icon

Ako riešiť zverejnenie fotiek bez súhlasu na Facebooku?

7. jan 2026

Urobila som obrovskú chybu. Chcela som pomôcť 1 mamke na Vianoce s hračkami a vetrovkou pre syna, čo darovala 1 mamička cez net. Vzala som jej ich, ona však chcela fotku, tak som jej poslala v dobrej viere a teraz ich daná mamička rozvešala bez súhlasu po Fb, ako ona pomohla. Prosila som ju, nech fotky nezverejňuje, lebo mamka má podmienky, aké má a chce mať pokoj od ex.
Nepotrebujem ešte viac znosiť, ale radu ako to riešiť?!

maca1984
7. jan 2026

Fotky osôb si poslala či ako ? Nerozumiem celkom

thereisabear
7. jan 2026

Nahlásiť fotku?

autor
7. jan 2026
@maca1984

Fotky osôb si poslala či ako ? Nerozumiem celkom

@maca1984 áno, chcela vedieť kam to ide.

koniarova
7. jan 2026

Nechápem. 🤷

maca1984
7. jan 2026
@anonym_autor

@maca1984 áno, chcela vedieť kam to ide.

@anonym_autor napíš tej dotyčnej s prosbou, nech tie fotky stiahne.
Ak nestiahne, skúsila by som nahlásiť fb.

autor
7. jan 2026
@maca1984

@anonym_autor napíš tej dotyčnej s prosbou, nech tie fotky stiahne.
Ak nestiahne, skúsila by som nahlásiť fb.

@maca1984 písala som jej, odpoveď bola, že ona jej darovala vetrovku a chce si to zverejniť. Myslíš, že FB stiahne? Skúsim

maca1984
7. jan 2026
@koniarova

Nechápem. 🤷

@koniarova Mara darovala vetrovku a hračky. Autorka to vzala pre Janine deti. Ale Mara chcela vidieť fotky komu tie veci idú, a tie fotky Mara zavesila na fb.

maca1984
7. jan 2026
@anonym_autor

@maca1984 písala som jej, odpoveď bola, že ona jej darovala vetrovku a chce si to zverejniť. Myslíš, že FB stiahne? Skúsim

@anonym_autor myslím si, že nestiahne. Ale za pokus nič nedáš.
Darkyňa sice pomohla vecami, ale môže narobiť " úžasnú " šarapatu. Ak toto nechápe, tak je ....

maca1984
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ešte mi napadlo- ak to zverejnila v skupinách, skús napísať administrátorom. S tým, že vysvetlíš situáciu.

koniarova
7. jan 2026
@maca1984

@koniarova Mara darovala vetrovku a hračky. Autorka to vzala pre Janine deti. Ale Mara chcela vidieť fotky komu tie veci idú, a tie fotky Mara zavesila na fb.

@maca1984 ďakujem. 🙏🙏🙏🙏 A prečo nepožiadala Maru, aby fotky stiahla?

maca1984
7. jan 2026
@koniarova

@maca1984 ďakujem. 🙏🙏🙏🙏 A prečo nepožiadala Maru, aby fotky stiahla?

@koniarova kuk vyššie

autor
7. jan 2026
@maca1984

@anonym_autor ešte mi napadlo- ak to zverejnila v skupinách, skús napísať administrátorom. S tým, že vysvetlíš situáciu.

@koniarova však som písala, že som ju vopred upozornila, aby nezverejňovala fotky, ani nič a aj teraz som ju o to žiadala.

@maca1984 idem skúsiť, vďaka.

anonym_6bc2e0
7. jan 2026

Keď už si posielala fotky mala si zakryť tváre, čo raz dáš na net už nemáš pod kontrolou žije si to vlastným životom.
Skôr by mohla fotku nahlasovať tá osoba ktorá je na fotke, tej by skôr FB vyhovel ako tretej cudzej osobe.

koniarova
7. jan 2026
@maca1984

@koniarova kuk vyššie

@maca1984 aha. Už čítam.

thereisabear
7. jan 2026
@anonym_autor

@koniarova však som písala, že som ju vopred upozornila, aby nezverejňovala fotky, ani nič a aj teraz som ju o to žiadala.

@maca1984 idem skúsiť, vďaka.

Nahlás, že sú fotky ukradnuté alebo čo. To už by mali riešiť. Nechápem, ako niekomu napadne zverejňovať fotky cudzieho dieťaťa 🤦‍♀️

autor
7. jan 2026
@thereisabear

Nahlás, že sú fotky ukradnuté alebo čo. To už by mali riešiť. Nechápem, ako niekomu napadne zverejňovať fotky cudzieho dieťaťa 🤦‍♀️

@thereisabear toto vedieť, tak jej nič nepošlem. Poučila som sa.