Je bezpečné používať Paypal platbu na Temu?
Je to bezpečné? Máte s tým skúsenosti?
Robila som na Temu uz niekolko desiatok objednavok cez Paypal. Ak sa da na inych eshopoch, platim Paypalom, ak nie, tak Revolutom jednorazovou kartou.
cize aj na temu mozem naozaj bezpecne platit? nemam paypal chcem si ho len zalozit ale netusim ako funguje preto sa pytam
Ano mozes, nakolko predajca nema ziadne info o tvojej karte, cize tam nemoze prist k zneuzitiu alebo ze by si neopravnene stahovali dalsie peniaze zo strany Temu.
Vies ako funguje PayPal? je spojeny bud s tvojou kartou alebo uctom a pri platbe nema nikto iny okrem nich tvoje udaje. Ktore tam sama zadavas.
Áno, v pohode PayPal, ak by si tam nemala dostatok prostriedkov, stiahne z účtu - funguje takto aj Shein. TEMU má ale dosť bizarnú reklamu a odrbávajú. Prislúbili mi pekný darček k objednávke, ktorý ma zaujal, bohužial sa vyhovorili, že ho nemajú a bla bla. Takže ma nalákali na darček. Kvalita rovnaká ako SHEIN. Ten mi príde spoľahlivejší.
cize skor shein odporucas? dakujem a paypal teda si zalozim, poslem tam dajme tomu 20 eur a zadam cislo paypalu cize mi nikto nemoze z mojej karty stiahnut viac? ako hovorim neviem ako funguje paypal tak sa radsej vopred popytam
Do Paypalu zadas cislo svojej debetky, tam sa peniaze nedoplnaju. Takto funguje Revolut. Ja objednavam z Temu aj zo Sheinu, Shein hlavne oblecenie, Temu na spotrebny tovar. Oblecenie je uplne to iste, mam par kuskov roznych farieb z Temu aj Shein a je to uplne to iste.
Ziadne peniaze na PayPal neposielas. Vies ho sparovat s kartou alebo aj uctom, co Ti vyhovuje. A potom pri platbe zadas moznost PayPal a vyberies z moznosti. A zaplatis. Tvoju kartu neuvidi ziadny predajca, cize ti z nej nikto nevezme nic, lebo komunikacia je cez PayPal.
Ďakujem baby ste zlaté už len jedna otázka - je lepší PayPal alebo revolut? Nepoznám ani revolut ale páči sa mi systém s posielaním peňazí - písali ste že na revolut na posiela že
To su uplne odlisne veci. Lebo Revolut je ako banka povedzme, vies vyhodne platit v akejkolvek mene. Ak vela cestujes do
Roznych krajin, oplati sa Ti to. Lebo vzdy platis v domacej mene.
PayPal je platobny system.
Revolut využiješ v každom eshope kde sa dá platiť kartou, použiješ jednorázovú alebo virtuálnu kartu s limitom. Máš to ako bežnú banku s účtom a kartami.
Paypal vieš použiť v menej obchodoch, slúži ako taký sprostredkovateľ medzi obchodníkom a tvojou bankou a vieš cez nich aj riešiť reklamácie ak by obchodník nereagoval.
Tam vieš fungovať dvomi spôsobmi, buď pošleš do Paypalu peniaze "dobiješ si svoj účet" a z toho platíš, alebo ho spáruješ so svojou platobnou kartou a pri každej platbe urobí platbu kartou z tvojho bankového účtu.
Ďakujem všetkým za vysvetlenie!
Dievčatá or dsa len est otázka - urobila som si PayPal, prepojila som si to s kreditnou kartou ale niekto tu písal že si na tento PayPal viem poslať peniaze - ale ja to tu nevidím, takúto možnosť, všade mi ukazuje v peňaženke nulu
https://www.paypal.com/sk/cshelp/article/ako-si...
ale možno to už na Slovensku nejde, aj tak najprv musíš mať priradený bankový účet
ale ak si to už spárovala s kartou tak nepotrebuješ "dobíjať" kredit, platba pôjde z karty
https://www.paypal.com/sk/cshelp/article/ako-si...
ale možno to už na Slovensku nejde, aj tak najprv musíš mať priradený bankový účet
ale ak si to už spárovala s kartou tak nepotrebuješ "dobíjať" kredit, platba pôjde z karty
@maranco a mám si dať prosím na kreditke nejaký limit na internetové platby? Alebo to už nie je pitrebne
Je to dobré nastaviť (limit na internetové platby a limit na MOTO platby) lebo kartou platíš na internete aj inde a ak by si naletela na podvod nech nie je veľká škoda.
