icon

Ako spojazdniť wifi od Digi alebo Telecomu?

15. dec 2024

Ahojte, dala som si od Digi optický internet a internetovú tv. Nejwki dvaja technici z telecomu mi potiahli kábel do obývačky. Ani bu ani mu, strašné drzí a nevrli boli, ešte aj medzi sebou sa hádali. Ja som z týchto veci jeleň. Pripevnili mi takú zásuvku na stenu, do ktorej ide ten kábel z chodby paneláku. V druhej zastávke je zapojený predpokladám router, z tej zásuvky ide kábel do routra. Na routri je nalepený štítok, na ktorom je ip adresa 192.168.1.1 a je tam ešte meno: admin a heslo:xxx.
Prosím vás, ako to nám spojazdniť, aby mi wifi fungovalo? Ešte tam mám jeden kábel, ten som dala do routra a do notebooku, ale vôbec mi nechce načítať tu ip adresy. Predpokladám, že mi ju má načítať a potom zadam meno a heslo. Či to nejako inak funguje? Prosím ak viete poradiť...

Ešte v pondelok ku na ďalší pán z Digi doniesť predpokladám zas nejakú "krabičku" k tv, cez ktorú nápojom telku na wifi. Ale to wifi mi nejde...

Strana
z4
earlgrey
15. dec 2024

Keď príde technik z DIGI popros ho, nech ti to spojazdni...ak sí z Trebišova alebo okolia, napíš, mám známeho, ktorý sa do toho rozumie a určite by ti pomohol.

autor
15. dec 2024

@earlgrey nie dom, som z Liptova, ale si zlatá... Určite ho poprosim...

natalka13
15. dec 2024

No jedine digi to to urobi.ak si si instalaciu objednala.

autor
15. dec 2024

@natalka13 no tak to ani neviem...aj to nejdem automaticky tsk im budem volať, nech mi niekoho pošlú...

maranco
15. dec 2024

Ak si chceš pozrieť ako to vyzerá v tvojom okolí s WiFi sieťami, koľko je tam voľného priestoru nainštaluj si aplikáciu https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
povol na mobile WiFi, aj polohu spusti aplikáciu, daj ikonku Scan a v hornom riadku namiesto All vyber 2.4GHz a ukáže ti graf, urob obrázok, to isté aj s 5GHz (tam bude viac miesta)

autor
15. dec 2024

@maranco ďakujem, si milý, ale to už je nás moje schopnosti momentálne, už som totálne vyčerpaná ☹️ kúpa,prestávka bytu,furt dačo,teraz zas z toho tu som mimo

niekto2hy
15. dec 2024

@maranco Nepis jej blbosti!!!! ,,optický kábel" si nahodou zlomi a bude mat po internete.

natalka13
15. dec 2024

Ved este nic doma nemas len optokabel tak z coho sedivies? Nehladat wifi ani tvprogram.

autor
15. dec 2024

@natalka13 no z toho že som si myslela, že tá čierna krabička je wifi router, potom že to je tv box☹️☹️☹️ a že ako sa to ide poprepajat všetko. Vravím ja som z toho úplne mimo

natalka13
15. dec 2024

Tv box potrebujes? Nemas smarttv?

niekto2hy
15. dec 2024

@natalka13 Tesla je certifikovany box Google TV.

natalka13
15. dec 2024

@niekto2hy a dodava ho telekom ak od neho beveries tv?

niekto2hy
15. dec 2024

@natalka13 K Magio TV su tieto boxy,su tiez certifikovane Google TV,to znamena ze napr.Netflix tam pojde v naj.rozliseni- ma obchod Play.Digi asi vlastne nema.

niekto2hy
15. dec 2024

Technik nech ti natiahne Lan kabel,potom zapojis router a do routra Tv box - Tesla.Ma vystup Hdmi a to zapojis do Tv.Kup si bezdrotovu mys,tu zapojis do boxu,lepsie sa ovlada.

natalka13
15. dec 2024

@niekto2hy ja viem co to je.
Jej prisiel telekom dotiahnut do bytu optiku.
Net a tv ma od digi - oni este neinstalovali nic.
Pise ze ma iba tesla box o ktorom si mysli ze je to router. Nemyslim, si ze jej to len tak doniesol technik telekomu, ze tu mate zapojte si to a budete mat wifi aj program 🙈

autor
15. dec 2024

@natalka13 a čo je tá čierna krabička podľa teba?

natalka13
15. dec 2024

Ved ti to tu piseme.
Velmi laicky - je to vecicka, ktora ti do telky "da" aplikacie. Ak mas smart tv a si bezny uzivatel, nepotrebujes ju.

niekto2hy
15. dec 2024

Ktore cierne? To na 1stranke je Tesla multimedialny prehravac,to cierne s optickym kablom,je nejaky prevodnik OPT-LAN.

niekto2hy
15. dec 2024

@natalka13 A na dovolenku si zoberie TV zo sebou.😀

zic
15. dec 2024

@maranco a ved to je moja obava... ze teda tak "narocny" stream na video cez wifi je nepouzitelne... ale moze byt, ze jej to pojde... uvidi... ja by som na stream wifi nepouzil - iba v najhorsom pripade..

natalka13
15. dec 2024

@niekto2hy na dovolenke zapnem TV a prihlasim sa na netflix alebo telekom.
90% pustim nejaky koncet na YT.
Na dovolenke som do noci vonku

natalka13
15. dec 2024

@niekto2hy dievca realne chce net a nejake programy od Digi cez internetovu TV. Nic viac. Optiku ma zavedenu, uz jej len Digi doda router.

niekto2hy
15. dec 2024

@natalka13 Jasne,do hoteloveho tv... 🙈 Rozmyslaj hlavou - ten box si moze vziat kdekolvek,staci Wifi,alebo kabel,pripoji k TV a pozera

autor
16. dec 2024

Tak píšem výsledok, ak by niekto panikáril tak ako ja...dnes mi doniesol kuriér, bol to iba kuriér, balíček a v ňom wifi router na internet a tv box. Brat mi to nainštaloval, wifi router sme spojili s tou čiernou krabičku, čo mi nechceli z telecomu. Tv box sme pripojili k telke a dalo sa to pekne spárovať. Čiže všetko ide. Keby mi vtedy povedali, že mi router aj tv box este donesú, tak nesediviem celý víkend😡🤣 len ja som bola v Tom, že mi tu nechali router alebo tv box. Takže ináč teraz mám tri krabičky miesto ťahania káblov🤣 ale hlavne, že sme nemuseli riešiť čo ako ťahať,že to nemusí byť pokope. Tv box je pri telke a wifi router je inde. Chvalabohu. Ďakujem vám všetkým za rady💗

earlgrey
16. dec 2024

Super 😉

natalka13
16. dec 2024

ved sme ti pisali ze to ti musi dodat Digi

Strana
z4