icon

Eshop suprisimo.sk

fbibiana123
27. feb 2021

Dobrý deň,máte niekto skúsenosti so stránkou suprisimo ? Obiednala som si s tadiaľ tovar a stále neprichádza. Ďakujem za odpoveď 🙂.

apollyon
10. dec 2021

@rivaj Písal som že ich prosím o zrušenie objednávky a vrátenie peňazí. No odpísali mi že v obchodných podmienkach sa píše že sú to sprostredkovatelia a že okamžite po úhrade oni objednávku predajú dodávateľovi a ten ju od 10-40 dní odošle a niekedy až do 365. Ale tak isto som písal do banky že som až teraz zistil že sú to podvodníci atď a oni mi odpísali nech prídem na pobočku podať podnet na vrátenie platby. Tak dúfam že s tým niečo urobia. A banku mám Raiffeisen.

lucifuk_77
11. dec 2021

@apollyon áno,vták to urobte ako píšete a tu neúspešnú komunikáciu so suprisimo, ako píše rivaj, si odložte

andrea0131
11. dec 2021

@fbibiana123
@silvik81 dobrý deň chcela by som sa opýtať či vám tovar prisiel

andrea0131
11. dec 2021

@apollyon dobrý deň chcela by som sa opýtať ako ste dopadli v banke ďakujem za odpoveď

suzannwega
12. dec 2021

@belusa nijako,nevyriešila to ani inšpekcia ani jedna ani druhá,pretože fungujú ako platforma,navyše v zahraničí, takže som prišla o dosť vysokú sumu

apollyon
12. dec 2021

@andrea0131 Zajtra idem do banky. Tak vám dám vedieť.

macopulos
13. dec 2021

@fbibiana123 Ahojte, tak aj mne sa podarilo najst tento internetový obchod, nenapadlo ma studovat a riesit recenzie. Stranka vyzera pekne a doveryhodne. Bohu zial opak je pravdou. Objednal som veci pred masiacom a myslel som si ze to maju niekde na skladoch, ale zrejme je to len firma, ktora "SPROSTRETKUJE" predaj. Takze nikdy viac !!!

siska1313
14. dec 2021

@macopulos ja som sa tiež nechala oklamať,a to si zvyknem pozerať recenzie. Ale ja som po uplynutí doby na doručenie zašla do banky, spísali sme reklamáciu,dala som im komunikácie s obchodom. V banke som bola včera, dnes mi volali, že mi vrátia peniaze. Mám reifreisen banku.

siska1313
14. dec 2021

@siska1313 akurát nabehli peniažky z banky, takže za mňa poriesene

rivaj
14. dec 2021

@siska1313 aka bola presne dlha doba, ktoru si cakala pokial si zadala reklamaciu v banke. Ja ma VUB a ta vyzaduje tych deklarovanych 40 prac.dni + 30 dni. Aj ked je ten obchod podvod (bonky.sk) chcu mu dat priestor aby dodrzal co deklaruje. Za mna tych 40 prac.dni je luxus. Su to zmrdi. Ked im to vyhovuje su sprostredkovatelia a v inom pripade obchodnik.

jaana1
14. dec 2021

@fbibiana123 neobjednávajte si nikto z tejto stránky suprisimo, ja som 4.10. objednala jednu hračku za 35 eur a doteraz to neprislo. Islo to z Cíny , tam to bolo asi mesiac, potom cez Kazachstan a nakoniec je to v Rusku. A stále to nemám. Mozno na velkú noc to príde. A ked si ziadam peniaze spat, tak napíšu, ze uz je to objedané. Otrasné.

siska1313
14. dec 2021

@rivaj objednala som 18.10., neprišlo, včera som bola v banke,dnes vrátili peniaze

erulka77
15. dec 2021

@siska1313 ahoj tiez som naletela dnes mozem zajst este do banky ? Mam csob

janamorho
15. dec 2021

@rivajnakoniec to dorazilo. Dákym zázrakom. Tak fajn. Ale aj tak všdaka za radu.

