icon

Je odpoveď na inzerát podvod?

maurika67
3. júl 2025

Žienky prosím vás. Prišla mi na meil odpoveď na inzerát. Absolútne v tom nemám skúsenosti. Ale zrejme ide o podvod?

Je odpoveď na inzerát podvod?
Strana
z2
doriiis
3. júl 2025

Samozrejme.Blokovat, vymazat

thirstymonk
3. júl 2025

Takýchto mám denne 10

biba_18
3. júl 2025

reálne nemá ako posielať peniaze cez kuriersku spoločnosť…

maurika67
autor
3. júl 2025
@biba_18

reálne nemá ako posielať peniaze cez kuriersku spoločnosť…

@biba_18 ďalšia správa..

maurika67
autor
3. júl 2025
@thirstymonk

Takýchto mám denne 10

@thirstymonk ďakujem už ho idem bloknut.. ach jaj. Pritom šlo o inzerát na bábiky za pár eciek.

thirstymonk
3. júl 2025
@maurika67

@thirstymonk ďakujem už ho idem bloknut.. ach jaj. Pritom šlo o inzerát na bábiky za pár eciek.

@maurika67 To je jedno, mne to chodí furt... denne. Vo veľkom množstve.

maurika67
autor
3. júl 2025
@thirstymonk

@maurika67 To je jedno, mne to chodí furt... denne. Vo veľkom množstve.

@thirstymonk ďakujem za info. Ľudia skúšajú. Mám chuť mu poslať prázdny balík, aspoň nech si toho kuriéra zaplatí . Ale na čo strácať čas. Pekný večer prajem

karajazviny
3. júl 2025

@maurika67 ja pred tým ako zablokujem a nahlásim ako spam, odpíšem, ze nech mi oni pošlú svoje údaje, že ja kuriéra objednám, potom už žiadna odozva 🤷🏼‍♀️

maurika67
autor
3. júl 2025
@karajazviny

@maurika67 ja pred tým ako zablokujem a nahlásim ako spam, odpíšem, ze nech mi oni pošlú svoje údaje, že ja kuriéra objednám, potom už žiadna odozva 🤷🏼‍♀️

@karajazviny vyskúšam nabudúce
Ďakujem

biba_18
3. júl 2025
@maurika67

@thirstymonk ďakujem za info. Ľudia skúšajú. Mám chuť mu poslať prázdny balík, aspoň nech si toho kuriéra zaplatí . Ale na čo strácať čas. Pekný večer prajem

@maurika67 predtým než by on platil nejakého kuriera by od teba chcel bankové údaje ktoré by si musela vypísať a nešlo by to tak by si musela vypísať čislo karty lebo “packeta len na kartu posiela”… píšem, že cez packetu nemá ako previesť peniaze - packeta túto službu neposkytuje…

sevrin
3. júl 2025

Žiadneho kuriéra nezaplatí a ani by nezaplatil, je to odrb, tebe pošle falošné screeny upravené vo Photoshope ako to on "zaplatil" a potom ti pošle link na podvodnú stránku, kam máš zadať údaje pre prijatie platby. Ty ich tam zadáš a vybieli ti účet. Pošli ho do fiče ako každého iného smeráka.

jaskolka
4. júl 2025

Jasné,že podvod,ja keď dám niečo na predaj cez bazár,tak ihneď takéto blbosti chodia 🙈Ja to blokujem

liz_lemon
4. júl 2025
@maurika67

@maurika67 toto nie je nejaky podvodnicek, co to skusa, toto je organizovana skupina, nechapem, ze stale su ludia, ktori o tom este nepoculi, lebo tieto podvody sa deju uz niekolko rokov, banky informuju, aj v mediach to bolo aj Packeta mala info uz pred 2 rokmi https://www.packeta.sk/blog/phishing-pozor-na-p...

zexeh
4. júl 2025
@maurika67

@karajazviny vyskúšam nabudúce
Ďakujem

@maurika67 neskúšaj ich naťahovať v domnienke že im pošleš prázdnu krabicu. Po zadaní adresy, č., a mena ti pošle link na fake packetu kde maš zadať platobné údaje. Zadáš a máš po peniazoch.