Nemáš skôr debetku, alebo si si vybavovala kreditnú kartu a mesačne splácaš pôžičku?
Je to dobré nastaviť (limit na internetové platby a limit na MOTO platby) lebo kartou platíš na internete aj inde a ak by si naletela na podvod nech nie je veľká škoda.
Nemáš skôr debetku, alebo si si vybavovala kreditnú kartu a mesačne splácaš pôžičku?
@maranco na debetnú mi chodí výplata a mávam tam viac peňazí ako na kreditke a na kreditke je suma s ktorou.nalokedy niečo robím,mám ju len pre istotu keby niečo..
Ono aj TEMU sa hrdí, že jeho systém spracúvania dát o platobných kartách je v súlade s PCI DSS, tak -teoreticky- by to nemalo byť nejak veľmi rizikové.
Ono aj TEMU sa hrdí, že jeho systém spracúvania dát o platobných kartách je v súlade s PCI DSS, tak -teoreticky- by to nemalo byť nejak veľmi rizikové.
@hefo veď hej ale vždy sa píše že ľudia prišli o peniaze tak mám obavy trochu
Ked budes platit PayPalom, tak nehrozi, ze by Ti stiahlo Temu viac ako sa stalo ludom pri platbe kartou. Ako som pisala vyssie, obchodnik nema ziadne udaje o tvojej karte, ma len udaje ze zaplatil PayPal.
Dievčatá tak som teda nakúpila na temu čo som potrebovala, platba prebehla cez PayPal ktorý som si vďaka vašim radam založila a už len posledná otázka nech vás viac neotravujem - ako prebehla platba, vypísalo mi to na karte čo je spracovaná s paypalom že platba PayPal temu - takto to má byť áno? Ja som totiž bola presvedčená že PayPal je niečo kde si pošlem peniaze a platím odtiaľ len s tou sumou ktorú som si tam poslala
Zaplatila si kartou. Je tam moznost vyberu, ako chces zaplatit. Ja mam predvolenu kartu. Mozem aj z uctu, prepnem si to. Ty ked si chcela platit tym, co si si presunula, bolo treba vybrat tu moznost.
Zaplatila si kartou. Je tam moznost vyberu, ako chces zaplatit. Ja mam predvolenu kartu. Mozem aj z uctu, prepnem si to. Ty ked si chcela platit tym, co si si presunula, bolo treba vybrat tu moznost.
@muchotrafka298 ja som vybrala možnosť platby PayPal ale došla mi notifikácia na kartu že platba PayPal temu
V tom samotnom PayPale mas moznosti, ktore si tam sama das. Tam v ramci PayPalu, ked sa donho prihlasis pri platbe. PayPal je platobny system, nie banka. Mas tam viacero moznosti. PayPal mozes mat s kartou alebo osobnym uctom alebo si tam vies previest peniaze do "Penazenky" a platit s tym. Aku moznost si si vybrala? Kartu? Ucet?Penazenku? Toto Ti pisem v ramci PayPalu, nie v Temu, ze platba PayPal. Ak to mas sparovane s platobnou kartou /debetnou, kreditnou/ tak to tak mas vo vypise. Oznacene PayPal a obchodnika.
V tom samotnom PayPale mas moznosti, ktore si tam sama das. Tam v ramci PayPalu, ked sa donho prihlasis pri platbe. PayPal je platobny system, nie banka. Mas tam viacero moznosti. PayPal mozes mat s kartou alebo osobnym uctom alebo si tam vies previest peniaze do "Penazenky" a platit s tym. Aku moznost si si vybrala? Kartu? Ucet?Penazenku? Toto Ti pisem v ramci PayPalu, nie v Temu, ze platba PayPal. Ak to mas sparovane s platobnou kartou /debetnou, kreditnou/ tak to tak mas vo vypise. Oznacene PayPal a obchodnika.
@muchotrafka298 ach konečne rozumiem veľká vďaka za trpezlivosť mám to spárované s kartou ale urobím si peňaženku

PayPal je ovela bezpecnejsi sposob ako platba kartou. Nakolko predavajuci nema o tebe ziadne udaje a ked mas problem, tak to PayPal za teba vie vyriesit.