Ako účinne bojovať proti otravujúcim reklamám?
Už ma tie reklamy úplne vytáčajú. Otvorím si video – reklama. Zapnem mobilnú hru – reklama. Dokonca aj keď chcem len rýchlo pozrieť počasie, musím pretrpieť 20 sekúnd nezmyslov o produktoch, ktoré v živote nepotrebujem. Zdá sa mi, že reklamy sú dnes všade, a čím viac ich ignorujem, tým viac ich na mňa chrlia. Máte niekto tip, ako sa pred nimi účinne brániť?
Ano. Tvorcov obsahu, a softweru platím napriamo. YouTube Premium, Spotify, VOD služby, hry a najdôležitejšie aplikácie. Mojim deťom tiež. Je to tvoje rozhodnutie platiť za služby pozeraním na reklamy.
Jedine si kupovať všetky aplikácie a služby, kde to na teba vyskakuje. Buď si zaplatíš, alebo sa zmieriš s tým. Je to smutné, pripomína mi to jedno epizódu z Black Mirror... kto pozná vie, o čom hovorím. Ja si napríklad platím Youtube Premium, kedže pozerám Youtube často + k tomu je Youtube Music čo je prakticky to čo Spotify a nájdeš tam všetko. Aplikácie, ak mám nejaké čo majú reklamy, tak sa snažím hľadať alternatívy bez. Je ich málo, musíš sa prehrabávať, ale dá sa nájsť. Ak hráš nejaké hry a sú reklamy tam, to neporadím. Inak na Youtube boli všelijaké adblockery, neviem či ešte nejaké fungujú. Viem že na mobile bol s tým dosť problém. V prehliadači ai daj nejaký adblock doplnok al nemáš. Alebo si stiahni prehliadač Brave, ten to blokuje keď to máš nastavené, a vieš to vypnúť pre nejakú stránku ak chceš. Ja televízne vysielanie ani nesledujem, kvôli reklamám. Pustím si film aký chcem a kedy chcem. Ale to si zasa musíš zaplatiť nejakú streamovaciu službu.
A počasie? Neviem kde ho pozeráš, že sú tam reklamy. Zadám do Google, a mám. Napríklad "počasie prešov". Máš tam počasie na 10 dní, hodinu po hodine, vieš sa tam prekliknúť a pozrieť si predpoveď aj na zrážky, vietor. Keď je búrka tak vieš pozrieť cez iRadar cez iMeteo: https://www.imeteo.sk/iradar
Jedine si kupovať všetky aplikácie a služby, kde to na teba vyskakuje. Buď si zaplatíš, alebo sa zmieriš s tým. Je to smutné, pripomína mi to jedno epizódu z Black Mirror... kto pozná vie, o čom hovorím. Ja si napríklad platím Youtube Premium, kedže pozerám Youtube často + k tomu je Youtube Music čo je prakticky to čo Spotify a nájdeš tam všetko. Aplikácie, ak mám nejaké čo majú reklamy, tak sa snažím hľadať alternatívy bez. Je ich málo, musíš sa prehrabávať, ale dá sa nájsť. Ak hráš nejaké hry a sú reklamy tam, to neporadím. Inak na Youtube boli všelijaké adblockery, neviem či ešte nejaké fungujú. Viem že na mobile bol s tým dosť problém. V prehliadači ai daj nejaký adblock doplnok al nemáš. Alebo si stiahni prehliadač Brave, ten to blokuje keď to máš nastavené, a vieš to vypnúť pre nejakú stránku ak chceš. Ja televízne vysielanie ani nesledujem, kvôli reklamám. Pustím si film aký chcem a kedy chcem. Ale to si zasa musíš zaplatiť nejakú streamovaciu službu.
@haggard_222 prečo smutne? Ty svoju prácu robíš zadarmo? Veď za tými produktmi sú ľudia čo živia svoje rodiny (som jeden z nich).
@haggard_222 prečo smutne? Ty svoju prácu robíš zadarmo? Veď za tými produktmi sú ľudia čo živia svoje rodiny (som jeden z nich).
