icon

Ako bezpečne platiť kartou na internete?

28. máj 2025

Ahojte ako najbezpecnejsie platit cez internet kartou ak nemam virtualnu kartu? Ak neulozim kartu nikde na stranku/appku, platim len jednorazovo a limit na internetove platby znizim je to bezpecne?

doriiis
28. máj 2025

Áno.A ešte keď nastavis,aby sa kartou dalo platiť iba tak,že hoci aj 1 cent musíš potvrdiť heslom,pinom alebo biometriou cez appku banky tak je to bezpecne

autor
28. máj 2025
@doriiis

Áno.A ešte keď nastavis,aby sa kartou dalo platiť iba tak,že hoci aj 1 cent musíš potvrdiť heslom,pinom alebo biometriou cez appku banky tak je to bezpecne

@doriiis mam fio banku, epin vyzaduju len eu stranky, neviem tam nic nastavit :/

doriiis
28. máj 2025

Aj ja mám fio banku.Ak neplatím cez Google pay tak každú platbu kartou musím potvrdiť cez appku

autor
28. máj 2025
@doriiis

Aj ja mám fio banku.Ak neplatím cez Google pay tak každú platbu kartou musím potvrdiť cez appku

@doriiis cez banking sa to neda nastavit? Appku nemam

doriiis
28. máj 2025

Neviem,ja mám appku.Tam si vieš nastaviť úplne vsetko

maranco
28. máj 2025

V nastavení FIO vieš vypnúť povolenie na platby na internete bez 3D secure ale to tiež nie je riešenie na všetko, lebo mimo EÚ stránok nebudeš vedieť platiť a dokonca aj nejaké slovenské nepodporujú 3D secure.
Ja mám FIO ale na internetové platby už používam Revolut.

Ukladanie karty tiež nie je 100% ochrana ak ju dáš podvodníkovi on si ju uloží bez tvojho povolenia.
Ten internetový limit je dobrá vec drž si ho nízko a len pri väčšom nákupe zvýš.
Ďalšia možnosť založ si cez net druhý účet vo FIO a k nemu daj vydať kartu, máš to všetko bezplatne.

Potom si na ten účet budeš pre posielať potrebnú sumu a platiť druhou kartou. Aj keď by si musel zablokovať kartu kvôli zneužitiu tak vieš fungovať v obchodoch normálne s hlavnou plastovou kartou.

adonish
29. máj 2025

Tiez mam fio, platby na internete mam zrusene, iba ked potrebujem nieco zaplatiť, tak si ich zapnem a potom opat vypnem. Niekedy sa zabudnem a čudujem sa, že platba nepresla 😂