Internetový podvod
Ahojte. Mám taký problém a bola by som veľmi rada, ak by mi vedel niekto poradiť. Cez fb som si kúpila bundu od jednej američanky. Kedže doprava aj s clom by ma vyšla veľa, napísala som do rôznych skupín na fb, či by nebol niekto ochotní mi ju priniesť. Ozval sa mi jeden pán z Čiech, že ak mu zaplatím poplatok za batožinu, bundu mi prinesie. Dokonca bol ochotný bundu vyzdvuhnúť osobne. Predávajúca s tým však nesúhlasila, tak som jej poslala adresu, na ktorú ma bundu poslať. Problém nastal pri doručení, kedže v adrese mi nenapísal číslo apartmánu a balík chceli poslať späť predávajúcej. Pán mi ale napísal, že bundu pôjde vyzdvihnúť priamo do kuriérskej spoločnosti. Mala som samozrejme číslo sledovania balíka a podľa apky, buď balík niekto vyzdvihol alebo zmenil na úplne inú adresu. Pán mi písal, že balík má a keď príde do ČR, pošle mi ho. Ale postupne prestal komunikovať. Mám konverzáciu s predávajucou, ktorá mi potvrdila, že balík v USA niekto prevzal, pohyn zásielky, výpis z účtu, kde je platba predávajucej za bundu aj pánovi za dopravu, konverzáciu s pánom, kde mi potvrdil, že balík vyzdvihol a jeho číslo účtu. Je to už pár mesiacov, pán sa vôbec neozýva a balík mi stále neprišiel. Je to okolo 150€. Má zmysel ísť vôbec na políciu a podať trestné oznámenie? Budem rada za akúkoľvek odpoveď. A prosím, nepíšte mi poučujúce správy. Uvedomujem si svoju chybu. V týchto veciach som hrozne opatrná, nikdy sa mi nič podobné nestalo ale tentoraz som bohužial bola príliš dôverčivá.
Bol ten balik vyzdvihnuty alebo poslaný na inú adresu? To je dosť podstatne. Pokial nebol vyzdvihnuty a ty si so zmenou adresy nesúhlasila, prip.mohol byt vrátený, dotyčná ti ma vrátiť peniaze.
Skús kontaktovať svoju banku, povedia ti, aká je sanca dostať peniaze. Ak máš tieto podklady, aspoň teda skús reklamovať obchod. Prip. pozri recenzie na ten obchod. Či polícia reálne pomôže neviem..
Isla by som na policiu urcite...mate doklady, vypisy, adresu toho pána..chodte, nic za to nedate
@poleva áno, pretože policia nerieši podvodníkov, ktorí okrádajú už roky, a to na SK, takže sa nebude zapodievať podvodom v USA.
@janikaja mna okradli pred 20 rokmi...o pol vyplaty na recepcii...Trestne oznamenie som dala a urobila by som to zas...Nemala som pocit, ze to riesit nechceli.
Ale ja som akcny typ cloveka...Mna vyhodia dverami, tak idem oknom
@janikaja mna okradli pred 20 rokmi...o pol vyplaty na recepcii...Trestne oznamenie som dala a urobila by som to zas...Nemala som pocit, ze to riesit nechceli.
Ale ja som akcny typ cloveka...Mna vyhodia dverami, tak idem oknom
@poleva okradli Vás v USA a riešila to slovenská polícia? Čiastka 150€ a trestný čin?
Na fb je veľa skupín, kde sa podvodníci zverejňujú. S menom aj číslom účtu. Skúste pozrieť, lupa Vám vyhľadá, či tam číslo účtu, na ktoré ste peniaze posielala, už náhodou nefiguruje medzi podvodmi.
@poleva okradli Vás v USA a riešila to slovenská polícia? Čiastka 150€ a trestný čin?
@janikaja to je jedno..okradli ma a isla som hned na policiu..Bolo to v praci..pod kamerami...a riesilo sa to a bolo to 3.000 korun..Ked mate iny nazor ako ja , ja vam ho neberiem...Tak neberte ani ten moj..AMEN
@janikaja to je jedno..okradli ma a isla som hned na policiu..Bolo to v praci..pod kamerami...a riesilo sa to a bolo to 3.000 korun..Ked mate iny nazor ako ja , ja vam ho neberiem...Tak neberte ani ten moj..AMEN
@poleva vás je na tomto fóre škoda, vy odborníčka na trestné právo. Len by si to žiadalo doštudovať novelizáciu trestného zákona.
Je úplne zbytočné ísť s týmto na políciu. Nespravia s tým nič.
Toto vysvetliť policajtovi a spisať o tom zápisnicu bude veľmi zložité..
Ja som dostala vykradnutý balík zo Španielska v hodnote 650€ a po 3 mesiacoch mi prišlo rozhodnutie páchateľ neznámy…
A teda bola okolo toho kopa opletačiek, polícia chcela potvrdenia z pošty, tam som musela vypisovat reklamáciu, cestné prehlásenie, komunikáciu, výpis z banky, objednávku atď všetko doložiť a ty vlastne nemáš nič v ruke.. nejaké slovo od nejakého pána..
Je mi to ľúto, na svete sú aj seriozny ľudia..ale toto zjavne taký nebol.:
Možno aj on tú bundu presmeroval, mal tiež číslo zásielky, niečo s tým urobil, aby to vyzeralo, že ju vyzdvihol a nikdy ju ani nemal..

@kinapoka ak chces skus ale myslim si ze polícia nevyrieši nic. Za mna by to zmysel nemalo, oželela by som 150 e a nabudúce bola opatrnejšia