Eshop suprisimo.sk
Dobrý deň,máte niekto skúsenosti so stránkou suprisimo ? Obiednala som si s tadiaľ tovar a stále neprichádza. Ďakujem za odpoveď 🙂.
@apollyon áno,vták to urobte ako píšete a tu neúspešnú komunikáciu so suprisimo, ako píše rivaj, si odložte
@fbibiana123
@silvik81 dobrý deň chcela by som sa opýtať či vám tovar prisiel
@apollyon dobrý deň chcela by som sa opýtať ako ste dopadli v banke ďakujem za odpoveď
@belusa nijako,nevyriešila to ani inšpekcia ani jedna ani druhá,pretože fungujú ako platforma,navyše v zahraničí, takže som prišla o dosť vysokú sumu
@andrea0131 Zajtra idem do banky. Tak vám dám vedieť.
@fbibiana123 Ahojte, tak aj mne sa podarilo najst tento internetový obchod, nenapadlo ma studovat a riesit recenzie. Stranka vyzera pekne a doveryhodne. Bohu zial opak je pravdou. Objednal som veci pred masiacom a myslel som si ze to maju niekde na skladoch, ale zrejme je to len firma, ktora "SPROSTRETKUJE" predaj. Takze nikdy viac !!!
@siska1313 aka bola presne dlha doba, ktoru si cakala pokial si zadala reklamaciu v banke. Ja ma VUB a ta vyzaduje tych deklarovanych 40 prac.dni + 30 dni. Aj ked je ten obchod podvod (bonky.sk) chcu mu dat priestor aby dodrzal co deklaruje. Za mna tych 40 prac.dni je luxus. Su to zmrdi. Ked im to vyhovuje su sprostredkovatelia a v inom pripade obchodnik.
@fbibiana123 neobjednávajte si nikto z tejto stránky suprisimo, ja som 4.10. objednala jednu hračku za 35 eur a doteraz to neprislo. Islo to z Cíny , tam to bolo asi mesiac, potom cez Kazachstan a nakoniec je to v Rusku. A stále to nemám. Mozno na velkú noc to príde. A ked si ziadam peniaze spat, tak napíšu, ze uz je to objedané. Otrasné.
@rivajnakoniec to dorazilo. Dákym zázrakom. Tak fajn. Ale aj tak všdaka za radu.
@yvik áno,banka mi vrátila peniaze. Ja som komunikovala s obchodom ohľadom doručenia balíka, urgovala som to dvakrát,potom som odstúpila od zmluvy pre jej porušenie. Túto komunikáciu som dala banke,spolu s oznámením pošty, že podacie číslo,pod ktorým mi balík mal prísť, neexistuje. Toto som zaniesla do banky 13.12., hneď poobede mi volali, že mi vrátia peniaze. 14.12.mi ich reálne vrátili. Účet mám v Raiffeisen banke.
Chcem sa spýtať ako ste dopadli? Prišiel niekomu tovar?
Pravdepodobne nik z Vás nepodal trestné oznámenie , lebo sa jedná u každého o malú sumu , ale pozor ak sa viacerý spoja a suma presiahne 300 eur už je to tresntný čin podvodu.
Treba na nich podať hromadné trestné oznámenie ,kto chce môže sa pridať , buď sa táto krádež zastaví a je nejaká možnosť, že im zadržia peniaze, ktoré sú ešte v Banke, alebo bude musieť odškodniť Fio banka - keď podporuje týchto zlodejov.
Podvod (Trestný zákon)
Zobraziť pojem v stromeDoména: Občan, štát a právne vzťahy
Definícia
(1) Kto na škodu cudzieho majetku seba alebo iného obohatí tým, že uvedie niekoho do omylu alebo využije niečí omyl, a spôsobí tak na cudzom majetku malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním väčšiu škodu.
(3) Odňatím slobody na tri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním značnú škodu,
b) z osobitného motívu, alebo
c) závažnejším spôsobom konania.
(4) Odňatím slobody na desať rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu,
b) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo
c) za krízovej situácie.
@roho ..tak to bude zrejme dôvod prečo vedia takéto stránky dlhodobo fungovať..
@erulka77 ak si urobila objednávku, mali ti poslať potvrdenie o tom, že si urobila objednávku. a ja som s nimi komunikovala tak, že som dala len odpovedať na ten mail, ktorý mi oni poslali prvý. Spomenula som aj SOI, tak mi odpovedali na každý mail. Síce inak, ako som chcela, ale odpovedať odpovedali. Aspoň som mala doklad do banky. Ale nikde som nedávala číslo objednávky, ani som sa neprihlasovala.

@rivaj Písal som že ich prosím o zrušenie objednávky a vrátenie peňazí. No odpísali mi že v obchodných podmienkach sa píše že sú to sprostredkovatelia a že okamžite po úhrade oni objednávku predajú dodávateľovi a ten ju od 10-40 dní odošle a niekedy až do 365. Ale tak isto som písal do banky že som až teraz zistil že sú to podvodníci atď a oni mi odpísali nech prídem na pobočku podať podnet na vrátenie platby. Tak dúfam že s tým niečo urobia. A banku mám Raiffeisen.