icon

Eshop suprisimo.sk

fbibiana123
27. feb 2021

Dobrý deň,máte niekto skúsenosti so stránkou suprisimo ? Obiednala som si s tadiaľ tovar a stále neprichádza. Ďakujem za odpoveď 🙂.

liara30
21. júl 2021

@sahara876 dakujem za info

liara30
21. júl 2021

@monika_ma Dakujeme

zuzina15
22. júl 2021

@fbibiana123 tento eshop určite neodporúčam objednala som synovi teplakova súpravu za 25e. 5 týždňu som čakala na tovar a dnes mi prišiel balíček priamo z Číny pravdepodobne z aliexptesu. Teplakova súprava je nekvalitná siroka ako keby po 20 praniach a ešte som musela zaplatiť clo skoro 5e. A hanbila by dom sa ju mu dat do školy na telocvik. NEODPORUCAM

sonja2655
22. júl 2021

Dobrý deň, tiež som objednala tovar, prišiel mi z Číny po 1.5 mesiaci a musela som zaň este navyše platiť clo!, hneď som im písala mail, že tovar vraciam, nechcem ho, nakoľko mám na to právo do 14 dní bez udania dôvodu a na základe zákona č. 102/2014 Z. z. - Zákon o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov je predávajúci povinný bez zbytočného odkladu, najneskôr do 14 dní odo dňa doručenia oznámenia o odstúpení od zmluvy vrátiť spotrebiteľovi všetky platby, ktoré od neho prijal na základe zmluvy alebo v súvislosti s ňou, vrátane nákladov na dopravu, dodanie a poštovné a iných nákladov a poplatkov.
Tím Suprisimo.sk mi odpísal že:
"Vrácení zboží bohužel možné není. Jelikož figurujeme pouze v pozici zprostředkovatele prodeje, je nutno uplatnit právo na odstoupení přímo u konkrétního dodavatele.
Možností je vyplnit formulář v reklamačním řádu našeho obchodu, kde je možnost zboží vyreklamovat na základě rozličných důvodů, od nepřijetí zboží v rámci dodací doby, přes nevyhovující velikost až po vadu materiálu."

Nechápem ako si toto môžu dovoliť. Odpísala som im, že žiadam o ich adresu a formulár na odstúpenie od zmluvy a žiadny reklamačný formulár nevyplním, pretože tovar NEREKLAMUJEM, ale VRACIAM a nebudem ho posielať do Číny. Taktiež som pohrozila Slovenskou obchodnou inšpekciu. Zatiaľ neodpísali a i keby mi peniaze vratili, tak podávam podnet na inšpekciu, pretože táto stránka už mala byť dávno zrušená. Je tu niekto, kto už podal podnet?

@fbibiana123
@fbibiana123

luciap1
22. júl 2021

@sonja2655 dobrý deň, tam sa spravodlivosti nedovoláte. Ak pošlete tovar späť oni ho neprevezmú

evita860
22. júl 2021

@sonja2655 ja som si s nimi takýchto mailov napísala desiatky nakoniec mi napísali že mi odporúčajú si pred objednávaním prečítať obchodné podmienky že tam ti všetko je dobuducna.... drzosť neskutočná!!! Mne prišlo niečo úplne iné ako som si objednala a nedovolam sa pravdy.

sonja2655
22. júl 2021

@evita860 našla som už v konverzácii, že sa podávala hromadná žaloba. Každopádne podám podnet aj ja, všade kde sa dá. Mne prišiel aspoň tovar, ktorý som chcela. Síce jeho skutočná hodnota je tretina ceny, akú si pýta stránka, ale aspoň ho mám. Ide mi však o ten princíp, ako sa môže toto diať. Keď si každý povie, že mu to nestojí za to riešiť a vykašle sa na tých pár desiatok euro, nič sa nezmení.

adamsaska
22. júl 2021

ja som objednala klobúk pre syna aj s poštovným za 11,40 eur a dnes mi prišiel z číny a musela som ešte zaplatiť aj clo 3,24 eur. Kebyže viem, rovno si ho objednám za aliexpresu, také nervyyyy mám

ivka710
22. júl 2021

@sonja2655 ja som podala na ČOI,ale zatiaľ mi žiadna odpoveď ani od nich neprišla

monika_ma
22. júl 2021

@sonja2655 uz sa podalo trestne oznamenie pisali tam ludia aj zo suprisima a bonky . majitel uctu je ta ista osoba . Pisal sa aj podnet na prokuraturu zablokovanie uctu a preverenie uctu .ti co to nestihli piste mi meily na moju adresu monika.martinikova@azet.sk. prilozim to este dodatocne napiste len meilovu adresu meno priezvisko adresu trvaleho bydliska prilozime to tam .kto ma zaujem preposlem mu na meil podanne trestne oznamenie .ludia ani by ste neverili kolko ludi podviedli a oklamali ked sme to pisali s pani kazikovou trest.oznamenie az mi do placu bolo a tie sumy ani nehovorim .banda prasiva dozivotie by som im dala .takto klamat a ozobracovat ludi .

