Čínsky seriál The Wolf

interneta
20. mar 2022

Ahojte, asi je to hľadanie ihly v kope sena, no predsa skúsim. Nájde sa tu niekto, kto pozerá ázijske seriály (Južná Kórea, Čína)? Videl niekto konkrétne the Wolf?

interneta
autor
20. mar 2022

@stefi_k dakujem, ja som to videla 🙂 hladam niekoho, kto to videl tiez resp. pozerava tieto azijske serialy

menoruze
20. mar 2022

jasne, ja uz 3 roky pozeram chinese dramas, the Wolf som videla
. co by si chcela vediet 🙂

menoruze
20. mar 2022

inak riadne prekvapenie, som myslela, ze zle vidim, tak som rada, ze to pozeras 🙂 sledujem aj trochu videa okolo cinskeho showbizu 🙂

menoruze
20. mar 2022

dokoncila som autumn ballad, teraz kukam oddychovku be my princess a ty?

interneta
autor
20. mar 2022

@menoruze jeziiiis super, ja som dopozerala vcera posledny diel. Celu sobotu som sa s tym ponahlala. A koniec som riadne orevala. Dnes ale googlim ako blazon nieco, comu riadne nerozumiem. Tyka sa to Ma Zhai Xing. Chapem, ze slo o obetu, no nechapem to riesenie. Ked mne sa zda, ze to mohlo byt inak a lepsie. Tak bud mi daco uslo alebo to nechapem. Je to "blby" serial, nic zivotne dolezite, ale aj tak na to myslim. Este navyse travim ten koniec.

interneta
autor
20. mar 2022

@menoruze ja som nikdy nesledovala, ze aky ma serial koniec. A po vcerajsom soku to asi musim robit :(

interneta
autor
20. mar 2022

@menoruze zacala som juhokorejskymi, az ma prekvapilo, ako ma to chytilo. Teraz najcastejsie pozeram historicke, kostymovky. Juhokorejsie s dobrymi hodnoteniami sa mi postupne minaju a muz mi odporucil cinske. Zacala som s The Untamed, potom Word od honor. Cez herca z The Untamed som sa dostala k The Wolf. Word of honor nemam dopozerane, lebo tam, kde ho pozeram, nie je otitulkovany cely. Nasla som vsak niekde titulky na dalsie tri diely. Dalsie vo vyhlade nemam. Zvacsa si vyhladam podla hodnoteni na CSFD, kde si vyklikam kriteria.

menoruze
21. mar 2022

@interneta ja si priamo pozeram videa od americkych cinanov, ktori sa venuju len serialom a hovoria co nove vychadza, co s aoplati a tak.. napr. marcus here na utube bol priamo vo filmovom americkom biznise, teraz sa zivi videami, je velmi prijemny, aj inych, cize skor pozeram takych fajnsmekrov fanusikov tipy, kuknem a rozhodnem sa, ano citala som rozhovor s rezuiserkou the wolf PRECo tam dala taky koniec, tiez to bol emotional rollercoaster pre mna, ale cim dlshise sledujem cinske hitoricke hlavne, tym viac vidim iny koncept pomsty a obety a celkovo je to ina kultura, snazim sa ti pochopit, teraz napr. zhan zehan z word of honor ma od augusta ban od cinskej vlady, a on v 1 rozhvore tiez vravel, ci ma dokazat svoju nevinu v tej kauze tym, ze si siahne na zivot, cize ono to nie je len nejaka fikcia v drame, aj sucasni cinania tak rozmyslaju, zomriet za cest a pod.

menoruze
21. mar 2022

@interneta tu slo hlavne uchranit pokracovanie rodu, chceli velmi zachranit toho 4. princa, preto s aradsej ona obetovala,

interneta
autor
21. mar 2022

@menoruze tomuto rozumiem. Ale mne sa zdalo, ze ten "liek", co si ma zhai xing nakoniec vzala, si mohol vziat vlkodlak. Aj tak mal len polroka zivota. Ak by sa mu aj zostavajuci cas skratil (nikde to vsak nebolo spomenute, co by mu to spravilo), mohol zachranit brata a zvysok casu stravit s ma zhai xing. Takto ho (z mojho pohladu) pripravila o ich spolocny cas a nic navyse (okrem obety) neziskala. Ked ho na jej navrh uvaznili, zdovodnovala to tym, ze keby pri zachrane brata neprezil, tak by to malo dopad na moralku (tusim jeho) vojska. K tejto casti sa musim vratit, lebo neviem, kedy to ma zhai xing vytiahla. Ci este pred tym, ako jej yao ji povedala o "lieku" alebo az potom. Ak potom, tak to bola vyhovorka, ako ho odstavit, aby ona mohla uskutocnit svoj plan. Pretoze s tym vojskom mi to aj tak nedavalo velmi zmysel. Ved on mal pri sebe len par ludi, ktorych zachranil z tabora. V pripade jej smrti by moralka jej vojska neklesla? Avsak toto s vojskom je take vedlajsie. Snazim sa tej obete porozumiet. Mam pocit, ze tie dovody za tym chapem, ale nechapem, ako mohli byt silnejsie ako byt spolu. Vnimala som to tak, ze ona pre neho dokopy nikdy nic nespravila (aj ked ho chcela zachranit, nestihla to a skoncila so zlomenou nohou). On robil pre nu vsetko, odkedy sa dozvedel, ze ho nezradila. Hoci ked jej hrozne ublizoval a trpel pri tom. Chcela mu to oplatit, ale fakt to bolo viac ako spolocny cas, ktory mali navyse obmedzeny?

