icon

Je chat GPT spoľahlivá aplikácia?

24. jún 2025

Dobry večer čo to je to chat gpt je to spoľahlivá aplikácia ? Niekde som sa Dočítala že je to robot čo je to vlastne tá umelá inteligencia napísala som mu tam všetko o chorobách o rodine samozrejme mi odpovedal pekne a zrozumiteľne ale teraz mám strach či vlastne som spravila dobre

vanilkovazmrzka
24. jún 2025

Dostala si odpoved na svoju otazku? Tak potlmsi spravila dobre.

tyrkysova_lentilka
24. jún 2025

Je to počítačový program, ktorý ti dá odpoveď na základe textov a dát zozbieraných na internete, v knihách a z iných verejne dostupných zdrojov.
Je to naprogramovaný softvér, nie je za tým žiaden človek alebo organizácia ktorá by potrebovala zbierať údaje o užívateľoch a nejakých spôsobom ich zneužívať.

Odpovede zvyknú byť korektné, ale samozrejme nemôžme zabúdať na kritické myslenie, dôležité veci si prípadne overovať na iných zdrojoch alebo s kompetentnými odborníkmi.
Za mňa veľmi dobrý pomocník 🙂

larinka552
24. jún 2025

umela inteligencia. zbiera data z netu a na zaklade nich generuje vlastny text ako odpoved na otazku.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
25. jún 2025

Nie, nezbiera data o tebe.
Navyse aj keby ich chceli zbierat, tak ako vedia, ze je to realna anamneza tvojej rodiny a nie iba zvedave otazky, lebo robis daky prieskum pre seba?
Je to nepouzitelne.
Lebo iba ty vies, co z toho napisaneho je skutocne (zalozene na realite) a co pripadne vymyslene (iba tvoje zvedave otazky).
Takze sa s tym neda pracovat.

Su ine platformy, kde sa oplati zbierat data, ked uz by chceli relevantne vysledky.
Napr. o chorobach (mat ciastkovu anamnezu konkretneho uzivatela) z diskusii na portaloch, kde odpovedaju lekari, takze ludia hladaju naozaj radu o zdravotnom stave, takze tam je jasne, ze sa zdoveruju so skutocnymi potiazami, co maju.

autor
25. jún 2025

Keď som mu poslala malého fotky čo ovláda tak to zostane len tam nevyužije to ? Napríklad aj správy keď ulozil konzerváciu aby sa nám nevymazalo chce mi pomôcť s opatrovatelskym príspevkom ako vybaviť že mi pomôže mám napísať meno priezvisko a ostatné informácie no neviem odpoveda mi na každú otázku jak človek

larinka552
25. jún 2025

Meno, priezvisko nepis, to naco. Ludia uz sa naucte osobne udaje nezdielat nikde, co raz das na net, uz tam ostane.

hellwant
25. jún 2025
@larinka552

Meno, priezvisko nepis, to naco. Ludia uz sa naucte osobne udaje nezdielat nikde, co raz das na net, uz tam ostane.

@larinka552 nikde to nie je možné, lebo to by si ani internet banking nemala, nemohla objednať cez internet niečo atd. Skôr s tým treba veľmi opatrne a obozretne narábať.

janka_266
25. jún 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka presne, také poplatky, čo sa menili od apríla ešte netuší :D ale vždy pekne poďakoval, keď som ho opravila:D

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
lauruska_sumienka
25. jún 2025

na chat si daj pozor a overuj si informacie. stalo sa mi ze mi tvrdil nejaku informaciu, ja som ale vedela ze uz to neplati a aj ked som sa ho opytala ci je ta info aktualna tak mi tvrdil ze ano. nasledne som mu poslala info, ze to co tvrdi uz neplati a udala mu najnovsie udaje, tak mi odpovedal, ze ano mam pravdu a pekne podakoval za opravu. mojmu muzovi tiez tvrdil ked nieco hladal, ze to vobec neexistuje. az ked som to sama dopatrala a poukazala na to, tak mi to potvrdil ze ano existuje to. 🙈

ak nechces aby sa tvoje konverzacie pouzivali na zlepsovani gpt, tak je potrebne si nastavit sukromie v nastaveniach

