icon

Ako vylepšiť LinkedIn profil, aby zaujal?

29. jan 2025

Ahojte baby. Čo by ste odporúčali na vylepšiť profilu nech je viac zaujímavejší. Alebo nejaké rady ako zaujať. Ďakujem

veklipo
29. jan 2025

Definuj "zaujal".
Recruiterov? Zakaznikov?

autor
29. jan 2025

@veklipo hľadám si prácu

autor
29. jan 2025

+ doplním, nahrala som sú zivotopis, dala mesiac zadarmo premium, nahrala peknú fotku

zic
29. jan 2025

No, bud si skus pozriet nejake zivotopisy ludi, co ta zaujali (a mas moznost pozriet ich profil).
Alebo si zaplatis takych poradcov, co sa na toto specializuju
Alebo skusis vygooglit nejake rady, lebo my nevieme, co uz tam mas a co nie... ci mas vela skusenosti alebo nie (a v akej oblasti)...
Popripade ak si mysli, ze uz to mas dobre, tak prave ty aplikuj na ponuky co su na LinkedIne a uvidis, ci sa ti ozvu (to budes mat zcasti spatnu vazbu)... Ale isiel by som touto cestou - reagovat na ponuky (vyfiltrujes si miesto a oblast alebo spolocnosti, ktore ta zaujimaju)...
A spravil by som si aj pekny "papierovy" (pdf) zivotopis, nech mozes poslat aj mailom alebo priniest na pohovor ak bude potrebne...

autor
29. jan 2025

@zic ďakujem určite skúsim. No ešte jednu otázočku by som mala. Mám tam veci písať v angličtine? Alebo slovenčine

mamina7070
29. jan 2025

prax dobry popis certifikaty a odporucania

zic
29. jan 2025

Asi podla toho na aku poziciu (spolocnost) cielis... ak nejaky korporat s pouzivanim anglictiny, tak rozhodne v anglictine.
Ak planujes byt uctovnicka v slovenskej firme, tak po slovensky...

autor
29. jan 2025

@zic ďakujem

misanthropicdann
30. jan 2025

To riešiš príliš neskoro aby zaujal.
Linkedin profil si musíš budovať počas toho ako si zamestnaná, pridávať príspevky ohľadom svojej práce a úspechov.
Aktuálne si hľadáš prácu, už na teba musia len naraziť. Môžeš si spraviť pekný popis k profilu ale tam to podľa mňa konci.

Profil budujes počas práce, pridávaš si ľudí a ľudia si pridávajú teba lebo im prídeš pracovné zaujímavá.
Ak ostaneš bez práce máš obrovské množstvo connections ktoré ti ponúknu prácu.
Ak toto nemáš vybudované musíš len čakať a dúfať.

autor
30. jan 2025

@misanthropicdann nemám to vybudované, lebo mám 23 rokov. Nemala som ešte toľko príležitostí.

misanthropicdann
30. jan 2025

To máš pravdu, no ak nemáš žiadne relevantné pracovné skúsenosti ťažko využiť linkedin. Pravdepodobne nevieš ani smer ktorým sa chceš uberať takže nevieš ani na koho sa zamerať.

Ak niečo ovládaš môžeš pridávať príspevky o tom.
Ak nevieš nič ponúknuť chod na to opačne a chod cez emócie. Ak ta netlačí čas chod pomôcť neziskovke, sprav si fotky napíš pekny príspevok označ ich tam. Ľuďom to vyskočí na ploche.
Človek si rozklikne tvoj profil a uvidí tam ze hľadáš prácu.

misanthropicdann
30. jan 2025

Ak si už niekde pracovala môžeš sa ozvať bývalým kolegom s ktorými si mala dobrý vzťah nech ti napíšu referenciu na linkedin.
Samozrejme referencia od skladnika/predavačky ti je na nič, ideálne od manazera z dákej kancelárskej práce kde si brigadovala /praxovala
Môžeš si tam nachádzať skúsenosti a požiadať bývalých kolegov nech ti ich potvrdia.
Môžeš si spraviť linkedin kurz a máš "odznak" ze to ovládaš.

misanthropicdann
30. jan 2025

Alebo sak inak,
Skus mi napísať lokalitu kde žiješ, skúsenosti a mozem sa spýtať na prácu