liara30
22. júl 2021

@monika_ma Dobry vecer.Ja som si cez Suprisimo objednala pred par dnami bez toho ze by som vedela o tych problemoch s nimi.Samozrejme objednavku som vopred uhradila.Napisali mi ze caka na odoslanie.Tak neviem ci cakat na tovar al.mam to nejako riesit uz ako ste pisali v predoslej sprave.Dakujem za radu.

danuska2008
27. júl 2021

Tak mne včera konečne po 5 mesiacoch čakania a vyhrážania sa vrátili peniaze. Dokonca 2 krát 😂 dnes mi písali že im mám vrátiť tie čo poslali navyše. Tak rozmýšľam že im ich budem posielať 5 mesiacov tak ako oni mne 🤔

julietta1
27. júl 2021

@danuska2008
@monika_ma Ja nemám dodnes ani tovar ani peniaze nejde o malú sumu cca 60 eú ,už je to 4 mesiace a nekomunikujú vôbec ,skúšam cez poistenie osobných veci v banke ,aby mi peniaze vrátili ,ale neviem či to prejde ,za toto by mali sedieť

danuska2008
27. júl 2021

@julietta1 sú to darebáci. Nechápem že taký biznis vôbec môže fungovať a že nikto to nevie zastaviť. Je mi ľúto že s vami nekomunikujú. Ja som našťastie len 38€ ale získala som ich späť. Normálne som vypísal ten ich reklamačný formulár, napísali že si vyhradzujú právo 30 dni na posúdenie reklamácie a po 30 dňoch som im písala že čo sa deje že sa neozývajú. Až na 3 mail zareagovali a to som sa im už vyhrážala prokurátorom. A odpísali že vrátia mi peniaze. Ale zas 7 dni to trvalo, vraj dovolenky a tak takže veľa prace majú. Sk´uste to touto cestou, snáď sa podarí aj Vám dostať sa naspäť k peniazom.

dedda
27. júl 2021

Tak to sú zmrdi. Ja som objednala manželovi tepláky za vyše 40 e, keď boli zavreté obchody. Čakala som cca 2 - 3 mesiace, kým to prišlo. Medzitým som chcela zrušiť, no vraj sa nedá. Neuveriteľne neschopná zákaznícka podpora, kde som si mala sama sledovať balík. Pani nebola asi kompetentná na to. Tovar z Číny, zlá veľkosť a kvalita. No hrúza 🤦‍♀️ Reklamácia podaná aj s foto. Odpoveď po 40 dňoch! Vraj dodávateľ neuznal, mám mu poslať balík do Číny a u neho znova reklamovať 😂 X mailov, že porušujú moje zákaznícke práva... Atď...Došla mi trpezlivosť. Nakoniec som zašla do banky, reklamovala platbu, dodala výpis, foto a maily... Čakala 30 dní a peniaze mam späť na účte... Lebo oni málokedy vrátia peniaze, skôr to docielite vo svojej banke. Držím palce!

siagaz
28. júl 2021

Suprisimo nikdy viac, činsky tovar, objednaný z aliexpresu, wishu,...akurať že i 3x drahší, otras kvalita, doba dodania aj 2mes, absolutne neodporúčam👎

habibidada
29. júl 2021

@chiara189 áno sú z Číny presne z tých Vami vymenovaných stránok. Čudujem sa ale ,že na nich ešte nikto nedal podnet na obchodnú inšpekciu . Ja tak idem urobiť hneď zajtra. Pretože aj keď majú zverejnené obchodné podmienky nikde nie je napísané , že sú sprostredkovateľom tretej strany , čiže holý chabý podvodníci to sú. Ja som si z Moda naomi objednala koženkové slimové nohavice veľkosť S žiaľ mi boli úzke tak som ich prenechala dcérke a reku objednám M...kokos vypredané . Tak som začala ňúrať kto ich ponúka . A bum presne suprisimo ! Úplne totožná fotka k produktu akú má móda naomi a aj totožná vel.tabuľka k produktu. Tak rekúúúú aaaá vyčkám to doručovanie reku neva hlavne že majú a prídu. Došli po vyše 60 dní no také ako Ja vojdu do nich ešte dve, len mali by mať jednu nohu kratšiu ako druhú o cca 7cm 😠 , zápasila som snimi emailom , reklamačným formulárom a opäť chcú na reklamáciu 30 Dní ma ide rozdrapiť !

