icon

Čítanie blogov verzus videá. Čo preferujete?

buduciotec
11. sep 2025

Mamičky, zaujímalo by ma – keď hľadáte nové informácie (napr. o deťoch, výchove, hrách či receptoch) – dávate prednosť tomu, že si prečítate článok/blog, alebo si radšej pozriete video, kde sa to dozviete? 😊

maximiliana
11. sep 2025

@buduciotec ja osobne si veci radsej precitam...citam totiz rychlejsie, ako vo videu rozpravaju a teda sledovat nejake videa je pre mna strata casu... nehovoriac o tom, ze mnohi ludia ma vyslovene irituju sposobom, akym rozpravaju...ak nejde vyslovene o navod, kde je fajn aj vidiet ako sa veci rozoberaju, pripadne skladaju, tak video v ziadnom pripade

dixitka
11. sep 2025

@buduciotec jednoznačne radšej čítam, vždy, všetko :D videá alebo aj podcasty ma niekedy až otravujú, ak to už “musím” púšťať (keď ma zaujíma téma a nie je k dispozícii prepis)

laurinka27
11. sep 2025

Najjednoduchšie mi je opýtať sa ChatGPT, inak video (ak je to niečo na vysvetlenie).

buduciotec
autor
11. sep 2025
@maximiliana

@buduciotec ja osobne si veci radsej precitam...citam totiz rychlejsie, ako vo videu rozpravaju a teda sledovat nejake videa je pre mna strata casu... nehovoriac o tom, ze mnohi ludia ma vyslovene irituju sposobom, akym rozpravaju...ak nejde vyslovene o navod, kde je fajn aj vidiet ako sa veci rozoberaju, pripadne skladaju, tak video v ziadnom pripade

@maximiliana Chápem vás úplne, aj ja to mám podobne – článok prečítam rýchlejšie a hneď si z neho vezmem to, čo potrebujem. Video by som si pozrela skôr len vtedy, keby bolo krátke (ideálne 3–5 minút), jasné a praktické. Najviac ma zaujmú návody – napríklad ukážka hry s dieťaťom, tip na aktivitu alebo recept, kde rovno vidím postup.

A môžem sa opýtať – keby predsa len video, aké by ste si vy pozreli? Ako dlhé by pre vás bolo ešte zaujímavé a čo by v ňom muselo byť, aby ste si povedali „OK, toto stojí za to“?

modrahruska
11. sep 2025

Radsej citam, mozem rychlo prebehnut obsah clanku a najst co potrebujem, video sa mi nechce pozerat vacsinou,

anonym_c26110
11. sep 2025
@buduciotec

@maximiliana Chápem vás úplne, aj ja to mám podobne – článok prečítam rýchlejšie a hneď si z neho vezmem to, čo potrebujem. Video by som si pozrela skôr len vtedy, keby bolo krátke (ideálne 3–5 minút), jasné a praktické. Najviac ma zaujmú návody – napríklad ukážka hry s dieťaťom, tip na aktivitu alebo recept, kde rovno vidím postup.

A môžem sa opýtať – keby predsa len video, aké by ste si vy pozreli? Ako dlhé by pre vás bolo ešte zaujímavé a čo by v ňom muselo byť, aby ste si povedali „OK, toto stojí za to“?

@buduciotec čítam, trapné videá samozvaných odborníčok ignorujem

lindous
11. sep 2025

Čo sa týka receptov, ale vlastne aj nejakých takých bežných tipov, zaujímavých faktov atď., tam najviac inšpirácie a info čerpám z reels a yt shorts, teda krátke formáty videí, kde môže byť viac vysvetlené v popise... blogy nečítam vôbec, dlhšie videá také kecacie pre zábavu si pozriem, ak mám rada daného tvorcu.... ak hľadám odbornú informáciu, volím aj odborné zdroje...

anonym_1abac1
11. sep 2025

Nejde mi o formu ale obsah. Ale vacsicnou pokial chcem len inspiraciu videa, pokial chcem si o niecom nastudovat dam prednost textu a pri tom ma hlavne zaujima kto je autor.

lija22
11. sep 2025

citam, videa nemam rada. Jedine videa co ma bavia su recenzie vysavacov a sem tam nejaky navod - postup

anonym_2d20e3
12. sep 2025

@buduciotec s videom je problem, ze "na to treba spravne miesto a cas"... blog si precitam aj v posteli alebo na wc alebo v cakarni... medzi ludmi... video si nepozriem hocikde... nehovoriac o tom ostatnom, co ludia pisali uz vyssie...

ivanakal
12. sep 2025

Jednoznacne si radsej k teme precitam. Nenavidim videa, ktore prvych 15 minut omacky okolo, a k veci prejdu v druhej polovici. Vacsina videi je takych ku kozmetickym pripravkom a "face care"... Take ani nepozeram. Cize hned od zaciatku prejst k veci, kratke, jasne, vystizne.