Ako presvedčiť rodičov, aby mi dovolili Instagram?
Dobrý deň chcela by som radu, pred rokom(v 14 rokoch som mala Instagram) a proste písala som si s chalanmi a nesprávala som sa dobre vtedy, a mama mi pochopiteľne zatrhla a vymazala Instagram. Teraz už tomu chápem prečo to spravila aj to všetko a teda po roku som ju znova chcela poprosiť o neho. Nemám problém ani s kompromismi napr. Že sa stiahne na jej telefón a raz za čas si pozriem, pridám nejakú fotku z niekade. Alebo na môj mobil a dať jej heslo aj tu novú rodičovsku kontrolu .. proste nemám problém s hociakym kompromisom. Stále jej pomáham aj všetko.. no keď sa jej na to spýtam je strašne podráždená a nechce mi ho dovoliť a už neviem čo mám robiť. Mne ho ani tak netreba ale určite by som bola radšej keby som ho mala.
@benimnadir veď preto som sa spýtala čo je podľa jej mami proste vyzívavé oblečenie.
@benimnadir no nepúšťala má ani von, nesúhlasí s frajerom v tomto veku a všetko len neviem jak naspäť nabrať dôveru už rok som ani raz nezaklamala odvtedy
@gulicka277 no napríklad asi tie crop topy hlavne
@benimnadir ale to neboli hole fotky to vôbec, ale v tom crop tope v šatách obtiahnutých a takto
A čo si dávala na ten Instagram keď ti nechcela teda už potom ten ig dovoliť?
@gulicka277 no jasne. A ked je slecna rozumna, preco jej nedoverovat? Ved to ma viac skody ako uzitku. Aj moja mama mojej tete na to stale reagovala tak, ci je normalna.
@gulicka277 asi ze mama chce svojmu dietatu dobre na rozdiel od tvorcov aplikacie, ktori vekovy limit stanovia na zaklade ktoviecoho...? Mama si pozna svoje dieta a vie, co uz zvlada a co este nie - a zvladanie instagramu rozhodne nie je to, ze technicky zvlada tam pridavat prispevky.
Mam doma dve teenagerky a tiez nemaju mobily dost obmedzene a vela sa rozpravame. A nie, nezakazujem im vsetko do 18-ky. No viem, co je pre ne ok a co este nie. Vsetko by mohli, ale nie vsetko im osozi 😉
@gulicka277 no svoje fotky v tých veciach. A proste ja chodím na 5 ročný gympel a ako to chodí tak jeden chalan ma začal chcieť a vtedy som mala ig a písala som si s ním a tak ďalej a chodili sme spolu a nejak to zistila aj z archivu na insta ja si myslím že v 14 vzťah je v pohode ked sme len slušne sa sli prejsť, na čaj, objatie pusa a to je tak Max všetko.. a vadilo jej že mi vypisujú chalani a to všetko tie fotky
@oblaacik mne by toto proste nenapadlo. Má svoj telefón tak nech tam robí ja ju akurát môžem sledovať na tom instagrame a povedať jej keď sa mi niečo nebude páčiť
@mamatroch ja by som tiež s maminou chcela sa tak rozprávať o veciach otvorene všetko jej vravieť, ale viem že s väčšinou má problém ale viem že to chce myslieť v dobrom ale..
@mamatroch s tým súhlasím že si pozná svoje dieťa ale prečo teda to dieťa nejde za ňou s týmto problémom a neporozprava sa s nou o tom a píše to anonymne sem. Toto práve kazí tú komunikáciu a dôveru medzi dieťaťom a dcérou. Ak slečna je na toľko rozumná a vie že to tak už robiť nebude ponaučila sa tak pravdepodobne už neni problém v nej ale v jej mame a má problém s tým že to dievča vyrástlo a ona ju stále berie ako malé dieťa myslím od 10 nižšie.
@gulicka277 ja by som tak strašne jej chcela všetko rozprávať ako niektoré baby ale viem že aj tak sa bude zastávať opačne proste. Viem že sa stará veľmi a záleží jej ale nepáči sa mi že naozaj chcem ten Instagram aj v kompromisoch a proste prečo sa nemôžme normálne porozprávať..
@gulicka277 lenže si treba uvedomiť v akej dobe žijeme. Dievčatá zavesia na internet hocičo,alebo pošlú do správy a potom keď ich niekto začne vydierať tak je zle...rozumiem že keď nemá instagram a neoblieka sa ako šlapka tak je v tejto dobe outsider..ale mama sa ju možno snaží len ochrániť.V jej veku by som to isto prežívala aj ja. Teraz ako mama sa jej nečudujem.No ale zase určite by nezaškodil kompromis
@dagas preto som sa pýtala na to oblečenie ale zas ťažko povedať či nám naozaj hovorí všetko alebo iba to čo chceme počuť 🤷🏻♀️ nevidím do toho a nechcem zasa hovoriť niečo negatívne o jej mame keď možno naozaj na to má dôvod.
@dagas ja všetkému rozumiem jej obávam a tak ale keď už si myslím že insta na jej mobile je už dosť tvrdý a spravodlivy kompromis
@gulicka277 Všetko kvôli čomu to nastalo som napisala
No o tom vzťahu si jej asi povedať mala 🤷🏻♀️ aj keby na teba nahučala ale lepšie je sa to dozvedieť od teba ako z telefónu. Možno preto aj bola sklamaná že si za ňou s niečím tak dôležitým neprišla
A ďakujem že mi pomáhate aspoň ju lepšie pochopiť viem že musím povedať pravdu inak mi nebudete vedieť pomoct
@gulicka277 no ja som jej to vravela nedozvedela sa to z telefónu ibaze v tedy som s ním bola týždeň a proste ja som jej to povedala nasrala sa a všetko zmazala
Už dnes vďaka tomuto nie sme spolu..

@gulicka277 keď budeš mať vlastné dieťa, ktoré pridáva na net holé fotky alebo niečo podobné tak zmenis názor na to súkromie..proste mama jej prestala veriť 🤷