Mamila
Aký máte názor na túto stránku? Dá sa veriť? Napr tam dovoľujú aj antidepresíva aj xanax počas kojenia atď a v pribalivom letáku že nie? Čomu veriť?
@annm81 máte pravdu, cigarety a alkohol nie sú v pohode pri malých deťoch. Ale ešte im zobrať aj materské mlieko a všetok ten oxytocín a opioidy?
Ten článok k senovke a benediktu je čudný, mne v Mamile povedali, že to nemusím brať, ale dala som si to a pomáha mi to - budem to užívať kvôli mnohým zdravotným benefitom.
S touto organizací jsou velmi špatné zkušenosti i v České republice. Chovají se jako šarlatáni. Tlačí ženy do užívání velmi vysokých dávek bylin. Posílají zbytečně stříhat uzdičky ke dvěma zubařům, které si k tomu sami vyškolili. - Samozřejmě za úhradu. Podporují sdílení neprověřeného mateřského mléka přes facebookovou skupinu. Bagatelizují potravinové alergie. ABKM je podle nich raritní diagnóza. Stačí jen více kojit a krev ze stolice zázračně zmizí. Tvrdí, že nekojené děti je potřeba od 3 měsíců začít přikrmovat a v půl roce jim umělé mléko úplně nahradit stravou. Není pro ně problém kojit s jakýmikoliv léky, při užívání alkoholu a marihuany, apod. Ženám, které nemají mléko, doporučují dávat dětem bradavky k nenutritivnímu sání místo dudlíku, a to i když třeba podstupují chemoterapii.... Výčet nesmyslů vyprodukovaných touto organizací by vydal na knihu. Nemá cenu s nimi ztrácet čas. Zřejmě za tím bude velký business. Hlavně v těch bylinkách.
@kojilajsem bylinky su vyrobene v kanade a ich sef jack newman je odtial.u nas este bolo,ze nabadali zeny aby si dali vypisat domperidon a uzivali vysoke davky.inak vsetko sedi,co si napisala.zene,ktora mala rakovinu prsnika napisali,ze si ma trochu odlozit liecbu a kojit.nejaky ten rok,ved staci potom ist na operáciu.ta krv v stolici,to si vysvetluju tak,ze sa znížila tvorba a preto sa to deje.za vsetkym je len znizenie tvorby mm.u nas sa posiela na strihanie uzdiciek k doktorke orl .ja len ze ked u nas zdravotna poisťovňa s nimi ma zmluvu,tak zeny im proste veria.
@bessdonna Ano. Je to takové velice bizarní. Hlavně mě fascinuje, jak všechny papouškují stejné nesmysly stejnými větami a vůbec nad tím nepřemýšlí. Zřejmě je to opravdu sekta, která členkám vymývá mozky.

2 x prišli ku mne a veľmi mi pomohli. Boli milé, ochotné. Bola som veľmi spokojná. Dali mi cenné rady a informácie. Čo sa týka liekov, tak ja som sa stretla z viacerých názormi aj u lekárov. Jeden lekár mi hovorí, že sa môže a druhý, že sa nemôže. Na ten istý liek. Ale ten lekár čo mi povedal, že sa môže tak to mal všetko zistené, že je to v poriadku. Mne napríklad mamila povedala na niektoré lieky, čo som užívala, že by sa nemali počas dojčenia. Tak lekár predpísal náhradu.