Ako vybrať paušál s dostatkom dát a minút?
Videl som že je tu pár ľudí čo vie dobre poradiť s paušálmi, pár takých tém som videl, tak prídite diskutovať. Ide o to že čo sa dalo vyhladať som aj vyhľadal, len niekedy sú veci čo neni presne vesvetlené ani na príslušných stránkach operátorov a keďže je nedela večer ani sa nemôžem ísť spýtať na predajné miesto. Ide o to že sa hľadá paušál pre osobu ktorá málo volá a SMS-kuje tak za mesiac pošle možno 10 SMS a prevolá 50-100 minút ale dáta jej nestačia keďže moderné telefóny si ťahajú aktualizácie atď. Momentálne má niečo u O2 za 21€ a vraj tam má 200 minút ktoré nikdy neprevolá a 5GB čo občas prekročí a potom musí doplácať. Takže zháňam niečo do 20€ kde bude aspoň 10GB a do 100 minút ale nemôže to byť Radosť ani 4ka lebo tie neumožňujú platiť inkasom (kvôli nejakým pravidlám v banke aby spĺňala účet zadarmo). Takže do úvahy idú len Orange a Telekom. Orange nič také nemalo ale Telekom tam má za 16€ niečo že 200 minút a 2GB s tým že po minutí len spomalia ale už nič netreba doplácať. Toto by jej úplne stačilo. Avšak písali že na to treba aktivovať nejaký balík s názvom "vždy online" cez aplikáciu a nikde nezmieňujú že čo to stojí navyše atď. Mohol by to niekto objasniť?
Nemá wifi a internet osobne často nepoužíva, viac jej zožerú aktulizácie ako samotné používanie. Ale aj to je riešenie že jej ich vypnem a hotovo.
Veď mne 5GB bohato vydrží na takéto fórumovačky, messengre, čítanie novín, emaily atď. Lebo ja nemám vôbec povolené ani aktualizácie ani žiadne také že nahrávať fotky na cloud v pozadí atď.
Podla mna nic lepsie ako Radost nenajde. Za 10e 200 volnych minut + 8g dat. Treba porozmyslat ako inak splnit podmienky na ucet zdarma, napr. zadanim ineho trvaleho prikazu. Lebo takto sa obmedzit pri vybere je dost neefektivne.
To že nemá čo zadať lebo treba mať jedno inkaso a jeden trvalý príkaz. A na inkaso má len mobil. Pri tomto to zlyhalo keď som jej odporúčal Radosť. Mne je to jedno lebo 365 banka nemá žiadne podmienky na účet zadarmo, tak ja môžem mať aj radosť ale ona je staršia osoba je to na ňu veľa. Nebude si meniť banku kvôli tomu.
@babkaland Nech si zmení banku tam kde dajú účet bezplatne bez podmienok.
Alebo inkaso nastaví na elektrinu, plyn...
Aktualizácie môžeš prestaviť že len cez WiFi a raz za čas nech sa pozrie a tie aplikácie ktoré potrebuje nové tak aktualizuje cez dáta.
A keď bude niekde na Wifi vonku alebo na návšteve tak aktualizuje zvyšok.
Tiež daj odinštalovať/zakázať aplikácie ktoré vôbec nepoužíva a boli nainštalované automaticky s telefónom. Potom sa už nebudú ponúkať ani ich aktualizácie.
Ak má mesačný príjem na účet menej ako 825€ tak účet v každej banke má bez poplatku a bez ďalších podmienok, len si požiada v banke o zmenu existujúceho účtu na Základný bankový produkt.
https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/oc...
https://5penazi.sk/vzdelavaci-obsah/ucty-zo-zak...
Akurát som chcel dopísať že aj to je riešenie len už nešlo editovať...
@babkaland naozaj divna podmienka, keby trvaly prikaz, tak pochopim. Ale kukla som tie podmienky, ak nesplni to zrealizovane inlaso, zaplati za ucet 2,75e. Tak si treba preratat, co sa oplati viac a nelipnut na ucte zadarmo. Teraz ma pausal za 21e a ucet zdarma vs. pausal za 10e a ucet za 2,75e 🤷♀️
Len starí ludia sú tvrdohlaví, konzervatívni... Nadávajú že veľa platia ale ak im poradí človek tak sa im to nepozdáva... Keby išlo o mňa ani sa nepýtam lebo dávno to už tak mám.
