Ako bezpečne platiť kartou na internete?
Ahojte ako najbezpecnejsie platit cez internet kartou ak nemam virtualnu kartu? Ak neulozim kartu nikde na stranku/appku, platim len jednorazovo a limit na internetove platby znizim je to bezpecne?
Áno.A ešte keď nastavis,aby sa kartou dalo platiť iba tak,že hoci aj 1 cent musíš potvrdiť heslom,pinom alebo biometriou cez appku banky tak je to bezpecne
@doriiis mam fio banku, epin vyzaduju len eu stranky, neviem tam nic nastavit :/
Aj ja mám fio banku.Ak neplatím cez Google pay tak každú platbu kartou musím potvrdiť cez appku
Aj ja mám fio banku.Ak neplatím cez Google pay tak každú platbu kartou musím potvrdiť cez appku
@doriiis cez banking sa to neda nastavit? Appku nemam
Neviem,ja mám appku.Tam si vieš nastaviť úplne vsetko
V nastavení FIO vieš vypnúť povolenie na platby na internete bez 3D secure ale to tiež nie je riešenie na všetko, lebo mimo EÚ stránok nebudeš vedieť platiť a dokonca aj nejaké slovenské nepodporujú 3D secure.
Ja mám FIO ale na internetové platby už používam Revolut.
Ukladanie karty tiež nie je 100% ochrana ak ju dáš podvodníkovi on si ju uloží bez tvojho povolenia.
Ten internetový limit je dobrá vec drž si ho nízko a len pri väčšom nákupe zvýš.
Ďalšia možnosť založ si cez net druhý účet vo FIO a k nemu daj vydať kartu, máš to všetko bezplatne.
Potom si na ten účet budeš pre posielať potrebnú sumu a platiť druhou kartou. Aj keď by si musel zablokovať kartu kvôli zneužitiu tak vieš fungovať v obchodoch normálne s hlavnou plastovou kartou.
Tiez mam fio, platby na internete mam zrusene, iba ked potrebujem nieco zaplatiť, tak si ich zapnem a potom opat vypnem. Niekedy sa zabudnem a čudujem sa, že platba nepresla 😂

Áno.A ešte keď nastavis,aby sa kartou dalo platiť iba tak,že hoci aj 1 cent musíš potvrdiť heslom,pinom alebo biometriou cez appku banky tak je to bezpecne