icon

Ako uvoľniť miesto na Google Fotkách?

stela567
13. jan 2025

Ahojte baby, chcem sa spýtať v mobile sa mi automaticky zálohu ju fotky z galérie do toho úložiska. Úložisko je plne a chcú aby som si zaplatila priestor. Ale ja nemám záujem lebo fotky z mobilu si kopíruje do notebooku. Už mi prestal fungovať aj Gmail. Lebo mam plne úložisko. Keď som vymazala fotku z tadiaľ tak sa mi vymazala aj z galérie 😞 ako sa toho zbaviť prosím?

tundra
13. jan 2025

@stela567 zalohuj fotky z googla do notebooku a potom ich vymaz.Nasledne budes mat miesto na nove.
Ja si platim rozsirenu verziu a nemusim sa s tym babrat...

stela567
autor
13. jan 2025

@tundra ďakujem a vieš mi prosím napísať postup ako? Ja som technicky antitalent 😃

endzi83
13. jan 2025

@tundra to aj mňa zaujíma, mne to tiež robí

tundra
13. jan 2025

Idem sa na to pozriet...

tundra
13. jan 2025

Otvoris fotky,oznacis,tie co chces zalohovat a vyberies miesto kam-externy disk.Ked to spravis,skontroluj ci su tam a nasledne, tie vo fotkach vymaz a mas miesto.

tundra
13. jan 2025

@maranco nevies to dievcatam lepsie vysvetlit 😁

maranco
13. jan 2025

@stela567 ja by som odinštaloval/zakázal aplikáciu fotky od googlu a na prezeranie používal aplikáciu galéria alebo files,
fotky si prekopíruj cez kábel do notebooku a môžeš ich ponechať aj v mobile ak máš dosť miesta
potom otvor https://photos.google.com/ tam ich vymaž

nové fotky/videá ktoré budeš robiť sa už automaticky nebudú ukladať do google účtu, tak sa ti nezaplní len ich pravidelne kopíruj do notebooku

Prípadne môžeš skúsiť tento návod na vypnutie posielania fotiek do google účtu

Dobrou správou je, že vypnutie zálohovania ide aj bez úplného odinštalovania aplikácie. Neprídete teda o už existujúci archív fotografií.

Stačí si na telefóne otvoriť appku Fotky Google, ťuknúť vpravo hore na svoju profilovú fotografiu a vybrať možnosť Nastavenia Fotiek. Otvorte sekciu Zálohovanie a synchronizácia a vypnite možnosť Zálohovať a synchronizovať.
https://zive.aktuality.sk/clanok/ez3m1ft/navod-...

tundra
13. jan 2025

@maranco dik👍

endzi83
13. jan 2025

@tundra
@maranco vďaka 🍀