interneta
autor
21. mar 2022

@menoruze hej pracuje sa dost casto s tymto konceptom, aj ked s cinskymi serialmi len zacinam. Ved to bolo pritomne aj v inych dejovych linkach Vlkodlaka, akurat, ze tam ma to nevyrusovalo, ze preboha preco. V juhokorejskych serialoch sa tiez casto nebabru. Nehovorim, ze nemaju happyend, ale casto je to spojene buducime zivotmi, obcas mam pocit akoby som pozerala nejaka anticku dramu.

Ten zhan zehan - to bolo nieco s navstevou akejsi jaskyne? Nieco som zahliadla, ako som googlila o seriale. Bola som dost prekvapena, ze ake problemy mal Sean Xiao z The Untamed kvoli fanusikom. Ak ked si nie som ista, co sa im nepacilo. Viem, ze slo o nejake vyobrazenie jeho postavy, ale neviem kde. Ci slo o nejaku fanfikciu. Nie som az taka dobre v angline.

menoruze
21. mar 2022

@interneta ze sa zhang zheann vraj vyfotil pri japonskej svatyni, ktora je venovana zradcom cin. naroda, ale vela veci nesedi, vyzera to vykonstruovane

interneta
autor
21. mar 2022

@menoruze na tej obete ti teda nic neprekazalo? Na nejakom fore sa niekto zamyslal presne nad tym istym co ja - preco si liek nezobral vlkodlak, ale jeho/jej otazka zostala nezodpovedana. Ako to vidis ty?

menoruze
22. mar 2022

Ano, nesedelo mi to, ved po svadbe mohli obaja ist zachranit princa, aj tak za nou on dobehol a bolo zbytocne neskoro. Ta reziserka vravela, ze aj ked sa to nebude pacit divakom, chcela takyto koniec, podla mna tam bolo viac nelogickych veci,a le mozno len nerozumiem ich inokulturne zmyslanie 🙂 Tiez som bola z toho konca znicena, niektori spekulovali, ze je to cliffhanger, aby mohla byt v buducnosti 2 seria. Podobne Princess Agents tak skoncilo a tento rok ide byt 2, lebo si to fanusikovia vyziadali. Kenny Lin tam zomrel v jazere a v pokracovani ho zachranili.

menoruze
22. mar 2022

@interneta ved to, ta obet je v starych casoch viac, ako rodinna ci manzelska laska, bolo to aj v the long ballad, akoby je vznesene, ked hrdina obetuje svoje osobne stastie v prospech vacsieho dobra, zachrany kralovstva a pod.

interneta
autor
22. mar 2022

@menoruze jasne, moze byt, ze tomu len nerozumieme. Mala som vsak nadej, ze mozno mi nieco v poslednych dieloch uslo, co by to jej rozhodnutie lepsie vysvetlilo. Videla som nejake vyjadrenie reziserky. Asi to bolo to, co spominas, pretoze vela som k tomu nenasla /ak nehladam zdroje v cinstine 🙂/ tam hovorila nieco v tom style, ze vzhladom na vyvoj postavy je to jediny mozny koniec. Ale jedna vec je vnimanie rezisera, druha zas vnimanie divakov. Vraj pre niektorych divakov bolo drsne, ako sa k ma zhai xing choval vlkodlak. A sice sa k nej spraval hnusne (napriklad to ponizovanie pred dalsimi muzmi, ked dotancovala). I tak som to brala inak, kedze ako divak som vedela, preco to robi. Ja sa pri sledovani serialov malo zamyslam nad nelogickymi castami :D mam to ako oddych. V zavere bolo zvlastne aj to okolo postreleneho Ji Chonga :D zrazu sa dakde preberal sam..kukala som, ze to co!

interneta
autor
22. mar 2022

@menoruze o to pokoj, keby sa to nedalo inak. Ale ak mohol ist vlkodlak a 4. princ by bol aj tak zachraneny a navyse by oni boli spolu...to je ako, vyberiem si z dvoch moznosti tu blbsiu. Keby to bola jedina moznost a ona sa obetuje, asi s tym nemam problem. Ale nikde nevysvetlili, preco moznost, ktoru vidim ja, nebola moznostou..

