icon

Kde ste sa naučili pracovať s Excelom?

19. jan 2024

Kedy kde a ako ste sa naučili pracovať s excelom?
Bolo to v škole alebo za pochodu v práci či absolvovali ste nejaký kurz alebo sa učili samé doma pretože vás to zaujimalo?
Celkom ma to zaujíma ako sa ku tomu dostane človek ktorý o ňom nevie nič. Napríklad my sme s ním v škole nerobili ( možno tak okrajovo na strednej) takze ho viem akurát tak zapnúť a nemám ani sajnu čo a ako sa tam robí. a nemyslím si že väčšina ľudí ktorí ho nepotrebujú si len tak doma sadne s kavou a povie si že idem sa venovať Excelu. A pritom ho skoro v každej práci vyžadujú tak ma zaujíma či je to výsada čisto tých ktorí študovali na vysokej škole odbory kde potrebovali denne Excel.
Mne príde ako veľký strašiak možno preto že o ňom nič neviem a možno to tak v skutočnosti ani nie je. Ja som využívala len word PowerPoint a Excel som ku ničomu nepotrebovala.
Chcela by som vedieť s ním pracovať už len pre svoj dobrý pocit aby som nejak nezaostávala len ako píšem príde mi to ako niečo neuveriteľne ťažké a vážne na čo si človek musí urobiť kurzy podobne ako na vodicak 😂tak budem rada keď sa podelíte ako ste sa vy ku nemu dostali a prečo a či aj človek ktorý nemá ku tabuľkám a takým technickým veciam vzťah ma šancu sa naučiť

Strana
z2
engynka
22. jan 2024

Pri exceli je to tak ze ked ho nepouzivas tak zabudnes tie funkcie a vzorce. Takze ak skolenie tak super ale treba ho aktivne pouzivat. Idealne dennodenne.
Ja som sa najviac naucila v praci, od kolegov analytikov a super na ucenie su na instagrame reels napr miss excel, excel tips atd to iste aj s power pointom perfektne napady su na IG u napr jacob ppt, fastppt

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mart1nsk
6. mar 2024

Ahojky. Čo sa týka mňa, nabalovalo sa to počas kariéry, na všetkých pozíciách som Excel využíval, od servisáka, reprezentanta, cez marketingového a obchodného manažéra až po projektového. Každá pozícia mi niečo dala. Už viackrát ma napadlo odovzdávať moje skúsenosti z Excel, Word, Powerpoint, Windows, Outlook, Teams a mnohých iných programoch ľudom, ktorí to potrebujú. Ak chceš, napíš mi súkromnú správu.

Strana
z2