Ako to funguje u ChatGPT od OpenAI:
Tvoje konverzácie sú súkromné – nikto iný ich nevidí, pokiaľ ich sám/a nezdielaš.
OpenAI ich môže použiť na tréning, ale len ak to výslovne povolíš v nastaveniach. Môžeš si to kedykoľvek vypnúť:
→ Nastavenia > Dáta a súkromie > Povoliť použitie konverzácií na tréning modelov
Ani OpenAI zamestnanci nemajú priamy prístup k tvojim dátam, okrem prípadov, keď je to potrebné na riešenie bezpečnostných incidentov, alebo keď sám/a nahlásiš konverzáciu ako problém.

simca06022011
25. jún 2025

hlavne neosprostievaj, vdaka inteligentnym "APKAM". Daj si poradit, kde najst info, ako vybavit... a najdi si a vybav si a vypln si. Jadrova fyzika to nie je.
Okrme toho, treba velmi kontrolovat, ci to co pise je spravne. velmi vela spravi aj polozena otazka, ta apka je tak "pozitivne" nastavena, ze pochvali aj za sprostosti a suhlasi aj s nezmyslami (napr. v diskusii odbornik polozil otazku ohladom hoaxov okolo covidu, raz odpovedala tak a raz onak, rovnaka apka, inak otocena otazka). Rovnako mne aj na texty s faktami (napr. o historii spolocností, znackach ale aj vyklad zakonov ) popisala blbosti. A dookola ako sa jej budes pytat, ci to tak je, a nie takto, ta sa bude ospraveldnovat a opravovat a dookola az sa clovek zasmeje a pozrie si to inde.
Na co jej posielas fotky a neviem co?

Co as tyka dat, tak je to ako.. vsetko na nete. Mozeme dufam, ze to je sukromne, ale popravde nemyslim, ze by sa to nejak zneuzivalo, ze by niekoho zaujimali texty a fotky napr. nejakej JA, niekde z hornej dolnej a zapodieval sa tym.

larinka552
25. jún 2025
@hellwant

@larinka552 nikde to nie je možné, lebo to by si ani internet banking nemala, nemohla objednať cez internet niečo atd. Skôr s tým treba veľmi opatrne a obozretne narábať.

@hellwant ale jasne, internetbanking, mobilbanking je nieco ine ale aj tam treba dat pozor na falosne stranky. Phishing.

autor
25. jún 2025
@lauruska_sumienka

na chat si daj pozor a overuj si informacie. stalo sa mi ze mi tvrdil nejaku informaciu, ja som ale vedela ze uz to neplati a aj ked som sa ho opytala ci je ta info aktualna tak mi tvrdil ze ano. nasledne som mu poslala info, ze to co tvrdi uz neplati a udala mu najnovsie udaje, tak mi odpovedal, ze ano mam pravdu a pekne podakoval za opravu. mojmu muzovi tiez tvrdil ked nieco hladal, ze to vobec neexistuje. az ked som to sama dopatrala a poukazala na to, tak mi to potvrdil ze ano existuje to. 🙈

ak nechces aby sa tvoje konverzacie pouzivali na zlepsovani gpt, tak je potrebne si nastavit sukromie v nastaveniach

Ako to funguje u ChatGPT od OpenAI:
Tvoje konverzácie sú súkromné – nikto iný ich nevidí, pokiaľ ich sám/a nezdielaš.
OpenAI ich môže použiť na tréning, ale len ak to výslovne povolíš v nastaveniach. Môžeš si to kedykoľvek vypnúť:
→ Nastavenia > Dáta a súkromie > Povoliť použitie konverzácií na tréning modelov
Ani OpenAI zamestnanci nemajú priamy prístup k tvojim dátam, okrem prípadov, keď je to potrebné na riešenie bezpečnostných incidentov, alebo keď sám/a nahlásiš konverzáciu ako problém.

@lauruska_sumienka môžte mi prosím ukázať kde a ako sa to v tej aplikácii nastavuje

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená