Instagram si pýta doklad totožnosti
Ahojte, roky som na ig a od minulého týždňa sa neviem prihlásiť, treba totiž potvrdiť, že mám viac ako 13 rokov (mam 39). Ok, zadala som teda dátum narodenia lenže to nestaci, pýtajú si fotku občianskeho preukazu. Stretli ste sa s tým niekto? Mam na ig uložených kopec príspevkov, nerada by som o ne prišla. Ďakujem.
Sukromne nie, ale ako admin som musela dat mete ( fcb+insta) tiez op, lebo inak mi nechcel spustit reklamu na jedno podujatie ( vyhodnotil ho ako "politicky citlive", ale slo o vzdelavanie proti rasizmu) je to jeden z bezpecnostnych prvkov, nevid za tym nic podozrive.
ja som natrafila vcera na rovnaky problem. nepaci sa mi to a rozhodne nebudem fotit doklad totoznosti. co by este nechceli na socialnej sieti?
Za mňa je foto občianskeho tak citlivá záležitosť, že radšej by som sa vzdala sociálnej siete, ako by som poskytla fotku, ktorá kto vie kde skončí....
@patus_2 ved to, lenže ja tam sledujem profily týkajúce sa mojej práce a nerada by som prišla o uložené príspevky. Zbytok sú inšpirácie, keďže staviame dom... Asi napíšem na nejaký support, fotiť op sa mi teda nechce.
aj mne sa stalo, že ma to fb pytal.. lebo vyhodnotil, že sa snažím založiť falošný účet… tak chceli takéto overenie
Ano, je to ich normálna ochrana. Nepýtajú to od každého, ale ak algoritmus nevyhodnotí profil ako spoľahlivý tak si zvyknú overiť telefóne číslo, prípadne pri vyššom podozrení si vyžiadajú občiansky alebo vodičák. Niekedy chcú napr. len tvoju fotku (inú ako si už dala na facebook/instagram).
Ide o to, že ľudia si zakladajú profily pod falošnou identitou, prípadne spamujú alebo sa snažia okradnúť ľudí.
Na druhú stranu si možno chcú tvoj profil lepšie zaindexovať tak túto ochranu zneužívajú.
No čo ja viem s tým som sa ešte nestrela a tiež mi to príde odveci takéto voľačo, ako hádam sa dá aj inak overiť či ide o fake profil alebo nie.
Ja som sa takto nemohla dostat na fb...zamkli mi ucet a pytali doklad totoznosti...vyriesila som to tak ze som si prepisala rodny list, sfotila obciansky a cez program na nom prepisala udaje
Ja by som asi zamazala podstatne udaje ako RC, cislo OP a tak poslala.

To bude hlúposť. Nezadavaj