interneta
autor
22. mar 2022

@menoruze neviem si predstavit druhu seriu. V tomto pripade by mi znicili kuzlo pribehu z prvej serie. Scarlet heart (Moon lovers) mal dokonca otvoreny koniec. Porazilo by ma, keby druhu seriu preniesli do sucasnosti. Pokazili by postavu 4. princa Wang So

menoruze
22. mar 2022

@interneta plne s tebou suhlasim ohladom konca, mohlo to byt,ako vravis

interneta
autor
22. mar 2022

@menoruze predpokladam, ze si toho videla viac ako ja..mas teda tip na nejaky historicky s happendom? Fantasy bude len bonus. Kludne si necham poradit aj mimo historickych. Este mam niekolko juhokorejskych serial s vybornymi hodnoteniami, ale vyhybam sa im skrz tematiku. Inak este k wolfovi, OST je sice chudobny ale paci sa mi a ze dost. Ani rap vo Who Am I mi neprekazal :D stiahnute to tam, ale pocuvat to este nedokazem.
Off topic otazka. Sledujes nejakych hercov? Je to mega rozdiel oproti ich historickym postavam :D Na Joon-Gi Leeho som si nevedela zvyknut po Wang So. Vzdy mi v real zivote pripadaju cudne :D

menoruze
25. mar 2022

@interneta ahoj, mali sme vypadok netu, hercov moc nie, mozno jeremy tsui a xiao zhan, a par hereciek, ale skor tych interpretov film. diania, mozes mi aj ty napisat tvoje odporucania na serialy s happyendom, cico si videl,a rada sa podelim aj aj: fantasy wuxia je s takym smutnokrasnym koncom Novoland Series 2, pozor nie 1, hra tam oblubeny Jeremy tsui, potom som videla historicke autumn ballad, the legend of phoenix, to love s kenny linom, tie vsetky maju dobry, aj ked nie pre mna uspokojivy koniec, kukni si posledny diel a rozhodni sa

interneta
autor
25. mar 2022

@menoruze baladu som mrkla, kedze si ju predtym spominala, ale videla som len diely na youtube a angl. titulkami, a to ja nedam. V pohode bolo hwarang kvetonovi rytieri. Pacil sa mi scarlet heart ryeo, aj ked stastny koniec to zrovna nema. Zamilovala som sa tam do Joon-Gi Leeho. Teraz nie som doma, este mozem pozriet serialy, lebo vsetky si nepamatam alebo nemaju angl. nazov a tie ich ja neviem :D

interneta
autor
25. mar 2022

@menoruze preco novoland az 2? da sa to pozerat aj bez 1? kde tie serialy pozeras? u nas to nie je dostupne..akoze vidim ich na youtube, ale jeden diel by mi trval vecnost s anglickymi titulkami..

menoruze
25. mar 2022

@interneta lebo 2 je volne pokracovanie s inymi hercami a nezavislym dejom-len niektore postavy sa prelinaju=len 1 som nevidela=ani netreba k 2 , kukam ich na dramacoolkissasian.com a podobnych strankach, su s ANJ titulkami, a ty?

menoruze
25. mar 2022

novoland , aj tie, co som pisala su uz aj na utube

https://www.youtube.com/watch?v=YFDDgJJKi04
interneta
autor
25. mar 2022

@menoruze netrufam si s anglickymi titulkami, takze youtube je mi naprd. Sledujem to, čo je na sledujserialy.io Tento bol tusim moj prvy historicky a v pohode: The King in Love (az teraz som zistila anglicky preklad :D), celkom fajn bol Goblin (nie je historicky, len nejaky flashback) a prekvapil ma Mr. Sunshine. Prvy diel ci dva boli take, ze meh. Aj som to odkladala, ked som zistila, ze ide o novodobejsie dejiny. Koniec je smutny to ano, ale velmi sa mi pacilo, ako tam bolo vykreslene prepojenie troch muzov, ktorych spajala laska k jednej zene. Cez kamoskinu dceru som si pozrela aj Itaewon Class - to ma aj happyend. Hra tam herec z Hwarang - kvetinovi rytieri a teraz s nim kukam dalsi serial Why Secreary Kim - ale tu mi trochu lezie na nervy scenar.

interneta
autor
27. mar 2022

@menoruze prave som zacala pozerat fights break sphere. nema to super hodnotenia (a ani nahorsie), ale zas hra tam xiao zhan 🙂

interneta
autor
1. apr 2022

@menoruze tak idem na dalsi. fights break sphere skoncil otvoreny pre druhy seriu...a ako som teraz pozrela, skoro ma prekotilo, lebo v druhej ma byt ine herecke obsadenie, ach jaj. idem este na prvy diel the long ballad.