No ale otázka bola. Čo je to ten telekomácky balík "vždy online"?
Lebo to že minú sa dáta a potom spomalia by už malo byť normálne a nieže ešte nejaké blbostičky doaktivovávať...
Ja som ani nečakal že sa to zasekne na takej blbosti lebo 21€ platí za to velké nič od O2 a v radosti je to za rovných 20 a nemusí sa človek obávať že či niečo prekročí.
A konzervatívni ludia čo si vedia ustrážiť kolko volajú tak tam by stačila aj 10 eurová radosť mala by to isté za polovicu. To je nonsens. Nechápem prečo to ešte ludia používajú.
@babkaland Môžete si nastaviť inkaso, platbu prevodom alebo poštovou poukážkou.
https://www.zse.sk/pomoc-a-podpora/zu-zmena-spo...
a prestav jej v mobile tie aktualizácie aj odinštaluj/zakáš appky ktoré nepoužíva
Používa vôbec dáta na niečo, pozerá YT videá žeby minula toľko GB?
Práve kvôli takým luďom existuje prima banka atď. Ja som takto špekuloval keď ešte neexistovala 365-ka. Teraz by každy mal ísť do 365 banky a k operátorom Radosť či 4ka a zvyšok by len čumeli.
@maranco práveže nepozerá nič také čo streamuje. Len emaliy, cestovné poriadky, banku, poisťovňu, počasie, facebook ale nie nonstop ako mladí len si odpíše na správy a to je všetko. Zapne dáta porieši čo treba a vypne. Aj ja sa čudujem že 5GB nevydrží a potom som videl že vyšla novšia verzia softvéru pre mobil samotný a len to malo cez GB. A potom aplikácie si bežne ťahajú. To aj povypínam. Ale ajtak ten paušál je hlúposť.
Však ja napríklad chodím cez GSM modem na Notebooku a stačia mi 2GB na takéto že pozerať internet fóra maily atď. Ja 5GB neminiem a to som cez notebook.
Keď som mával smartfón, tak len to že som mal vôbec pustené dáta mi žralo lebo aj keď som zakázal nepoužívané appky, tak stále na pozadí to niečo robí, widgety na počasie, odosiela fotky na cloud, že stále to proste komunikoju s cloudom.
@babkaland príklad fio banka, príde tam povie že chce účet založia jej účet, a postarajú sa o to, aby sa v pôvodnej banke zrušil starý účet, postarajú sa o to, aby dôchodok chodil na účet k nim a vybavené. A kludne môže mať radosť za 10e a vo fio nezaplatí ani cent za vedenie účtu, výbery z bankomatov zdarma ...
A ako platí nájom tomu bytovému družstvu? Lebo u nás sa dá iba inkasom buď na pošte šekom alebo inkasom z účtu. Normálne nastavíš cez IB. My aj elektriku platíme inkasom. A vždy je výhodnejšie platiť 2,75 za účet a 10 za paušal, ako 21 za paušál. Ale nájom a elektrika sa dá prehlásiť na inkaso z účtu. A problém vyriešený.
@babkaland Nemá videohovory cez messenger? Moja mama napríklad veľa míňa práve tam, ale teda kontroluje si to a volá hlavne cez wifi, cez dáta iba nevyhnutné.
A ešte na margo tých energií a povoleniu na inkaso - napríklad ja mám sse a tam sa v marci nezrealizuje inkaso, lebo je to mesiac ročného zúčtovania.
Od Telekomu mám Magio (net+tv) a tam bolo automaticky po spotrebovaní určitého množstva dát zníženie rýchlosti. Ale nedávno zase menili podmienky a tie nové balíčky s ich podmienkami ešte nemám naštudované.

Ja len, ze nech si nastavi aktualizacie len na cas ked je pripojena na predvolene wifi a hned usetri kopu dat