siska1313
16. dec 2021

@erulka77 dnes si objednala? Myslím, že tam treba počkať tú dobu, ktorú majú na doručenie. Teda 10-40 dní. To sa ma v banke pýtali prvé, či už prešla doručovacia doba a či som skúšala komunikovať s obchodom

yvik
16. dec 2021

@siska1313 fakt vrátili peniaze? Vážne tak Vás poprosím o info.

siska1313
16. dec 2021

@yvik áno,banka mi vrátila peniaze. Ja som komunikovala s obchodom ohľadom doručenia balíka, urgovala som to dvakrát,potom som odstúpila od zmluvy pre jej porušenie. Túto komunikáciu som dala banke,spolu s oznámením pošty, že podacie číslo,pod ktorým mi balík mal prísť, neexistuje. Toto som zaniesla do banky 13.12., hneď poobede mi volali, že mi vrátia peniaze. 14.12.mi ich reálne vrátili. Účet mám v Raiffeisen banke.

erulka77
16. dec 2021

@siska1313 ahoj ja som vcera pozerala ale cislo obj som nenasla ani prihlasovacie udaje ako si postupovala dakujem

yvik
16. dec 2021

@siska1313 ďakujem za odpoveď

siska1313
16. dec 2021

@yvik za máličko

siska1313
16. dec 2021

@erulka77 aké prihlasovacie údaje myslíš?

erulka77
17. dec 2021

@siska1313 ked chcem zistit cislo objednavky mi to ukazuje sa prihlasit

katushkaxy
17. dec 2021

Chcem sa spýtať ako ste dopadli? Prišiel niekomu tovar?

roho
17. dec 2021

Pravdepodobne nik z Vás nepodal trestné oznámenie , lebo sa jedná u každého o malú sumu , ale pozor ak sa viacerý spoja a suma presiahne 300 eur už je to tresntný čin podvodu.

Treba na nich podať hromadné trestné oznámenie ,kto chce môže sa pridať , buď sa táto krádež zastaví a je nejaká možnosť, že im zadržia peniaze, ktoré sú ešte v Banke, alebo bude musieť odškodniť Fio banka - keď podporuje týchto zlodejov.

Podvod (Trestný zákon)
Zobraziť pojem v stromeDoména: Občan, štát a právne vzťahy
Definícia
(1) Kto na škodu cudzieho majetku seba alebo iného obohatí tým, že uvedie niekoho do omylu alebo využije niečí omyl, a spôsobí tak na cudzom majetku malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním väčšiu škodu.

(3) Odňatím slobody na tri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním značnú škodu,

b) z osobitného motívu, alebo

c) závažnejším spôsobom konania.

(4) Odňatím slobody na desať rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu,

b) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo

c) za krízovej situácie.

katushkaxy
17. dec 2021

@roho ..tak to bude zrejme dôvod prečo vedia takéto stránky dlhodobo fungovať..

siska1313
17. dec 2021

@erulka77 ak si urobila objednávku, mali ti poslať potvrdenie o tom, že si urobila objednávku. a ja som s nimi komunikovala tak, že som dala len odpovedať na ten mail, ktorý mi oni poslali prvý. Spomenula som aj SOI, tak mi odpovedali na každý mail. Síce inak, ako som chcela, ale odpovedať odpovedali. Aspoň som mala doklad do banky. Ale nikde som nedávala číslo objednávky, ani som sa neprihlasovala.

siska1313
17. dec 2021

@roho áno, toto je pravda, keď sa spojí viac menších súm, potom to má opodstatnenie. Ale keďže mne sa peniaze vrátili, ja ho už podať nemôžem. Minimálne by to rozvírilo hladinu a možno by veľa ľudí bolo varovaných, ak by sa to začalo vyšetrovať.

erulka77
17. dec 2021

@siska1313 co je soi?

siska1313
17. dec 2021

@erulka77 slovenská obchodná inšpekcia

zarad
18. dec 2021

@siska1313 ahoj, včera som objednala a zaplatila na tejto stránke tovar. Žiaľ, prečítala som si len recenzie, ktoré majú oni na stránke. Teraz vidím,že so naletela. Ako postupovať, aby som sa dostala späť k svojim peniazom?