icon

Ako riešiť podvodné platby cez Google Play?

13. aug 2025

Ahojte, dnes mi začali chodiť správy o platbe 12 € s popisom „google play gameasy.sk – modry konik“. Hneď som volala na podporu Koníka, lebo som si myslela, že je to niečo od nich, ale povedali mi, že s tým nemajú nič spoločné a nič takéto neponúkajú. Je to teda podvod a podvodník len zneužil modrý koník, asi aby to pôsobilo dôveryhodnejšie.

Našla som, že k tomu patrí číslo +421 265 413 561 (Blue Orange, s.r.o.) a na internete je kopec ľudí, ktorým to strháva peniaze každý týždeň. Vraj stačí niekde kliknúť, ale ja si fakt nepamätám, že by som niečo také potvrdila.

Som v tomto úplne technicky nezdatná a neviem, či mám ísť rovno za operátorom alebo do banky. Máte s tým niektorá skúsenosť? Ako to riešiť, aby mi už nič nestrhávalo? Žiadne podrobnejšie informácie už ku tomu nemám...

chrobak7
13. aug 2025

@anonym_autor Nastav si na platobnú kartu limit 1 € a tým pádom ti nebudú môcť strhnúť tú platbu.

Ale niekde si musela niečo zaplatiť, niečo si kúpiť, hoci len za 1 € a zaviazala si sa platiť tú službu pravidelne. Tá stránka si zapamätala údaje z tvojej karty a teraz si inkasuje platbu.

Aj tu je k tomu diskusia, prečítaj si to:

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/ako-zastavit-strhavanie-penazi-za-hru-gameasy/

autor
13. aug 2025
@chrobak7

@anonym_autor Nastav si na platobnú kartu limit 1 € a tým pádom ti nebudú môcť strhnúť tú platbu.

Ale niekde si musela niečo zaplatiť, niečo si kúpiť, hoci len za 1 € a zaviazala si sa platiť tú službu pravidelne. Tá stránka si zapamätala údaje z tvojej karty a teraz si inkasuje platbu.

Aj tu je k tomu diskusia, prečítaj si to:

@chrobak7 ďakujem

rozculena
13. aug 2025

tuto ludia píšu,že iba zavreli reklamu a potom im začalo strhávať peniaze,mňa by zaujímalo,ako sa dostali k číslu karty a k pinu
https://www.vyhladavaniecisla.sk/cislo/42126541...

alenamihal
13. aug 2025

Neviem aku mas banku,ale zablokuj ich a nebudu ti brat peniaze...ja mam Fio a hned na appke som blokla obchodnika ..aj tak som zaklokovala kartu radsej...

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
anonym_2fbd4b
13. aug 2025

neviem, ale po poslednych skusenostiach by som sa nedivila, keby s tym ten neparnokopytnik aj niečo ma

liz_lemon
13. aug 2025
@rozculena

tuto ludia píšu,že iba zavreli reklamu a potom im začalo strhávať peniaze,mňa by zaujímalo,ako sa dostali k číslu karty a k pinu
https://www.vyhladavaniecisla.sk/cislo/42126541...

@rozculena pin k internetovym platbam nepotrebujes
a never tomu, ze niekto si nieco pozera, a zrazu mu zacnu stahovat platby, ti ludia sa sami niekam zaregistruju, nic si neprecitaju, a potom sa cuduju

ibaluc
28. nov 2025
@liz_lemon

@rozculena pin k internetovym platbam nepotrebujes
a never tomu, ze niekto si nieco pozera, a zrazu mu zacnu stahovat platby, ti ludia sa sami niekam zaregistruju, nic si neprecitaju, a potom sa cuduju

@liz_lemon tak prave sa to stalo aj mne, mam 33 rokov a toto je prvykrat co somnou niekto takto vybabral - googlim teda ze co to je a vyskocila mi tato konverzacia. Nikde ziadne platobne udaje clovek nemusi dat, peniaze strhava cez operatora - takze pridete na to kludne az po mesiaci pri platbe faktury ked uz mate peknu napočítanu sumu k fakture navyše.
Naozaj neviem kde a ako sa toto mohlo stat. Ale je strasne kolko ludi nachytaju pricom oni o nicom netusia.