@wade Myslím to že je toľko reklám všade, že je svet doslova pohltený konzumizmom. Kam sa obzrieš, tam sa ti cpú do tváre produkty, krémy, autá, fast fashion, obchody, influenceri a platené neúprimné reklamy. Príde mi to smutné. Nemám to rada. Žijeme v dobe internetu a ak chcem nejakú vec kupiť, službu, tak ai to viem vyhľadať. Napríklad teraz zariaďujem. Firma ktorá mi robila vstavanú skriňu nemá ani jednu reklamu. Našla som ich cez fóra. Cena super, práca precízna. Posteľ mi robil stolár ktorého som našla cez recenzie. Nádherná práca, precízna. Gauč mám od slovenského výrobcu čo má maximálne bilboard. Keď je niečo dobré, niekto je šikovný, poctivou prácou naberie klientov aj bez reklamy a takí klienti mu budú reklamu robiť radi a zadarmo, pretože ho budú odporúčať celému okoliu.
Dnes by chcel mať každý všetko hneď a rýchlo. Začne vlastný biznis a už by najradšej hneď zarábal toľko že nebude vedieť čo a peniazmi. Príde mi to ako urážka ľudí, ktorí makajú na vybudovaní si mena svojou precíznosťou, kvalitou. Kedykoľvek radšej podporím niekoho takého. A sú aj ľudia ktorým sa začne dariť a zrazu majú tých peňazí ozaj toľko, a dokázali to bez toho aby sa cpali každému pred nos.
@qy86 nainštaluj si blokovač https://adblockplus.org
@qy86 miesto tv vyuzivam netflix, na hudbu spotify, v notebooku aj telefone mam nainstalovany adblocker (ale niektore stranky sa kvoli nemu nedaju zobrazit). Kedysi si si noviny musela kupit v stanku a zaplatit za ne - z niecoho ich bolo treba financovat. Ze su teraz noviny online este neznamena, ze sa zadarmo vytvoria - stale potrebujes ludi, aby vznikli a nejako sa na ten web dostali a tych ludi treba zaplatit. Takze bud si zaplatis nejaku formu predplatneho, alebo to zaplati niekto, kto si na ich stranku umiestni reklamu a ty ju pretrpis, alebo danu sluzbu nebudes vyuzivat a zaobides sa bez nej, napr miesto online hry si precitas knihu z kniznice. Usetrene a este aj rozumnejsie po kazdej stranke. Mozes si vybrat.
Tak ono je fajn platit si sluzby ked ich clovek aj vyuziva. Ja sa napriklad dostanem k pozretiu si filmu presne raz za rok niekedy ani to nie. Platit si kvoli tomu netflix je blbost. Proste nemam cas aj keby som chcela. A tak je to so vsetkym u mna ci s hudbou clankami .... nepravidelny sviatocny pouzivatel.. reklamy vo mne vyvolavaju presny opak. Co vidim na reklame si rozhodne nikdy nekupim uz z principu. Ja som nazoru ze co je dobre netreba neustale oplieskavat niekomu o hlavu. Ked ide reklama jedndoucho ju ignorujem nepozeram robim zatial nieco ine. Neviem naozaj ci si reklamy tymto pomozu. Napriklad ide minutu reklama na vlozky ktore nepouzivam 15 rokov. Super ze si ju pustia 30x po sebe ale zakaznika aj tak neziskaju. Reklamy na auta to iste. Mobily jedla kozmetika proste nic
O platených verziách a o adblocku si už počula?
Také niečo ako adblock ste už počuli ? :D stiahnut nainštalovat do prehliadača a mate pokoj
Niekedy človek ani nenájde celý článok keď ma viac strán lebo klikneš na druhú a tam len reklama ktorá sa nedá odkliknut 🤦♀️ využívam bombuj tam je smiešne predplatné a úplne sa vyhnem reklame. Inak ich tam treba klikať požehnane. Yt len veľmi sporadicky skôr si dám námahu a hudbu si stiahnem do mobilu a počúvam tam bez reklám a prerušení. Jednu hru mam tam som si zaplatila 3 eura doživotne bez reklám. Dávam označiť ze ma nezaujíma obsah alebo chcem toho vidieť menej je to také dotierave a pôsobí to presne opačne ze človek nemá záujem kúpiť taky produkt.
https://adguard.com/sk/license.html
Keď je akcia, tak sa dá kúpiť aj lacnejsie

Ako sa branit? Platene verzie sluzieb. O to ide. Aby to zarabalo. Ci uz si to platis, alebo to mas zadarmo.
Ty tiez nebudes ponukat sluzby zadarmo.