Estetická kozmetika
ahojte,chcela by som pracovat ako esteticka (kozmetickA ? DR? NEVIEM AKO TO NAZVAT ),mojim snom je otvorit si aj vlastnu estetickú ambulanciu ( Nechcela by som robik plastikceho chirurga,chcela by som nqpr.pichat pery,vrasky,nejake vyzivujuce obstrejky,no prosžte vsetko okolo tohto ,NIE operacie. )
No a otazka je aku by ste mi poradili vysoku skolu,medicinu ?
Uricte idem na medinu 🙂
@pudlahudla si tretiacka na gymku teraz?
Niee ja som uz davno zo skoly von
@pudlahudla a teda sa chces pripravovat o rok na prijimacky na medicinu? Aku mas strednu?
@pudlahudla ak chces toto robit, tak ziadnu inu skolu si nemozes vybrat, len medicinu. Vsetky tie kozmeticky a kadernicky a neviem co este, ktore pichaju pery a botox atd. to robia v rozpore so zakonom. MUDr. Pallova na to upozornovala zaciatkom tohto roka.
@sisa_s gymnazium
@antalzuz ano presne viem, ze to robia na cierno. A ja by som sa tomu fakt rada venovala na urovni a niekam to dotiahnut, tak jedine medinu a potom ci su nejake nadstavby...
@pudlahudla no v prvom rade si zozen knihy na prijimacky a drt sa poriadne 🙂 tym, ze si vraj davno od strednej, nebudes si vela pamatat asi z toho uciva + vela pokrocilejsich veci sa treba doucit..to je prvy krok, nadstavby a atestacie mozes riesit po skonceni mediciny 🙂
Ved ano ale zaujimalo ma zee aky je priebeh 🙂
@antalzuz upozorňovala lebo študovať 6 rokov,aby som potom mohla napichavat pery ehm 😂 konečne by sa to malo nejako legislatívne upraviť a dať priestor na štúdium medicíny ľuďom,ktori na to skutočne majú a ktorí aj skutočne niečo dokázať chcú. Je rozdiel pichať hanby a operovať nádory na mozgu.😎
@anita6666 kazdeho bavi nieco ine, preco by som mala operovat mozgy ked viem ze by som to psychicky nezvladla, taka to praca neni pre kazdeho a ja ako vylieceny onkologicky pacient, dalej nechcem zit vo svete rakoviny nie pre to ze by som pomahat nechcela ale moja psychxka neni na to stavana. Aku pracu robis ty ? Preco by som nemohla pomahat zenam citit sa krajsie ? Sebavedomejsie? Ak sa mi to podari tak mozno budem aj zenam po nadoroch v mozgu pomahat citit sa krajsie, ak im to zanechalo nasledky 🙂
@pudlahudla tak si sprav kozmetický kurz,na medicínu nemáš...a to bez urážky, stačí čítať tvoje reakcie...prajem ti akurát veľa zdravia
@pudlahudla ale to vies, ze pocas vysokej skoly sa stretnes aj s tazkymi operaciami a vselijakymi ochoreniami a budes musiet kolovat na roznych oddeleniach? a neexistuje “nadstavba”. existuje 6 rokov studia a potom atestacie. Kym si otvoris vlastnu ambulanciu estetickej mediciny ubehne aj 10+ rokov. samozrejme, aby si drzala krok, budes musiet stale a dookola sa vzdelavat.
@pudlahudla pekná práca a zlatá baňa😀mať vlastné je trocha utopia, ale tak ešte máš vek kedy môžeš snívať.Treba na to veľmi veľa penazi.Ale pôjde to vždy ľudia bažia po kráse.Vsetky lekárky u ktorých som bola majú veľa rokov praxe v Prahe, zahraničí rôzne atestácie.
@antalzuz prirodzene ale neznamena to to ze by som chcela robit chirurga
@pudlahudla uprimne, so svetom rakoviny sa budes stretavat neustale pocas studia... Tych pacientov je vela, na skoro vsetkych oddeleniach...a psychiku musis mat teda poriadnu...na ucenie, neustale stresy, skusky, na pitevnu, na operacie, na pacientov, atd... A ked este pises, ze si davno zo skoly, neviem teda, kolko mas rokov, ale 6r medicina + atestacie...karierny vrchol dosiahnes tak najskor v 50tke...a dermatologia je jeden z odborov, kde na slovensku musis mat kontakty, aby ta zobrali do nemocnice na atestaciu...je tam vzdy plno...
@anita6666 velmi ma zaujima ake mas ty vzdelanie alebo pracu ? Ked si takto trufas odsudzovat na zaklade modreho konika kde sa nevyjadrujes diplomAticky.
Podla coho sudis ze nemam na medicinu ?
2 roky som von zo skoly. Ospravedlnujem sa za to ze som napisala ze som davno zo skoly . Rok som pracovala v ameerike ako rehabilitacna ;)
@sisa_s ano ano to mi jaasne,ze budem si musiet prejst vsetkym, ale nemoze mi niekto hovorit nech idem radsej operovat mozgy ako pichat pusu 😂pokial viem tak operovat mozog nemusim prejst aby som bola dobra dr 🙂
@pudlahudla drzim palce s medicínou len si uvedom ze to je 6 rokov neustáleho učenia sa - musí to byť tvoja priorita a musíš veľmi veľmi chcieť a mat veľmi silnú vôľu to dat, keď je skúškové to si v knihach 24/7, keď náhodou nedas skúšku ani prázdniny nemáš lebo v septembri su opravne termíny... Len to chcem povedať že to není sranda 🙂 nieje to ani tak o inteligencii ako o vytrvalosti
@zuzkapap dakujem, tAk zas dovolim si povedat ze vytrvalost mam a “rada “ sa ucim
@pudlahudla ahoj, robím si atestáciu z dermatológie 🙂 (toto čo chceš robiť ty) ak chceš nejaké info o tom ako to všetko funguje, kľudne ma kontaktuj
A medicína nie je taký strašiak ako sa hovorí 🙈 väčšinou je to pohodička, nikdy som nevynechala sviatky, vianoce atď... 😉
@anita6666 pravdepodobne medicína je najťažšia škola a tie vedomosti nielen sa naučiť udržať v hlave a predať do praxe a robiť bez chýb . Také úkony keď sa skazia nieje sranda.

Najlepsie medicina + potom atestacia z dermatologie + az potom si mozes nieco otvorit za nemale financie 🙂 neviem, ci sa ti ale kvoli botoxu bude chciet na medicine ucit tisicky stran niecoho ineho, co ta az tak nezaujima 🙂