Ako spojazdniť wifi od Digi alebo Telecomu?
Ahojte, dala som si od Digi optický internet a internetovú tv. Nejwki dvaja technici z telecomu mi potiahli kábel do obývačky. Ani bu ani mu, strašné drzí a nevrli boli, ešte aj medzi sebou sa hádali. Ja som z týchto veci jeleň. Pripevnili mi takú zásuvku na stenu, do ktorej ide ten kábel z chodby paneláku. V druhej zastávke je zapojený predpokladám router, z tej zásuvky ide kábel do routra. Na routri je nalepený štítok, na ktorom je ip adresa 192.168.1.1 a je tam ešte meno: admin a heslo:xxx.
Prosím vás, ako to nám spojazdniť, aby mi wifi fungovalo? Ešte tam mám jeden kábel, ten som dala do routra a do notebooku, ale vôbec mi nechce načítať tu ip adresy. Predpokladám, že mi ju má načítať a potom zadam meno a heslo. Či to nejako inak funguje? Prosím ak viete poradiť...
Ešte v pondelok ku na ďalší pán z Digi doniesť predpokladám zas nejakú "krabičku" k tv, cez ktorú nápojom telku na wifi. Ale to wifi mi nejde...
áno to je len pre TV, počkaj v pondelok čo ti donesú a vtedy trvaj na zapojení
@maranco no mňa svihne. A toto od tv má byť zapojené aj priamo do telky či telka môže byť inde? Či to musí byť všetko pokope?
Tak potom nemáš router ale asi len box na tv programy
@maranco lebo takto mne povedali v kancelárii Digi, že to je bezdrôtové, že to si sparujem telku s Digi. A ja som si to dala kvôli tomu, že telku chcem mať na inom mieste ako predchádzajúci majitelia.... Čiže na jednej strane izby som chcela mať internet a bacibej strane izby telku, lebo tam kde chcem mať telku, tam sa nedajú dostať tie káble, lebo by to šlo cez stred izby
Ten box pripojíš do telky cez HDMI kábel, a varianta
1. do dierky z názvom LAN pichneš kábel na internet od routra
2. alebo sa prepoja cez WiFi, (len to zbytočne vyžaruje do vzduchu keď pozeráš TV)
Hrozné. Mali ti to spojazdniť, aspoň to wifi a potom telka by sa pripojila...volať nech pošlu technika a nech si spraví prácu poriadne...ja mám od Telecomu, tiež sa na to vysrali...ale volala som tam a ešte v ten večer, či sa mi chcelo či nie musel ten istý technik prísť a spojazdniť mi to...hlavne, že som 30€ zaplatila za inštaláciu 🤣🤣🤣
@maranco prosím ťa. Toto je izba. Tam kde je telka, nie je zastávka na elektriku, čiže budem mať predlžovacku. Tam kde je napísané wifi router som chcela dať teda ten router. Ale teraz tam mám ten tv box ako vravíte. Teraz ako mám ten box dať k telke? Dúfam, že sa to dá cez wifi, lebo nechcem telku presúvať k tomu boxu.
@earlgrey ani mi nehovor. Ja som tam vtedy ani nemala notebook. Lebo tá pani v kancelárii mi povedala, že oni mi na tých káblovch, čo mám teraz, dajú inú koncovku a hotovo. Pritom u mňa boli hodiny a vŕtali do steny a dávali iný kábel.
@earlgrey no podľa toho, čo tu píšu, toto nie je wifi ale tv box. Ja som tiež bola v Tom že to je wifi. No ja dom z toho jeleň, chlapa nemám .. .
@maranco no cez wifi sa to dúfam bude dať napojiť bez toho, aby som k tomu presúvala telku...
V každom prípade idem počkať čo mi donesie v pondelok a ak to nebudú chcieť spojazdniť, tsk zavolám do Digi nech mi niekoho pošlú...
@maranco ešte som doplnila rozloženie izby, tam sú dvere, preto mne sa nedá ťahať ten kábel z chodby až k telke, lebo mi to šlo jedine odveci po stene 🤔😡 ja som myslela, že na jednej stene môže byť router s internetom a na druhej stene pri telke ten tv box...
