličiek a pľúc sú život ohrozujúce stavy bábätiek a malých detí... taktiež zápal stredného ucha...
rôzne hnačky detto ....
Netreba písať diskusie o zuze
@brendaa dalo ma to do.pozoru preto, lebo sa to na prvy pohlad javi ako obycajna viroza a rozhoduju hodiny. Hnacky, zapaly stredneho ucha spoznas.
@michaelam2 aj ja dam. Da sa proti vsetkym typom naraz, ci treba kazdu zvlast?
@anonym_autor su dva typy vakcin - bexsero a nimenrix. Bexsero su 2-3 davky (podla veku dietata) a nimenrix jedna davka. Picha sa spolu s bexserom.
A to ťa baví žiť v strachu?
Pochybujem, že malá Plačková meningitídu.
Z viacerých dôvodov
To sme sa teda dožili, že Plačková robí osvetu…
Meningitída je infekčné ochorenie. Vzhľadom k tomu, že René si tam a preč chodil ako na bežiacom páse a nemal nikdy ani rúško, tak akosi neverím, že mala malinká meningitídu.
@brendaa dalo ma to do.pozoru preto, lebo sa to na prvy pohlad javi ako obycajna viroza a rozhoduju hodiny. Hnacky, zapaly stredneho ucha spoznas.
@anonym_autor no práveže tu nejde či spoznáš a si lekár TY... U malých babatiek to ide veľmi rýchlo.... zápal obličiek a nedajbože sepsa... atď...
Hnačky? Rozvrátene prostredie behom chvíle...... Zápal stredného ucha u tak malého dieťaťa nemáš šancu spoznať...z "virózy" obyčajnej nádchy a do týždňa zápal stredného ucha...
V ambulancii u pediatra možno si si ani nevšimla keď choré dieťa vyšetrí ...tak urobí jednoduchý úkon a to opatrne pritiahne bradu dieťaťa k hrudníku....predklon a ten sa pri zápale mozgových blán nedá urobiť..... keďže jeden z príznakoch je aj stuhnutý krk .....
Dieta malo jeden horucku a uz isla na pohotovost ?? hmmm
A este k tomu jej materinsky instikt ??hmmm
S takym malym babatkom chodim kade=tade a plus manzel chodi po koncertoch a medzi ludi akych chodi= riziko chorob na 100% ,ze donesie nieco domov...
A teraz sa hra na hrdinku ...a varuje mamicky...ach jaj,ta zenska je masaker ..
@anonym_autor nie meningitida nie je obycajna viroza a urcite sa tak neprejavuje, ma kooopu priznakov podla ktorych zistis ze to nie je ok, preto aj hned sli do nemocky
@anonym_autor aj proti meningokokom existuje očkovanie, aj kmene B aj ACWY
@anonym_autor nie meningitida nie je obycajna viroza a urcite sa tak neprejavuje, ma kooopu priznakov podla ktorych zistis ze to nie je ok, preto aj hned sli do nemocky
@anonym_d67b85 no veď práve, že to nie je obyčajná choroba. Prečo si tam teda chodil René ako na klavír a bez ochranných pomôcok? Overovala som si to teraz aj na nete, pri meningitíde je vo väčšine prípadov zákaz návštev. Dovolený je jeden rodič, zväčša matka, ktorý musí dodržiavať prísne hygienické návyky, dieťa je umiestnené na JIS. Zvláštne to je celé.

@anonym_autor ovela horsie osudy deti inych rodicov s tebou nerobia nic?
Napr neockovane dieta co lapne polio