habibidada
29. júl 2021

@danuska2008 odpísala by som email že na vybavenie požiadavky si vyhradzujete 30 dní a srala by som na nich. Až by došiel daný email opäť napísala by som že platba sa opozdila kôli dovolnke a že beriem email na vedomie len nemám internetbanking a že netuším kedy pôjdem okolo pobočky. No ak chcú vec urýchliť je nutné dopredu uhradiť poplatok za taxí , stratený čas cca 15 eur. a opäť nárokovať niekoľkodennú lehotu od pripísania poplatku na účet 😂 smradi jedni

habibidada
29. júl 2021

@sonja2655 Dobrý deň chcem sa Vás opýtať ako ste dopadli a či ste ten podnet podala, poprípade kde a ako to podať. Ďakujem

danuska2008
29. júl 2021

@habibidada áno napísala som im mail že im pošlem peniaze ale ešte neviem či to bude trvať 5 mesiacov odkedy som uhradila za tovar alebo 40 dni odkedy som čakala na vyjadrenie sa k reklamácii. Zatiaľ som im nič neposlala nech čakajú ako som čakala ja.

vlasta19
1. aug 2021

@dedda Ja som to tiez riesila takto. Dala som podnet do Reifky na charterback aby stiahli peniaze spät z ich učtu na môj a prave mi prisla odpoved ze cakaju na vyjadrenie tretich stran. Tak ci si pytaju povolenie od Suprisimo alebo co neviem. Neviem kto ma byt ta tretia strana. Som uz z toho „mierne“ vykolajena ze si nikto nevie dat rady s podvodnikmi.

kapri1
1. aug 2021

@vlasta19 ja to riesim s mBankom a mne sa vyjadrili podobne, oni to riesia s visa/mastercard a tito ze s predajcom🙄 tak to som nepochopila uz vazne… este si mozu navymyslat🤷🏼‍♀️ odo mna maju celu komunikaciu s tymi podvodnikmi

liara30
1. aug 2021

@kapri1 Dobry vecer.Mozem sa Vas opytat kedy ste to zacali riesit?Lebo ja cakam na tovar mesiac a oni maju dodaciu lehotu do 40 dni.Tiez mam mbank.

kapri1
2. aug 2021

@liara30 s mbankom az po doruceni tovaru.
ked vam nepride, je to pre vas este lepsie, lebo vam vratia peniaze skor - za nedodany tovar, bud banka alebo obchod
takto, ked prisiel.. je to na dlhe lakte

liara30
2. aug 2021

@kapri1 Cize zatial mam pockat?

kapri1
2. aug 2021

@liara30 ano, lebo su este v lehote… zial

liara30
2. aug 2021

@kapri1 jasne chapem.tak este pockam.cize do 40teho dna maju cas.

maja16
4. aug 2021

@l82b ahoj my sme tiež objednali dcére v máji tenkú bundu. Písala som im aj ja a muž email a najskôr odpísali, že dodacia lehota je 40 a viac dní. Včera bunda došla z Číny a ešte som aj daň musela platiť. Tiež im idem napísať a žiadať peniaze naspäť. Normálne ti odpísali, keď si napísala, že budeš riešiť so SOI?

maja16
4. aug 2021

@danuska2008 ahoj a tovar si im vrátila, alebo len reklamovala? Lebo ja im nechcem poslať späť bundu, kým mi nevrátia peniaze. Mňa naštval poplatok ešte na pošte za zásielku z Číny.

evicaf
4. aug 2021

@sonja2655 - mám presne rovnakú skúsenosť. Po takmer dvoch mesiacoch mi prišiel nekvalitný šmejd z Číny. Dnes som poslala najprv reklamáciu, nakoľko som na ich stránke nikde nenašla formulár na odstúpenie od zmluvy. Následne som sa rozhodla napísať odstúpenie od zmluvy podľa § 7 a nasl. zákona 102/2014 tak, ako ho cituješ. Odpoveď bola presne rovnaká:
"Vážený zákazníku, vrácení zboží bohužel možné není. Jelikož figurujeme pouze v pozici zprostředkovatele prodeje, je nutno uplatnit právo na odstoupení přímo u konkrétního dodavatele.
Možností je vyplnit formulář v reklamačním řádu našeho obchodu, kde je možnost zboží vyreklamovat na základě rozličných důvodů, od nepřijetí zboží v rámci dodací doby, přes nevyhovující velikost až po vadu materiálu. https://suprisimo.sk/reklamacni-formular/
Děkujeme za pochopení a přejeme Vám hezký zbytek dne,Tým Suprisimo.sk"
Tiež som im napísala, že budem postupovať podaním trestného oznámenia na políciu.
Ak máte niekto vedomosť o tom, ako podať podnet na zrušenie takejto podvodníckej firmy, dajte, prosím, vedieť.
Ďakujem a buďme v budúcnosti oveľa múdrejší a obozretnejší. Tentokrát som zlyhala, vždy si nové e-shopy prevereujem oveľa lepšie.