Ako spojazdniť wifi od Digi alebo Telecomu?
Ahojte, dala som si od Digi optický internet a internetovú tv. Nejwki dvaja technici z telecomu mi potiahli kábel do obývačky. Ani bu ani mu, strašné drzí a nevrli boli, ešte aj medzi sebou sa hádali. Ja som z týchto veci jeleň. Pripevnili mi takú zásuvku na stenu, do ktorej ide ten kábel z chodby paneláku. V druhej zastávke je zapojený predpokladám router, z tej zásuvky ide kábel do routra. Na routri je nalepený štítok, na ktorom je ip adresa 192.168.1.1 a je tam ešte meno: admin a heslo:xxx.
Prosím vás, ako to nám spojazdniť, aby mi wifi fungovalo? Ešte tam mám jeden kábel, ten som dala do routra a do notebooku, ale vôbec mi nechce načítať tu ip adresy. Predpokladám, že mi ju má načítať a potom zadam meno a heslo. Či to nejako inak funguje? Prosím ak viete poradiť...
Ešte v pondelok ku na ďalší pán z Digi doniesť predpokladám zas nejakú "krabičku" k tv, cez ktorú nápojom telku na wifi. Ale to wifi mi nejde...
@earlgrey nie dom, som z Liptova, ale si zlatá... Určite ho poprosim...
No jedine digi to to urobi.ak si si instalaciu objednala.
@natalka13 no tak to ani neviem...aj to nejdem automaticky tsk im budem volať, nech mi niekoho pošlú...
Ak si chceš pozrieť ako to vyzerá v tvojom okolí s WiFi sieťami, koľko je tam voľného priestoru nainštaluj si aplikáciu https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
povol na mobile WiFi, aj polohu spusti aplikáciu, daj ikonku Scan a v hornom riadku namiesto All vyber 2.4GHz a ukáže ti graf, urob obrázok, to isté aj s 5GHz (tam bude viac miesta)
@maranco ďakujem, si milý, ale to už je nás moje schopnosti momentálne, už som totálne vyčerpaná ☹️ kúpa,prestávka bytu,furt dačo,teraz zas z toho tu som mimo
Ved este nic doma nemas len optokabel tak z coho sedivies? Nehladat wifi ani tvprogram.
@natalka13 no z toho že som si myslela, že tá čierna krabička je wifi router, potom že to je tv box☹️☹️☹️ a že ako sa to ide poprepajat všetko. Vravím ja som z toho úplne mimo
Tv box potrebujes? Nemas smarttv?
@niekto2hy ja viem co to je.
Jej prisiel telekom dotiahnut do bytu optiku.
Net a tv ma od digi - oni este neinstalovali nic.
Pise ze ma iba tesla box o ktorom si mysli ze je to router. Nemyslim, si ze jej to len tak doniesol technik telekomu, ze tu mate zapojte si to a budete mat wifi aj program 🙈
@natalka13 a čo je tá čierna krabička podľa teba?
Ved ti to tu piseme.
Velmi laicky - je to vecicka, ktora ti do telky "da" aplikacie. Ak mas smart tv a si bezny uzivatel, nepotrebujes ju.
Ktore cierne? To na 1stranke je Tesla multimedialny prehravac,to cierne s optickym kablom,je nejaky prevodnik OPT-LAN.
Tak píšem výsledok, ak by niekto panikáril tak ako ja...dnes mi doniesol kuriér, bol to iba kuriér, balíček a v ňom wifi router na internet a tv box. Brat mi to nainštaloval, wifi router sme spojili s tou čiernou krabičku, čo mi nechceli z telecomu. Tv box sme pripojili k telke a dalo sa to pekne spárovať. Čiže všetko ide. Keby mi vtedy povedali, že mi router aj tv box este donesú, tak nesediviem celý víkend😡🤣 len ja som bola v Tom, že mi tu nechali router alebo tv box. Takže ináč teraz mám tri krabičky miesto ťahania káblov🤣 ale hlavne, že sme nemuseli riešiť čo ako ťahať,že to nemusí byť pokope. Tv box je pri telke a wifi router je inde. Chvalabohu. Ďakujem vám všetkým za rady💗
Super 😉
ved sme ti pisali ze to ti musi dodat Digi

Keď príde technik z DIGI popros ho, nech ti to spojazdni...ak sí z Trebišova alebo okolia, napíš, mám známeho, ktorý sa do toho rozumie a určite by ti pomohol.