Áno, toto, čo máš vyzerá ako TV box ale potom by si tam nemala nálepku s wifi udajmi nie?...veď odfoť to, čo máš doma...samozrejme bez nálepky 😀
@earlgrey nie dom tam teraz... Ešte tam nebývam...
@earlgrey ako tiež sa čudujem prečo je tam meno heslo nalepené, tak to má brať na wifi routri nalepené...
Ja mám router na jednej strane izby a tv box na druhej, pri telke...takže určite sa to dá, len in trebalo povedať ako to chceš...
@earlgrey takže toto mám
@earlgrey a máš internetovú tv?
Toto mi príde ako router 🤷♀️ ja mám sice iný, už 3 roky starý ale box na TV mám taký ako ty len bez tych svetiel a popisu...hmmm a ano mám optiku a aj telku internetovú...tak neviem...možno niečo nové...
Inac ak si v panelaku (vela bytov), tak vela stastia s wifi pripojenim k telke (alebo hocikam)... Lebo teda co mam na bytoch wifi, tak kedze kadzy ma wifi, tak sa dost rusia... na pracu je to ok (browsovanie), ale na tv signal... neviem neviem... ja mam aj v dome radsej vsetko na kabel...
Henta krabica bude asi iba prevodnik opticky na elektricky (ten tenky kabel je optika, ten "LAN" je elektricky... z toho asi pojde nejaky kabel do dalsej krabicky, kde bude wifi router s internetom... tuto podla mna wifi nebude. Ak nemas nic ine, tak zatial ti internet ked tak pojde len po pripojeni kablom k notebooku
@zic chcela dom aj ja káblovú, ale keďže som premiestnila televízor, ako je na jednej foto, tak som sa rozhodla hore bez káblovú tv, keďže má pani presviedčala, že to je jednoduché, že sa to nápoji... Akože keď mi teraz donesú wifi router, tak aj tak nechápem, či sa bude dať zapnúť telka do elektriny a napojiť sa na wifi. Podľa mňa tento čierny tv box na ísť do telky, či nie?
Teoreticky to super funguje, keby nebolo rusenie od susedov... Ale mozno ta zbytocne strasim - uvidis... ked tak budes musiet kupit kabel (dost dlhy, niekde v elektre) a popri stene to natiahnut az k telke...
Tato jedna mala krabicka vyzera byt, ze ma len 1 vyvod LAN... ak ich nema viac z inej strany, ktoru si neodfotila... To je dost malo, respektive tam prasknes iba 1 zariadenie...
Takze si myslim, ze ti daju dalsiu krabicu (normalny wifi router), ktory bude mat za 1 jednu podobnu dierku "WAN" a 4 zlte dierky - uplne rovnake s nazvov LAN1... LAN4. A ty tym kratkym kablom z tejto krabicky prepojis ten dalsi router do LAN1 napriklad alebo mozno do WAN, ale skor myslim, ze do LAN1 (napriklad)...
A z toho druheho ruoutera mozu ist dalsie 3 kable... napriklad do telky, do set top boxu, do playstation alebo hocikam inam...
Teoreticky by si asi 1 zariadenie (notebook / tv) vedela zapojit priamo sem, ale tu asi nie je wifi a tak isto uz by si potom nenapojila nic ine... ale musel by som vidiet cely "setup" toho... ja mam vsetko od telekomu a mam len 1 router... opticky... takze toto je taka teoria, kde neviem presne vsetko ako mas 🙂
@zic z ďalších strán nie je nič... Takže podľa teba bude treba kábel ťahať k telke? Tomu dom sa chcela vyhnúť, keďže tie steny sú tak nešťastne riesene
Kabel sa da natiahnut pozdlz stien k TV a tam si mozes umiestnit aj router.
Su prechodove listy,kde moze ist kabel.

Musíš sa dostať do nastavený toho routra na to funguje to cislo