nat_alia
4. júl 2025

@maurika67 ja som na to raz odpisala : ,,uz som balik zaslala a ako bonus 200€ na vas ucet, pekny dnik prajem:* ,,

Aky pozic taky vrat 🙂

mondolina
4. júl 2025
@maurika67

@maurika67
ešte stále si nepochopila, že žiadnu ani prázdnu krabicu od teba nikto neprevezme?

baskabaisova
4. júl 2025

Joj áno je to podvod...mne take tiez dosli viac raz a presne to isté vzdy napisane, aj som im nieco odpisala ale potom sa neozvali. Aj mi jeden posielal screenshot z packety co vobec ani na ich oficialnom webe nebolo 😂

melalex
4. júl 2025
@maurika67

@maurika67 ja som mu tak naletela pred mesiacom,z účtu mi zmizlo 3500 eur,už ich neuvidím.Ani polícia ani banka s tým nič neurobili.

denis55
4. júl 2025
@melalex

@maurika67 ja som mu tak naletela pred mesiacom,z účtu mi zmizlo 3500 eur,už ich neuvidím.Ani polícia ani banka s tým nič neurobili.

@melalex tak taky peniaz neskutocne zamrzi, je mi to luto :( kamaratka timto istym sposobom prisla o mesacnu vyplatu 800e a to len chcela knizky predat. Nechapem, ze sa a tym nic nerobi, pritom kazdy 2 inzerat je odrb.

melalex
4. júl 2025
@denis55

@melalex tak taky peniaz neskutocne zamrzi, je mi to luto :( kamaratka timto istym sposobom prisla o mesacnu vyplatu 800e a to len chcela knizky predat. Nechapem, ze sa a tym nic nerobi, pritom kazdy 2 inzerat je odrb.

@denis55 to je to naše Slovensko a spravodlivosť žiadna.Mozu okrádať ďalej milióny ľudí po svete a stále im to bude prechádzať a naša polícia s tým nič nezrobi.Peniaze odišli do zahraničia a to je potom minimálna šanca,že sa ich dočkáte.Odkedy sa to stalo,na účte nenechávam nič.

martinadomianova
4. júl 2025

@maurika67 samozrejme. Všade je ich plno. Aj na FB je množstvo takých prípadov. Neodpovedať, nič neposielať, nič neplatiť.

mokamiki
4. júl 2025

Klasika 😅

sevrin
4. júl 2025
@melalex

@denis55 to je to naše Slovensko a spravodlivosť žiadna.Mozu okrádať ďalej milióny ľudí po svete a stále im to bude prechádzať a naša polícia s tým nič nezrobi.Peniaze odišli do zahraničia a to je potom minimálna šanca,že sa ich dočkáte.Odkedy sa to stalo,na účte nenechávam nič.

@melalex nuž ja sa tým ľuďom nedivím, že toľkí u nás tak ľahko naletia, keď za premiéra už máme štvrtý krát notorického klamára, ktorému žerú všetky tie hoaxy o Covide a Ukrajine. Ich problém.

sevrin
4. júl 2025
@melalex

@melalex tých 3500 si mala na účte len tak alebo na niečo nachystané? Lebo ak "len tak", tak mať na bežnom účte 3500€ je jedným z vrcholov finančnej negramotnosti.

andrea2667
4. júl 2025

K tomuto inzerátu treba dať hodnotenie POZOR, PODVODNÍK!

kernel
4. júl 2025

@maurika67 Uz len to prepnute meno, cista AI.

ankare
4. júl 2025

@maurika67 podvod

melalex
4. júl 2025
@sevrin

@melalex tých 3500 si mala na účte len tak alebo na niečo nachystané? Lebo ak "len tak", tak mať na bežnom účte 3500€ je jedným z vrcholov finančnej negramotnosti.

@sevrin z kasicky si previedli na bežný účet.

monchicca
4. júl 2025

Ja na podobný inzerát, tiež chceli cez packetu, som odpísala, že to pošlem buď na dobierku, alebo nech si prídu po to osobne. Dotyčný sa mi už viac krát neozval. To ja sa rozhodnem, v prvom rade, že ako chcem posielať. Takže dávajte si pozor na takéto podvody

dianaaaaa
4. júl 2025

Ste dospelá žena a neviete či je toto podvod alebo nie???🤦
Dosť smutné

Strana
z2